Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

PC turns on but no signal to monitor (pictures)

Hey guys, first time PC builder here. I've assembled the machine and when I turn it on the CPU cooler fans, GPU fans, and case fans all appear to function normally. However, my monitor picks up no signal when I connect it to my GPU via HDMI (I've tested the monitor with other devices). Although I didn't connect a keyboard, I believe it should still post(?) I've attached photos of my build and listed the parts below. Any obvious issues you can see from here?

 

 

IMG_6591.JPG

IMG_6592.JPG

Link to post
Share on other sites

try dp

also you have ez debug lights. power the system on and look at them. whichever if there is a problem with boot, cpu, gpu or ram, the corresponding led will light up 

PC specs:

Ryzen 9 3900X overclocked to 4.3-4.4 GHz

Corsair H100i platinum

32 GB Trident Z RGB 3200 MHz 14-14-14-34

RTX 2060

MSI MPG X570 Gaming Edge wifi

NZXT H510

Samsung 860 EVO 500GB

2 TB WD hard drive

Corsair RM 750 Watt

ASUS ROG PG248Q 

Razer Ornata Chroma

Razer Firefly 

Razer Deathadder 2013

Logitech G935 Wireless

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, eeeee1 said:

try dp

also you have ez debug lights. power the system on and look at them. whichever if there is a problem with boot, cpu, gpu or ram, the corresponding led will light up 

Thanks! I didn't know about the debug lights. I'm away from my PC right now but I'll give it a look once I can. Also, does DP stand for display port?

Link to post
Share on other sites
Just now, Jeppes said:

Did you plug the display into 1650S's hdmi port?

Yeah, I tried it both ways although no igpu so should be 1650S.

Link to post
Share on other sites

This is a list of common solutions from this thread:

https://linustechtips.com/main/topic/42440-readme-how-to-respond-to-a-no-post-or-no-power-up-situation/

 

I bolded the ones that I think are applicable here.

Quote

The machine does power up, but my screen remains black (no POST).

  1. Make sure your BIOS version is compatible with the CPU generation you're trying to run in your motherboard, you can consult the manual or the manufacturer's website about this.
  2. Check if EVERY power cable is connected. Auxiliary power connectors included.
  3. Make sure the cable coming from your monitor is attached securely to the graphics card. Also make sure it is securely attached to the monitor itself.
  4. Make sure your PSU is powerful enough to power your complete system.
  5. Make sure your monitor works by testing it on a different computer.
  6. If you have both a dedicated GPU and an iGPU, try your monitor on both the outputs on the graphics cards as well as on the motherboard.
  7. Make sure all connectors and cables are plugged in securely, reseat if necessary.
  8. Make sure your RAM, CPU and GPU are plugged in securely, reseat if necessary.
  9. If the motherboard you're using has debug LEDs, check the error code and consult the motherboard manual to see what it means.
  10. If you have a debug speaker connected to the motherboard, note the beep sequence and consult the motherboard manual or this thread to see what it means.
  11. Try clearing your CMOS.
  12. Try booting your computer with only a motherboard, CPU and one stick of RAM attached (if you don't have an iGPU, plug in your GPU as well ;) ).
  13. Make sure your GPU works (if you have a dedicated one), try it in another computer.
  14. Make sure your RAM works, try it another computer.
  15. Make sure the RAM is compatible with your CPU and your motherboard.

 

BabyBlu (Primary Rig): 

  • CPU: Intel Core i9 9900K @ up to 5.3Ghz, 5.0Ghz all-core
  • Motherboard: Asus Maximus XI Hero
  • RAM: G.Skill Trident Z RGB 4x8GB DDR4-3200 @ 4000Mhz 16-18-18-34
  • GPU: MSI RTX 2080 Sea Hawk EK X, 2070Mhz core, 8000Mhz mem
  • Case: Phanteks Evolv X
  • Storage: XPG SX8200 Pro 2TB NVME, 3x ADATA Ultimate SU800 1TB (RAID 0), Samsung 970 EVO Plus 500GB NVME
  • PSU: Corsair HX1000i
  • Monitor: MSI MPG341CQR 34" 3440x1440 200Hz(OC) Freesync, Dell S2417DG 24" 2560x1440 165Hz Gsync
  • Cooling: Custom water loop (CPU & GPU), Radiators: 1x140mm(Back), 1x280mm(Top), 1x420mm(Front)
  • Keyboard: Corsair Strafe RGB (Cherry MX Brown)
  • Mouse: Corsair Scimitar Elite/MasterMouse MM710
  • Headset: Corsair Void Pro RGB
  • OS: Windows 10 Pro

Roxanne (Wife Build):

  • CPU: Intel Core i7 4790K @ Per Core 5.0Ghz - 5.0Ghz - 4.9Ghz - 4.8Ghz, Cache @ 4.6Ghz, De-lidded
  • Motherboard: Asus Z97A
  • RAM: G.Skill Sniper 4x8GB DDR3-2400 @ 10-12-12-24
  • GPU: EVGA GTX 1080 FTW2 Gaming ICX
  • Case: Corsair Vengeance C70, With Custom Side-Panel Window
  • Storage: Samsung 850 EVO 250GB, Samsung 860 EVO 1TB, Silicon Power A80 1TB NVME
  • PSU: Corsair AX760
  • Monitor: Samsung C27JG56 27" 2560x1440 144Hz Freesync
  • Cooling: Corsair H115i RGB
  • Keyboard: Rosewill RK 9000V2(Cherry MX Blue)
  • Mouse: Glorious Model O-
  • Headset: SteelSeries Arctis 7
  • OS: Windows 10 Pro

BlackBox (HTPC):

  • Intel Pentium G4600 (Kaby Lake)
  • Asus H110T/CSM Thin Mini-ITX
  • G.Skill 1x8GB DDR4-2400 SO-DIMM CL16
  • iGPU
  • Akasa Euler Fanless Solid Aluminum THIN Mini ITX Case (passively cooled)
  • Samsung 850 EVO 250GB
  • External 120W Power Adaptor
  • 4K TV
  • Passively cooled by the Akasa case. No moving parts!
  • Handheld QWERTY keyboard and trackpad.
  • Windows 10 Pro, Kodi autostarts on boot

NAS:

  • Synology DS216J
  • 2x8TB WD Red NAS HDDs in RAID 1. 8TB usable space
Link to post
Share on other sites

I'd start with clearing CMOS, if you haven't done that yet.

BabyBlu (Primary Rig): 

  • CPU: Intel Core i9 9900K @ up to 5.3Ghz, 5.0Ghz all-core
  • Motherboard: Asus Maximus XI Hero
  • RAM: G.Skill Trident Z RGB 4x8GB DDR4-3200 @ 4000Mhz 16-18-18-34
  • GPU: MSI RTX 2080 Sea Hawk EK X, 2070Mhz core, 8000Mhz mem
  • Case: Phanteks Evolv X
  • Storage: XPG SX8200 Pro 2TB NVME, 3x ADATA Ultimate SU800 1TB (RAID 0), Samsung 970 EVO Plus 500GB NVME
  • PSU: Corsair HX1000i
  • Monitor: MSI MPG341CQR 34" 3440x1440 200Hz(OC) Freesync, Dell S2417DG 24" 2560x1440 165Hz Gsync
  • Cooling: Custom water loop (CPU & GPU), Radiators: 1x140mm(Back), 1x280mm(Top), 1x420mm(Front)
  • Keyboard: Corsair Strafe RGB (Cherry MX Brown)
  • Mouse: Corsair Scimitar Elite/MasterMouse MM710
  • Headset: Corsair Void Pro RGB
  • OS: Windows 10 Pro

Roxanne (Wife Build):

  • CPU: Intel Core i7 4790K @ Per Core 5.0Ghz - 5.0Ghz - 4.9Ghz - 4.8Ghz, Cache @ 4.6Ghz, De-lidded
  • Motherboard: Asus Z97A
  • RAM: G.Skill Sniper 4x8GB DDR3-2400 @ 10-12-12-24
  • GPU: EVGA GTX 1080 FTW2 Gaming ICX
  • Case: Corsair Vengeance C70, With Custom Side-Panel Window
  • Storage: Samsung 850 EVO 250GB, Samsung 860 EVO 1TB, Silicon Power A80 1TB NVME
  • PSU: Corsair AX760
  • Monitor: Samsung C27JG56 27" 2560x1440 144Hz Freesync
  • Cooling: Corsair H115i RGB
  • Keyboard: Rosewill RK 9000V2(Cherry MX Blue)
  • Mouse: Glorious Model O-
  • Headset: SteelSeries Arctis 7
  • OS: Windows 10 Pro

BlackBox (HTPC):

  • Intel Pentium G4600 (Kaby Lake)
  • Asus H110T/CSM Thin Mini-ITX
  • G.Skill 1x8GB DDR4-2400 SO-DIMM CL16
  • iGPU
  • Akasa Euler Fanless Solid Aluminum THIN Mini ITX Case (passively cooled)
  • Samsung 850 EVO 250GB
  • External 120W Power Adaptor
  • 4K TV
  • Passively cooled by the Akasa case. No moving parts!
  • Handheld QWERTY keyboard and trackpad.
  • Windows 10 Pro, Kodi autostarts on boot

NAS:

  • Synology DS216J
  • 2x8TB WD Red NAS HDDs in RAID 1. 8TB usable space
Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Skylakeone said:

Thanks! I didn't know about the debug lights. I'm away from my PC right now but I'll give it a look once I can. Also, does DP stand for display port?

yes. not the other thing 

PC specs:

Ryzen 9 3900X overclocked to 4.3-4.4 GHz

Corsair H100i platinum

32 GB Trident Z RGB 3200 MHz 14-14-14-34

RTX 2060

MSI MPG X570 Gaming Edge wifi

NZXT H510

Samsung 860 EVO 500GB

2 TB WD hard drive

Corsair RM 750 Watt

ASUS ROG PG248Q 

Razer Ornata Chroma

Razer Firefly 

Razer Deathadder 2013

Logitech G935 Wireless

Link to post
Share on other sites
Just now, eeeee1 said:

yes. not the other thing 

This is just an aside, but do you know what's going on with my PSU to GPU cable? It's not modular but why are there two seemingly identical ends diverging in some kind of Y shape? 

Screen_Shot_2020-09-04_at_2_42.09_PM.png

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Skylakeone said:

It's not modular but why are there two seemingly identical ends diverging in some kind of Y shape? 

This is normal. The single cable from the PSU is capable of carrying enough power for GPUs that require up to 2x8-pin connectors. Doing it this way saves cost, reduces complexity, and maximizes compatibility since the one cable its capable of powering GPUs that require everything from 1x6 pin like yours all the way up to 2x8 pin.

BabyBlu (Primary Rig): 

  • CPU: Intel Core i9 9900K @ up to 5.3Ghz, 5.0Ghz all-core
  • Motherboard: Asus Maximus XI Hero
  • RAM: G.Skill Trident Z RGB 4x8GB DDR4-3200 @ 4000Mhz 16-18-18-34
  • GPU: MSI RTX 2080 Sea Hawk EK X, 2070Mhz core, 8000Mhz mem
  • Case: Phanteks Evolv X
  • Storage: XPG SX8200 Pro 2TB NVME, 3x ADATA Ultimate SU800 1TB (RAID 0), Samsung 970 EVO Plus 500GB NVME
  • PSU: Corsair HX1000i
  • Monitor: MSI MPG341CQR 34" 3440x1440 200Hz(OC) Freesync, Dell S2417DG 24" 2560x1440 165Hz Gsync
  • Cooling: Custom water loop (CPU & GPU), Radiators: 1x140mm(Back), 1x280mm(Top), 1x420mm(Front)
  • Keyboard: Corsair Strafe RGB (Cherry MX Brown)
  • Mouse: Corsair Scimitar Elite/MasterMouse MM710
  • Headset: Corsair Void Pro RGB
  • OS: Windows 10 Pro

Roxanne (Wife Build):

  • CPU: Intel Core i7 4790K @ Per Core 5.0Ghz - 5.0Ghz - 4.9Ghz - 4.8Ghz, Cache @ 4.6Ghz, De-lidded
  • Motherboard: Asus Z97A
  • RAM: G.Skill Sniper 4x8GB DDR3-2400 @ 10-12-12-24
  • GPU: EVGA GTX 1080 FTW2 Gaming ICX
  • Case: Corsair Vengeance C70, With Custom Side-Panel Window
  • Storage: Samsung 850 EVO 250GB, Samsung 860 EVO 1TB, Silicon Power A80 1TB NVME
  • PSU: Corsair AX760
  • Monitor: Samsung C27JG56 27" 2560x1440 144Hz Freesync
  • Cooling: Corsair H115i RGB
  • Keyboard: Rosewill RK 9000V2(Cherry MX Blue)
  • Mouse: Glorious Model O-
  • Headset: SteelSeries Arctis 7
  • OS: Windows 10 Pro

BlackBox (HTPC):

  • Intel Pentium G4600 (Kaby Lake)
  • Asus H110T/CSM Thin Mini-ITX
  • G.Skill 1x8GB DDR4-2400 SO-DIMM CL16
  • iGPU
  • Akasa Euler Fanless Solid Aluminum THIN Mini ITX Case (passively cooled)
  • Samsung 850 EVO 250GB
  • External 120W Power Adaptor
  • 4K TV
  • Passively cooled by the Akasa case. No moving parts!
  • Handheld QWERTY keyboard and trackpad.
  • Windows 10 Pro, Kodi autostarts on boot

NAS:

  • Synology DS216J
  • 2x8TB WD Red NAS HDDs in RAID 1. 8TB usable space
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Newegg

×