Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SSD not working on other computers

Ive bought a brand new ssd, and I installed win 10 on it on my friends pc. It works there fine, but when I try to put it in my pc or my laptop it doesn't work, says disk drive not found or check cable or media check failed. What should I do?

Link to post
Share on other sites

try a different sata cable

PC specs:

Ryzen 9 3900X overclocked to 4.3-4.4 GHz

Corsair H100i platinum

32 GB Trident Z RGB 3200 MHz 14-14-14-34

RTX 2060

MSI MPG X570 Gaming Edge wifi

NZXT H510

Samsung 860 EVO 500GB

2 TB WD hard drive

Corsair RM 750 Watt

ASUS ROG PG248Q 

Razer Ornata Chroma

Razer Firefly 

Razer Deathadder 2013

Logitech G935 Wireless

Link to post
Share on other sites

Why can't you install Windows on it in your system?

Current PC:

Spoiler

CPU: Intel i3 4160 Cooler: Integrated Motherboard: Integrated

RAM: G.Skill RipJaws 16GB DDR3 Storage: Transcend MSA370 128GB GPU: Intel 4400 Graphics

PSU: Integrated Case: Shuttle XPC Slim

Monitor: LG 29WK500 Mouse: G.Skill MX780 Keyboard: G.Skill KM780 Cherry MX Red

 

Budget Rig 1 - Sold For $750 Profit

Spoiler

CPU: Intel i5 7600k Cooler: CryOrig H7 Motherboard: MSI Z270 M5

RAM: Crucial LPX 16GB DDR4 Storage: Intel S3510 800GB GPU: Nvidia GTX 980

PSU: Corsair CX650M Case: EVGA DG73

Monitor: LG 29WK500 Mouse: G.Skill MX780 Keyboard: G.Skill KM780 Cherry MX Red

 

OG Gaming Rig - Gone

Spoiler

 

CPU: Intel i5 4690k Cooler: Corsair H100i V2 Motherboard: MSI Z97i AC ITX

RAM: Crucial Ballistix 16GB DDR3 Storage: Kingston Fury 240GB GPU: Asus Strix GTX 970

PSU: Thermaltake TR2 Case: Phanteks Enthoo Evolv ITX

Monitor: Dell P2214H x2 Mouse: Logitech MX Master Keyboard: G.Skill KM780 Cherry MX Red

 

 

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, dizmo said:

Why can't you install Windows on it in your system?

i think that motherboard doesnt support installing os via usb, ive tried it couple of times to boot off a bootable usb but i just doesnt work..

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, eeeee1 said:

try a different sata cable

its a brand new one

Link to post
Share on other sites

if all other is OK, legacy / UEFI mode, or missing boot partition on that drive, check both. Both can be done without knowing when installing OS, and both can prevent it from just booting on other PC.
Chceck the boot partition in the disk management, and try to boot with the legacy + uefi option. 

Link to post
Share on other sites

Secureboot settings ???

it's fine.....it's nice......i like it

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Newegg

×