Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rx 5700xt low fps at 1080p HELP

So I'm getting around 60-80fps on Warzone (sometimes drops to mid 50s) with my Rx 5700xt with a r7 2700 4ghz. I've seen some videos on YouTube where people with this kind of setup getting around 120-150fps what is wrong with my system. ram is at 3000mhz, CPU 4ghz 50C (water cooled), GPU tops 60C. CPU usage is around 80% when gaming, GPU around 95% while gaming. I don't see a problem with my system maybe you do (HELP ME). I tried to play on 4k just to push my pc to the limit on Warzone and i was also getting around 60-90fps all around the map. Even laying 1080p on Ultra or Low i still get the same fps 60-80fps
I sometimes Stream using x264 and then the usage of my CPU tops around 95% but it should be like this. btw when streaming the fps drops obviously to 50-75
Link to post
Share on other sites

check v-sync is off in game, and that fps isn't capped.

also, what ram are you running?

Link to post
Share on other sites

What is your water cooler (just for reference)?

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, raswer4 said:
So I'm getting around 60-80fps on Warzone (sometimes drops to mid 50s) with my Rx 5700xt with a r7 2700 4ghz. I've seen some videos on YouTube where people with this kind of setup getting around 120-150fps what is wrong with my system. ram is at 3000mhz, CPU 4ghz 50C (water cooled), GPU tops 60C. CPU usage is around 80% when gaming, GPU around 95% while gaming. I don't see a problem with my system maybe you do (HELP ME). I tried to play on 4k just to push my pc to the limit on Warzone and i was also getting around 60-90fps all around the map. Even laying 1080p on Ultra or Low i still get the same fps 60-80fps
I sometimes Stream using x264 and then the usage of my CPU tops around 95% but it should be like this. btw when streaming the fps drops obviously to 50-75

Have you tried any other games besides that turd? At 1080p the 5700xt should be kicking out a ton of FPS

CPU:  Intel 10700k  5.2ghz @1.3V

Mobo: Msi Z490 Gaming edge wifi 

Cooler: Evga clc 360mm aio

Fans: 9 Corsair sp120 rgb pro 

GPU:  Evga Rtx 3070 ftw3 ultra gaming 

Ram: 32gb Corsair rgb pro ddr4 3600mhz 

Case: Lian li pc011 

PSU: Corsair Rm850x

Storage: 2Tb Samsung Nvme ssd

Display: Monoprice dark matter 34inch 3440x1440 144hz

Mouse: Logitech G703

Keyboard: Razer ornata chroma 

 

Link to post
Share on other sites

Try using DDU to remove your current video drivers and then reinstall the latest from AMD's website.

Also, I'd revert the CPU overclock to see whether it changes anything.

Desktop: Intel Core i9-9900K | be quiet! Dark Rock Pro 4 | ASUS Strix Z390-F | G.Skill Trident Z Neo 2x16GB 3200MHz CL14-14-14-34 | EVGA GeForce RTX 2070 SUPER XC Ultra | Corsair RM650x | Fractal Design Define R6

Laptop: 2018 Apple MacBook Pro 13"  --  i5-8259U | 8GB LPDDR3 | 512GB NVMe | macOS Big Sur

Peripherals: Ducky Shine 7 (Cherry MX Brown) | Logitech MX Master 3 & Razer Basilisk X HyperSpeed | Beyerdynamic Custom One Pro Plus | Audio-Technica AT2020USB+

Displays: Alienware AW2521HF & BenQ BL2420PT

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Mateyyy said:

Try using DDU to remove your current video drivers and then reinstall the latest from AMD's website.

Also, I'd revert the CPU overclock to see whether it changes anything.

Ive tried ddu many times. I used to get worse fps without the cpu overclock

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Gohardgrandpa said:

Have you tried any other games besides that turd? At 1080p the 5700xt should be kicking out a ton of FPS

Ye i get respectable fps on other games. Even on MW multiplayer i get around 150-230 fps depending on the map

Link to post
Share on other sites
10 hours ago, bmx6454 said:

check v-sync is off in game, and that fps isn't capped.

also, what ram are you running?

I have cruical 3000mhz. Vsync is off

Link to post
Share on other sites
8 hours ago, SecretX said:

What is your water cooler (just for reference)?

I have cooler master masterliquid 240

Link to post
Share on other sites

Could be the game that is bugged. You can try restarting shaders 

 

CPU: i7 9700K@5.3, 5.3, 5.2, 5.2, 5.1, 5.1, 5.1, 5.1

cache x47, AVX offset 0

Motherboard: Asus Maximus XI Hero

RAM: Patriot Viper Steel 2x8gb@4000, Default CL17, testing new timings

PSU: EVGA SuperNova 750 G3

Mon: Samsung C27HG70 27" 144Hz Freesync

GPU: EVGA 1080ti SC Black Edition w/ G12 bracket

Sound: Odac + Fiio E09K

Case: Fractal Design R6 TG Blackout

Storage: MP510 960gb and 860 Evo 500gb

Cooling: CPU: Kraken X62 - GPU: Kraken X42 - both with Noctua NF-A14's

BIOS SETTINGS: https://www.overclock.net/threads/xtu-oc-help-on-i7-9700k.1773955/post-28649779

Link to post
Share on other sites

It’s something with warzone then if your other games are running fine

CPU:  Intel 10700k  5.2ghz @1.3V

Mobo: Msi Z490 Gaming edge wifi 

Cooler: Evga clc 360mm aio

Fans: 9 Corsair sp120 rgb pro 

GPU:  Evga Rtx 3070 ftw3 ultra gaming 

Ram: 32gb Corsair rgb pro ddr4 3600mhz 

Case: Lian li pc011 

PSU: Corsair Rm850x

Storage: 2Tb Samsung Nvme ssd

Display: Monoprice dark matter 34inch 3440x1440 144hz

Mouse: Logitech G703

Keyboard: Razer ornata chroma 

 

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, DoctorNick said:

Could be the game that is bugged. You can try restarting shaders 

 

Ive tried it

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×