Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Msi board not posting or giving errors?

So I have an msi x470 m7 ac and I just made a post about how I basically fucked it and the cpu. But after reading the manual I'm now more confused. It has ez debug leds that should light up if a specific component is broken. If I dont install a cpu the CPU led lights up. If I install my CPU the light doesnt come on to say it's broken but the system also doesnt post. Wtf is happening

Link to post
Share on other sites

Specs ? 

Clear the cmos 

Re seat the cpu?

Try with one stick at a time.

 

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, TofuHaroto said:

Specs ? 

Clear the cmos 

Re seat the cpu?

Try with one stick at a time.

 

3700x, cmos cleared tried reseating cpu multiple times after cleaning paste out of the socket and off the cpu pins. I dont have another board to test the cpu nor do I have another cpu to test the board. Also already tried with one stick at a time and double checked they are in the right slot. Its 2133 ram 2 x 8gigs

Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, Cupar19 said:

3700x

Well the board needs a bios update not suppot the AGESA code for zen 2.

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, TofuHaroto said:

Well the board needs a bios update not suppot the AGESA code for zen 2.

The board was bought used and the seller claims they were using a 3800x and had updated the bios

Link to post
Share on other sites
Just now, Cupar19 said:

The board was bought used and the seller claims they were using a 3800x and had updated the bios

Can you maybe check again ? 

Maybe ask a computer store to update the bios for you 

Or check which one it has.

37 minutes ago, Cupar19 said:

just made a post about how I basically fucked it and the cpu

What do you mean by that ?

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, TofuHaroto said:

Can you maybe check again ? 

Maybe ask a computer store to update the bios for you 

Or check which one it has.

What do you mean by that ?

Mentioned within the other post but I put too much paste on and it seeped out onto the board and CPU, from what I can tell I cleaned it off 

Link to post
Share on other sites

Also the board had flashback + which is supposed to let me flasha bios without a cpu so I'll try that 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Cupar19 said:

Mentioned within the other post but I put too much paste on and it seeped out onto the board and CPU, from what I can tell I cleaned it off 

What other specs do you have ? 

Also most paste is not conductive so it shouldn't affect anything.

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, TofuHaroto said:

What other specs do you have ? 

Also most paste is not conductive so it shouldn't affect anything.

Nothing whilst trying to post although a 1060 is going to be used

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Cupar19 said:

which is supposed to let me flasha bios without a cpu so I'll try that 

Try flashing it then.

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, TofuHaroto said:

Try flashing it then.

Trying now but nothing seems to happen rip

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Newegg

×