Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

PC won’t show BIOS or anything

Not a new PC btw: https://pcpartpicker.com/list/dkQ4Wb


It turns on. GPU fans aren’t spinning, but I don’t think they usually do when it’s not hot. I have had instability issues in the past, this particular motherboard has known issues with higher speed memory IIRC.

 

When I hold down the power button to turn it off, it turns off but immediately turns back on again. 
 

Any suggestions on troubleshooting?

 

I tried turning on with only monitors plugged in, same problem still.

 

 

Link to post
Share on other sites

Clear the cmos and check if it boots

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites

Bad power button on the case?

Bad PSU?

Link to post
Share on other sites

remove everything but the cpu, cooler, psu and 1 stick of memory (correct slot check ya mobo manual)

 

Reset bios

 

Try booting again if this doesnt help unplug the power button and try connecting the pins with a screw driver that way you take faulty power button out of the loop. Linus does this all the time check the video if ya unsure.

 

If it works then you have found ya problem and you can connect it bit at a time testing as ya go. so if something else goes wrong ya not not faced with a completed mobo that doesn't work again.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Apemanonline said:

remove everything but the cpu, cooler, psu and 1 stick of memory (correct slot check ya mobo manual)

 

Reset bios

 

Try booting again if this doesnt help unplug the power button and try connecting the pins with a screw driver that way you take faulty power button out of the loop. Linus does this all the time check the video if ya unsure.

 

If it works then you have found ya problem and you can connect it bit at a time testing as ya go. so if something else goes wrong ya not not faced with a completed mobo that doesn't work again.

Can you link a video where he does it? 

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Matias_Chambers said:

Can you link a video where he does it? 

He doesn't afaik  

I don't know where he got that from 

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, TofuHaroto said:

He doesn't afaik  

I don't know where he got that from 

Anyhow, I figured out how to do it, the power button isn’t the issue. I’m almost sure it’s the mobo. 

Link to post
Share on other sites

sorry had to go do rls what ya do is unplug the 2 pin start header and use a screw driver to connect the pins seen linus do it a hundred times if i spot a clip ill post it for you

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×