Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Blank screen when installing GPU Driver

Whenever i try to install drivers manually, or even windows its basic graphics drivers, it always crashes half way and then the unplugin sound plays and then black screen. No matter what i do (DDU, safe mode) i cant get drivers to work, tried many different versions. It only works in safe mode and even then the tearing is just horrible and it cant get past 20hz refresh rate. Im using this pc because i need better signal quality than my phone for my speakers, and this mobo seems to have decent audio for its age, i dont have any other pc. pls help

 

Very poor specs, but i just need it to play audio.

 

Mobo: Gigabyte GA-M52L-S3

Cpu: Phenom X3 8650

Ram: 4Gb ddr2..

Ssd: 128gb apacer

Gpu: Radeon Hd 7730 1Gb

Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, Viktor277 said:

Whenever i try to install drivers manually, or even windows its basic graphics drivers, it always crashes half way and then the unplugin sound plays and then black screen.

How are you trying to install the drivers? Sometimes drivers can have issues when installing over top of old drivers. You may want to try a utility that wipes out and trace of old drivers, and then try doing a clean install. Even in Nvidia’s installer if you choose the custom option you should be able to select to remove any old drivers and do a clean install. 

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, BryanNichols10 said:

How are you trying to install the drivers? Sometimes drivers can have issues when installing over top of old drivers. You may want to try a utility that wipes out and trace of old drivers, and then try doing a clean install. Even in Nvidia’s installer if you choose the custom option you should be able to select to remove any old drivers and do a clean install. 

I already said that i used DDU (display driver uninstaller) multiple times but nothing works. the ssd that im intalling drivers to is 2 days old and nothing was on it before.

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Viktor277 said:

intalling drivers to is 2 days old and nothing was on it before.

Was the card bought used or something ?

Try maybe flashing it with a new consumer firmware ?

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, TofuHaroto said:

Was the card bought used or something ?

Try maybe flashing it with a new consumer firmware ?

Card works on other pc's just fine idk whats going on with this.

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Viktor277 said:

Card works on other pc's just fine idk whats going on with this.

Flash the card with a consumer firmware 

Try maybe updating the chipset firmware as well

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, TofuHaroto said:

Flash the card with a consumer firmware 

Try maybe updating the chipset firmware as well

hm might as well try that thanks!

Link to post
Share on other sites
Just now, Viktor277 said:

hm might as well try that thanks!

Good luck :D

Wārudobītā

CPU: Ryzen 3 3100. Board: B550m TUF plus. Memory: 16 (2x8) 3200 cl16 Hyper x Fury RGB. GPU: Gigabyte Windforce 1650 super.  Boot Drive: MX500. Case: Antec NX500 (Quite crappy. :p) PSU: CX450. 

 

Hehe, Meshify c is a kewl case. 

 

 

Link to post
Share on other sites
On 6/21/2020 at 4:50 AM, TofuHaroto said:

Good luck :D

turns out motherboard doesnt even support windows 10.. hahahah so i disabled windows update service  and kinda works.. its awful tho

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×