Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Could my gtx 970 be causing system freezes?

Whenever I am doing menial tasks on my pc, like watching YouTube, listening to music, or anything that doesn't require much power, my pc will sometimes freeze. Somedays it does it 3 times, and some days not at all. I suspect its my 970 because what happens is the screen freezes, but audio is still playing, and I can even pause the video with the spacebar like normal. After it freezes it doesn't bluescreen, but just restarts. So could my card be the issue?

Link to post
Share on other sites

Full specs please psu in detail.

 

Have you monitored your temps?

Link to post
Share on other sites

What kind of PSU do you have? DId you OC? Do you have the newest drivers? 

Any Help is appricated! Please correct me if I´m wrong!

Sorry for grammer/spelling mistakes, but english is not my native language (it´s german in case you were curious) *expand to see builds*

 

Primary PC: *planned* CPU: AMD 5600X / 5800X | GPU: 3070ti (When released) | RAM: CORSAIR Vengeance 2X16 = 32GB @ 3600MHZ DDR4 | MOBO: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | COOLER: Be Quiet! Silent Loop 280 (Planning for custom watercooling in spring 2021 after I bought the GPU) | CASE: DEEPCOOL Matrexx 55 V3 ADD-RGB | PSU: CORSAIR RM850 2019 80+ GOLD | SDD: CRUCIAL MX500 250GB |

Everything thats not colourful I haven't bought yet.

 

Secondary PC: CPU:  INTEL Q8200S @ 2.33Ghz | GPU: GTX 750 ti / 760 | RAM: 4X2 = 8GB @ 800MHZ DDR2 OCZ Platinum | MOBO: ASUS P5E-VM SE | COOLER: Be Quiet! Silent Loop 280* | CASE: DEEPCOOL Matrexx 55 V3 ADD-RGB* | PSU: CORSAIR RM850 2019 80+ GOLD* | SSD: CRUCIAL MX500 250GB* 

Everything marked with * is what I bought for the Primary PC and I'm just using it until I get all the parts.

Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, jaslion said:

Full specs please psu in detail.

 

Have you monitored your temps?

Yes, they are all normal 

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Enzo1001 said:

What kind of PSU do you have? DId you OC? Do you have the newest drivers? 

I forget the exact model but I know its an Evga 500w bronze. I have driver 457.30 from November 9th. And no I've never overclocked anything 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×