Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ram won't sit all the way down in motherboard

Go to solution Solved by ShrimpBrime,

It's new and tight fitting. 

Had the same thing with my Maximus Hero and new sticks of Trident-Z. 

 

You're good, just push it in, you'll be fine.

So I ordered a "AsRock Rack 1U4LW-X470 1U Rackmount Server Barebone AMD AM4 Ryzen & Ryzen 7nm PGA1331 X470 4 x 3.5" HDD 400W PSU" server from newegg, and Timetec DDR4 16G 2400mghz CL17 1.2V ECC ram from amazon and when trying to install it, it won't sit all the way down in the slot. Is this ram not compatible? If so what ram do I need to get for the server's motherboard?

16064980192357637367336014933650.jpg

16064980641588453841213003041091.jpg

CPU: i7 6800k @ 4.1ghz | Motherboard: Asus Rampage V Edition 10 | RAM: 64 GB 2400Mhz DDR4 Corsair Dominator Platinum | GPU: GTX 2080 ti Zotac AMP | CASE: Corsair 780T | Storage: 2TB Samsung 970 Evo, 512GB Samsung 950 Pro m.2 Nvme SSD, Samsung 950 Pro 1TB SSD, Seagate 7200rpm 1TB HDD, Seagate 5TB external HDD | PSU: EVGA 850watt G2 | Displays (3): Samsung Odyssey G70 32 inch 1440p 240hz Monitor 1ms rt, LG 32MA68HY-P 32-Inch IPS Monitor, LG 43UD79-B 43" 16:9 4K IPS Monitor | CPU Cooler: Corsair H115i | Keyboard: Razer Huntsman Mini, Razer Huntsman Elite | Mice: Logitech G502 HERO wireless, Roccat Leadr | Headphones: Sennheiser HD 700, Hifiman HE1000 V2, Oppo PM3s | DAC/AMP and USB audio enhancers: Schiit Gungnir Multibit, Schiit Mjolnir 2, Sennheiser HD 700, Oppo HA-2 Headphone amplifier, Schiit USB Decrapifier | Webcam: Logitech BRIO 4k | Speakers: Klipsch The Sixes Powered Monitors and MartinLogan Dynamo 300 Stereo Subwoofer with Creative Sound Blaster E5 High-Resolution USB DAC to run them both at the same time. And an Amazon Echo linked at the same time to these speakers via bluetooth on the sound blaster. | Microphone and DAC/AMP: Blue yeti pro, and Focusrite Scarlett 2i2 (2nd Gen) | Router and Modem: Asus rog rapture GT-AC5300, and ARRIS SURFboard SB8200

Link to post
Share on other sites

Push it until it clips.

As long as you align the notch, it would be just fine.

I suggest to push it at the same time at both ends.

Ryzen 3600 @ 4.5ghz all cores | Asrock B550M Steel Legend | Radeon RX580 | 2x Samsung 16gb c-die 2666 @ 3600mhz cl16 | 500gb WD SN750 | 9 TB HDD | Deepcool Gammax 400 w/ 2 delta 4000rpm push pull | Antec Neo Eco Zen 500w

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, SupaKomputa said:

Push it until it clips.

As long as you align the notch, it would be just fine.

I suggest to push it at the same time at both ends.

I really don't think it fits, it's not going down and is making a sandy grindy noise when I try to push it down and I don't want to push it down any further because I'm afraid I might break it.

16064987248991061627569495414575.jpg

CPU: i7 6800k @ 4.1ghz | Motherboard: Asus Rampage V Edition 10 | RAM: 64 GB 2400Mhz DDR4 Corsair Dominator Platinum | GPU: GTX 2080 ti Zotac AMP | CASE: Corsair 780T | Storage: 2TB Samsung 970 Evo, 512GB Samsung 950 Pro m.2 Nvme SSD, Samsung 950 Pro 1TB SSD, Seagate 7200rpm 1TB HDD, Seagate 5TB external HDD | PSU: EVGA 850watt G2 | Displays (3): Samsung Odyssey G70 32 inch 1440p 240hz Monitor 1ms rt, LG 32MA68HY-P 32-Inch IPS Monitor, LG 43UD79-B 43" 16:9 4K IPS Monitor | CPU Cooler: Corsair H115i | Keyboard: Razer Huntsman Mini, Razer Huntsman Elite | Mice: Logitech G502 HERO wireless, Roccat Leadr | Headphones: Sennheiser HD 700, Hifiman HE1000 V2, Oppo PM3s | DAC/AMP and USB audio enhancers: Schiit Gungnir Multibit, Schiit Mjolnir 2, Sennheiser HD 700, Oppo HA-2 Headphone amplifier, Schiit USB Decrapifier | Webcam: Logitech BRIO 4k | Speakers: Klipsch The Sixes Powered Monitors and MartinLogan Dynamo 300 Stereo Subwoofer with Creative Sound Blaster E5 High-Resolution USB DAC to run them both at the same time. And an Amazon Echo linked at the same time to these speakers via bluetooth on the sound blaster. | Microphone and DAC/AMP: Blue yeti pro, and Focusrite Scarlett 2i2 (2nd Gen) | Router and Modem: Asus rog rapture GT-AC5300, and ARRIS SURFboard SB8200

Link to post
Share on other sites

RAM it in. ;)

 

No seriously, you just gotta push harder most likely. Some slots can be difficult to work with.

05Gb/s - USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0, 3.1 Gen1)

10Gb/s - USB 3.2 Gen 2 (USB 3.1 Gen2)

20Gb/s - USB 3.2 Gen 2x2 

40Gb/s - USB 4.0, Thunderbolt 3, Thunderbolt 4

Link to post
Share on other sites

It's new and tight fitting. 

Had the same thing with my Maximus Hero and new sticks of Trident-Z. 

 

You're good, just push it in, you'll be fine.

- If it ain't broken, don't fix it! - - Your post codes and beep codes in the drop down below -

Spoiler

 

 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, ShrimpBrime said:

It's new and tight fitting. 

Had the same thing with my Maximus Hero and new sticks of Trident-Z. 

 

You're good, just push it in, you'll be fine.

Ok, I trusted you and pushed down a little more on both ends and it clicked in, thank you!

CPU: i7 6800k @ 4.1ghz | Motherboard: Asus Rampage V Edition 10 | RAM: 64 GB 2400Mhz DDR4 Corsair Dominator Platinum | GPU: GTX 2080 ti Zotac AMP | CASE: Corsair 780T | Storage: 2TB Samsung 970 Evo, 512GB Samsung 950 Pro m.2 Nvme SSD, Samsung 950 Pro 1TB SSD, Seagate 7200rpm 1TB HDD, Seagate 5TB external HDD | PSU: EVGA 850watt G2 | Displays (3): Samsung Odyssey G70 32 inch 1440p 240hz Monitor 1ms rt, LG 32MA68HY-P 32-Inch IPS Monitor, LG 43UD79-B 43" 16:9 4K IPS Monitor | CPU Cooler: Corsair H115i | Keyboard: Razer Huntsman Mini, Razer Huntsman Elite | Mice: Logitech G502 HERO wireless, Roccat Leadr | Headphones: Sennheiser HD 700, Hifiman HE1000 V2, Oppo PM3s | DAC/AMP and USB audio enhancers: Schiit Gungnir Multibit, Schiit Mjolnir 2, Sennheiser HD 700, Oppo HA-2 Headphone amplifier, Schiit USB Decrapifier | Webcam: Logitech BRIO 4k | Speakers: Klipsch The Sixes Powered Monitors and MartinLogan Dynamo 300 Stereo Subwoofer with Creative Sound Blaster E5 High-Resolution USB DAC to run them both at the same time. And an Amazon Echo linked at the same time to these speakers via bluetooth on the sound blaster. | Microphone and DAC/AMP: Blue yeti pro, and Focusrite Scarlett 2i2 (2nd Gen) | Router and Modem: Asus rog rapture GT-AC5300, and ARRIS SURFboard SB8200

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, David1521 said:

Ok, I trusted you and pushed down a little more on both ends and it clicked in, thank you!

:D 

Welcome!! 

 

I was like WTF too. Not alone for sure.

- If it ain't broken, don't fix it! - - Your post codes and beep codes in the drop down below -

Spoiler

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Newegg

×