Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

My pc is taking a very long time to boot

Hi all,

I turned on my pc this morning, and was unhappy when it took 150.2 seconds to turn on (I checked last startup time in task manager).  My motherboard is an MSI z390 MPG Gaming Pro Carbon AC, with an i7-8700, 32gb of 2666 ram, and m.2 ssd, and a founders rtx 2060 super.  While it was starting up, one of the "EZ Debug LEDS" was lit.  It was the one that said "VGA"  However, after 2 and a half minutes, the light turned off and the pc booted.

 

Does anyone know why it is doing this?

Thanks in advance

Link to post
Share on other sites

DDU your gpu drivers, then reinstall them. That fixed VGA light problems for me,

I am still TechWizardThatNeedsHelp, just less of a mouthfull.

 

My beautiful, but not that powerful, main PC:

My new PC I'm saving for:                                                                /\

(was a H1 build, but I cant spend 400$ on a case)                |

DREAM BUILD BIT BY BIT                        |

  • Ryzen 5 5600x                                                                         |
  • ROG Strix B550-f GAMING                                                 |
  • 2x8gb Corsair Vengance LPX DDR4 3200mhz cl6   |
  • Old drives from Grandma -------------------------------------/
  • New Crucial P1 and Seagate Barracuda Compute 2TB
  • Whichever 3070 I can get
  • Meshify C with tempered glass
  • 6 Cooler Master MasterFan MF120 Halo
  • Full custom loop water cooling.

https://pcpartpicker.com/user/HelpfulTechWizard/saved/s8XrD3

Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, HelpfulTechWizard said:

DDU your gpu drivers, then reinstall them. That fixed VGA light problems for me,

Does the VGA light come on before Windows starts? If it does then DDU'ing your drivers wont make a difference if Windows is not running. If that's the case then your GPU might be screwing with something...

CPU:                            AMD Ryzen 5 2600X

Motherboard:             ASUS Prime B450+

RAM:                           SK Hynix 8GB DDR4 2133MHZ

GPU:                           AMD(R) Radeon(TM) RX 570 4GB

Storage:                     240GB HP M700 + 1TB Seagate Barracuda + 1TB Toshiba HDD

Case:                          Deepcool Matrexx 55 Add-RGB

PSU:                           EVGA 80+ 500W

Display(s):                 Philips 243V 1920x1080 + HP 2009M 1600x900 + Acer V193W 1440x900

Cooling:                     Deepcool GAMMAXX L240 V2

keyboard:                  Logitech G512 SE

Mouse:                       PikTek RGB Gaming Mouse

Sound:                       MPOW-059

OS:                             Windows 10 Home

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Newegg

×