Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Stuttering and weird graphical problems?

So i have a  risen 7 2700x

16gb 2933(3200mhz) is what i overclock it too

1660ti 

and i constantly get lag spikes in, fortnite,gta,minecraft and some other games

and in those games too i get weird flickering textures, some games like battlefront 2 and fortnite i get really bad shimmering problems and flickering problems

i don't ever get bsod

and sometimes it doesn't have the stuttering problems then all of a sudden it still does the graphics problems  regardless of performance and frame 

i tested my ram gpu and cpu and all say to be performing as to be expected 

so im gonna most likely assume its the graphics card 

and for trouble shooting i tried different monitors,tv i also tried switching pic-e slots and reseating the gpu and it didn't do anything and I'm not sure what else to do but get a

new graphics card if thats that's the problem 

 

Link to post
Share on other sites

in games it will go from 120 to 55 then right back to 120 in no time and it kinda causes a  spike so i really dont get whats happening its happened  on 2 different pc's and i have changed everything now

and then like i said it just randomly stops for a day or 2 or a few hours and starts happening again or it will happen for a few weeks like that or a month it kinda depends 

its been overclocked before but not for long

Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, DarthBudgie said:

in games it will go from 120 to 55 then right back to 120 in no time and it kinda causes a  spike so i really dont get whats happening its happened  on 2 different pc's and i have changed everything now

and then like i said it just randomly stops for a day or 2 or a few hours and starts happening again or it will happen for a few weeks like that or a month it kinda depends 

its been overclocked before but not for long

Just to rule something out that once plagued my old AMD system, load up CPU-Z and click the Tools button, and select Timers. Run it for at least 60 seconds, then stop it. All the timers should be exactly the same.
image.png.728d49f1f3c18970e80bb1069303de62.png

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Newegg

×