Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Low IOPS Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe M.2

Hi to everyone,

 

Today I installed my new M.2 drive, and I run a benchmark, the samsung magic one, I dont know how to run Crystal Disk Mark, and i wonder if the IOPS that shows are normal... I serched on de internet and watched that the IOPS are to low...

 

My results: image.png.aebe1702b8f8b370adab004aad7ccbe2.png

 

Another guys results: 

 

My benchmark

 

any idea???

 

ty

Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, Mikealongo said:

Hi to everyone,

 

Today I installed my new M.2 drive, and I run a benchmark, the samsung magic one, I dont know how to run Crystal Disk Mark, and i wonder if the IOPS that shows are normal... I serched on de internet and watched that the IOPS are to low...

 

My results: 

 

Another guys results: 

 

any idea???

 

ty

In what m.2 slot is your drive?

Main PC:

CPU: AMD Ryzen 7 2700X | RAM:G Skill TridentZ RGB 2666 mhz (16Gb) 

Mobo:X470 AORUS ULTRA GAMING | GPU: MSI RTX 2070 Gaming Z

Case: Sharkoon Nightshark RGB| Storage: 128 GB Adata SP 900 1 TB WD blue 500 GB Samsung HDD

Powersupply: Be Quiet straight Power 10 500 watt

 

 

Main Laptop

CPU: AMD Ryzen 7 4800H | RAM: Team group 16 GB 2666 mhz

GPU: RTX 2060 (MXM swappable)

Storage: 2x 1 TB Samsung 970 EVO NVMe (no raid)

 

 

Second Laptop (Work laptop)

CPU: AMD Ryzen 3 3250U,  RAM: Samsung 8 GB 2400 mhz

GPU: Vega 3

Storage: 512 GB Sk Hynix BC511 NVMe

 

Phone:

Xiaomi MI 9

Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Mikealongo said:

any idea???

Do you have the Samsung drivers installed or are you using the Microsoft default drivers?

Main System (Byarlant): Ryzen 5 1600X | Asus B350-F Strix | Corsair H80i V2 | 16GB G.Skill DDR4 3200MHz CAS-14 | XFX RX 5600 XT THICC II | Samsung 960 PRO 512GB / Samsung 970 EVO 500GB / Seagate 7200RPM 3TB | Corsair CX650M | Mellanox ConnectX-2 10G NIC | Anidees AI-07BW Case | Dell U3415W Monitor | Microsoft Modern Keyboard

 

FreeNAS Server (Veda): Core i3-4170 | Supermicro X10SLL-F | Corsair H60 | 32GB Micron DDR3L ECC 1600MHz | 4x 10TB WD Whites / 1x Samsung PM961 128GB SSD / 1x Kingston 16GB SSD | Corsair CX430M | Mellanox ConnectX-2 10G NIC | LSI 9207-8i LBA | Fractal Design Node 804 Case (side panels swapped to show off drives)

 

Media Center/Video Capture (Jesta): Core i7-2600 | Asus H77M-PRO | Stock Cooler | 8GB No-name DDR3 | EVGA GTX750Ti SC | Sandisk UltraII SSD 64GB / Seagate 1.5TB HDD | Corsair CX450M | Hauppauge ImpactVCB-PCIe | Syba USB3.1 Gen 2 Card | LG UH12NS30 BD-ROM | Silverstone Sugo SG-11 Case

 

Laptop (Narrative): Lenovo Flex 5 81X20005US | Ryzen 5 4500U | 16GB RAM (soldered) | Vega 6 Graphics | UMIS 256GB NVMe SSD | (all-around awesome machine)

Laptop (Rozen-ZuluSony VAIO VPCF13WFX | Core i7-740QM | 8GB Patriot DDR3 | GT 425M | Kingston 120GB SSD | Blu-ray Drive | (lived a good life, retired with honor)

 

Tablet (---): Samsung Galaxy Tab A 8" (crosses fingers)
Tablet (ReGZ)Asus T102HA (BIOS clock doesn't tick, loses time when sleep/off) (I kill tablets with disturbing regularity)

Tablet (Unicorn)Surface Pro 2 (battery will reset total capacity to current charge, leading Windows to think it's always 100% charged until it dies)

Tablet (Loto)Dell Venue 8 Pro (screen discoloration issues, wouldn't update to Windows 10)

Tablet: iPad 2 16GB (WiFi died, basically useless after that)

 

Testbed/Old Desktop (Kshatriya): Xeon X5470 @ 4.0GHz | ZALMAN CNPS9500 | Gigabyte EP45-UD3L | 8GB Nanya DDR2 400MHz | XFX HD6870 DD | OCZ Vertex 3 Max-IOPS 120GB | Corsair CX430M (?) | HooToo USB 3.0 PCIe Card | NZXT H230 Case

 

Camera: Sony ɑ7II (w/ Meike Grip) | Sony SEL24240 | Samyang 35mm ƒ/2.8 | Sony SEL50F18F | Sony SEL2870 (kit lens) | PNY Elite Perfomance SDXC cards

Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, Wolly9102 said:

In what m.2 slot is your drive?

Its in the first one between the CPU and GPU

14 minutes ago, AbydosOne said:

Do you have the Samsung drivers installed or are you using the Microsoft default drivers?

image.png.6f9b7371f9a1b6adab282ce77e89dfc6.png

 

Microsoft ones, should i change it? how?

Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Mikealongo said:

Its in the first one between the CPU and GPU

image.png.6f9b7371f9a1b6adab282ce77e89dfc6.png

 

Microsoft ones, should i change it? how?

There might be an option to install/activate it from inside Magician. Otherwise download and install from here.

Main System (Byarlant): Ryzen 5 1600X | Asus B350-F Strix | Corsair H80i V2 | 16GB G.Skill DDR4 3200MHz CAS-14 | XFX RX 5600 XT THICC II | Samsung 960 PRO 512GB / Samsung 970 EVO 500GB / Seagate 7200RPM 3TB | Corsair CX650M | Mellanox ConnectX-2 10G NIC | Anidees AI-07BW Case | Dell U3415W Monitor | Microsoft Modern Keyboard

 

FreeNAS Server (Veda): Core i3-4170 | Supermicro X10SLL-F | Corsair H60 | 32GB Micron DDR3L ECC 1600MHz | 4x 10TB WD Whites / 1x Samsung PM961 128GB SSD / 1x Kingston 16GB SSD | Corsair CX430M | Mellanox ConnectX-2 10G NIC | LSI 9207-8i LBA | Fractal Design Node 804 Case (side panels swapped to show off drives)

 

Media Center/Video Capture (Jesta): Core i7-2600 | Asus H77M-PRO | Stock Cooler | 8GB No-name DDR3 | EVGA GTX750Ti SC | Sandisk UltraII SSD 64GB / Seagate 1.5TB HDD | Corsair CX450M | Hauppauge ImpactVCB-PCIe | Syba USB3.1 Gen 2 Card | LG UH12NS30 BD-ROM | Silverstone Sugo SG-11 Case

 

Laptop (Narrative): Lenovo Flex 5 81X20005US | Ryzen 5 4500U | 16GB RAM (soldered) | Vega 6 Graphics | UMIS 256GB NVMe SSD | (all-around awesome machine)

Laptop (Rozen-ZuluSony VAIO VPCF13WFX | Core i7-740QM | 8GB Patriot DDR3 | GT 425M | Kingston 120GB SSD | Blu-ray Drive | (lived a good life, retired with honor)

 

Tablet (---): Samsung Galaxy Tab A 8" (crosses fingers)
Tablet (ReGZ)Asus T102HA (BIOS clock doesn't tick, loses time when sleep/off) (I kill tablets with disturbing regularity)

Tablet (Unicorn)Surface Pro 2 (battery will reset total capacity to current charge, leading Windows to think it's always 100% charged until it dies)

Tablet (Loto)Dell Venue 8 Pro (screen discoloration issues, wouldn't update to Windows 10)

Tablet: iPad 2 16GB (WiFi died, basically useless after that)

 

Testbed/Old Desktop (Kshatriya): Xeon X5470 @ 4.0GHz | ZALMAN CNPS9500 | Gigabyte EP45-UD3L | 8GB Nanya DDR2 400MHz | XFX HD6870 DD | OCZ Vertex 3 Max-IOPS 120GB | Corsair CX430M (?) | HooToo USB 3.0 PCIe Card | NZXT H230 Case

 

Camera: Sony ɑ7II (w/ Meike Grip) | Sony SEL24240 | Samyang 35mm ƒ/2.8 | Sony SEL50F18F | Sony SEL2870 (kit lens) | PNY Elite Perfomance SDXC cards

Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, AbydosOne said:

There might be an option to install/activate it from inside Magician. Otherwise download and install from here.

Still the same performance:

 

image.png.152ee1af5ad0d7c72d941ee9fa01a55d.png

 

image.png.6ed52aa5eb40e6fc8ddeca39888c2a1b.png

 

Here is a CrystalDiskMark benchmark, but keep in mind that i dont know what im doing here xD:

 

image.png.c1a6cdde10e766ae0d63ab46b3cdcf60.png

Link to post
Share on other sites

@Mikealongo What are the rest of your system specifications?

Main System (Byarlant): Ryzen 5 1600X | Asus B350-F Strix | Corsair H80i V2 | 16GB G.Skill DDR4 3200MHz CAS-14 | XFX RX 5600 XT THICC II | Samsung 960 PRO 512GB / Samsung 970 EVO 500GB / Seagate 7200RPM 3TB | Corsair CX650M | Mellanox ConnectX-2 10G NIC | Anidees AI-07BW Case | Dell U3415W Monitor | Microsoft Modern Keyboard

 

FreeNAS Server (Veda): Core i3-4170 | Supermicro X10SLL-F | Corsair H60 | 32GB Micron DDR3L ECC 1600MHz | 4x 10TB WD Whites / 1x Samsung PM961 128GB SSD / 1x Kingston 16GB SSD | Corsair CX430M | Mellanox ConnectX-2 10G NIC | LSI 9207-8i LBA | Fractal Design Node 804 Case (side panels swapped to show off drives)

 

Media Center/Video Capture (Jesta): Core i7-2600 | Asus H77M-PRO | Stock Cooler | 8GB No-name DDR3 | EVGA GTX750Ti SC | Sandisk UltraII SSD 64GB / Seagate 1.5TB HDD | Corsair CX450M | Hauppauge ImpactVCB-PCIe | Syba USB3.1 Gen 2 Card | LG UH12NS30 BD-ROM | Silverstone Sugo SG-11 Case

 

Laptop (Narrative): Lenovo Flex 5 81X20005US | Ryzen 5 4500U | 16GB RAM (soldered) | Vega 6 Graphics | UMIS 256GB NVMe SSD | (all-around awesome machine)

Laptop (Rozen-ZuluSony VAIO VPCF13WFX | Core i7-740QM | 8GB Patriot DDR3 | GT 425M | Kingston 120GB SSD | Blu-ray Drive | (lived a good life, retired with honor)

 

Tablet (---): Samsung Galaxy Tab A 8" (crosses fingers)
Tablet (ReGZ)Asus T102HA (BIOS clock doesn't tick, loses time when sleep/off) (I kill tablets with disturbing regularity)

Tablet (Unicorn)Surface Pro 2 (battery will reset total capacity to current charge, leading Windows to think it's always 100% charged until it dies)

Tablet (Loto)Dell Venue 8 Pro (screen discoloration issues, wouldn't update to Windows 10)

Tablet: iPad 2 16GB (WiFi died, basically useless after that)

 

Testbed/Old Desktop (Kshatriya): Xeon X5470 @ 4.0GHz | ZALMAN CNPS9500 | Gigabyte EP45-UD3L | 8GB Nanya DDR2 400MHz | XFX HD6870 DD | OCZ Vertex 3 Max-IOPS 120GB | Corsair CX430M (?) | HooToo USB 3.0 PCIe Card | NZXT H230 Case

 

Camera: Sony ɑ7II (w/ Meike Grip) | Sony SEL24240 | Samyang 35mm ƒ/2.8 | Sony SEL50F18F | Sony SEL2870 (kit lens) | PNY Elite Perfomance SDXC cards

Link to post
Share on other sites
19 hours ago, AbydosOne said:

@Mikealongo What are the rest of your system specifications?

  • CPU
    Ryzen 3700x
  • Motherboard
    Asus strix X570 Gaming E
  • RAM
    32 GB G.Skill 3200
  • GPU
    GTX 980 Strix
  • Case
    Corsair 760T
  • Storage
    1 TB Samsung 870 EVO Plus + 1 TB Samsung 860 EVO + Seagate Barracuda Green ST1500DL003 1.5TB 5900 6.0Gb/s +2TB Seagate Barracuda 7200 rpm
  • PSU
    EVGA superNOVA 850 G2
  • Display(s)
    Asus swift pg278q
  • Cooling
    Corsair H115i Platinum
  • Keyboard
    Corsair K95 RGB Platinum
  • Mouse
    Razer Naga Trinity
  • Sound
    Logitech z506
  • Operating System
    Windows 10
     
     
    EDIT: Maybe I should change something in the BIOS? ¿?
    EDIT2: Its a faulty unit? should i return it an ask for a new one???
    EDIT3: adding some propertis:
     
    image.png.faebdba521a7064a3b3da8f408cf5f14.png
    image.png.7bab0116a7eccd57344b51ca10f7f22b.png
     
    Even when Samsung magician is telling me that its using Samsung drivers here it says that its usin microsoft ones?
     
    EDIT 4: First of all, sorry for the edits, im adding info:
     
    Here in the samsung magician software sais that the test they are performing are:
     
    image.png.9a881746ee92d4786a2a6be8fec3fb07.png
     
    is the same as this one?:
     
    image.png.e955f445e11fa5e9c0a86262b19d6476.png
     
    Other benchmark:
     
    image.png.455183b419baea20d1eeab7e472be7cc.png
    image.png.3be3d9f1223179c9c52c7d0f1ebcadfe.png
     
     
    other guy one:
     
    image.png.93b5e432ec968c4be4dbfd0263f270fb.png
     
    Edit: 
     
    After a Clean (non intentional) instal these are the results i get:
     
    image.png.d61acbd1c9ca1814ea9b19a551b85e05.png
     
    Better, but still not as advertised, any ideas?
     
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×