Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CPU not boosting to it full potential

i have an i5 4570 base clock is 3.2ghz with boost up to 3.6ghz but for some reason the highest it would go is 3.39ghz, nothing higher with a temp of 65C

 

it used to fully boost but it just doesn't anymore. i don't know why.

 

and this is even under 100% load in a xtu benchmark test

(never changed any voltages in core or cache) (just a lil bit of tweaking in graphics because i dont have an external gpu)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I think 3.4 is the max all core turbo, 3.6 will only be hit on one core in some workloads. You won't see 3.6 with 100% cpu usagae.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

That’s normal, usually it’s thermals or the motherboard doesn’t support higher speeds on auto.

CPU: Intel core i7-8086K Case: CORSAIR Crystal 570X RGB CPU Cooler: Corsair Hydro Series H150i PRO RGB Storage: Samsung 980 Pro - 2TB NVMe SSD PSU: EVGA 1000 GQ, 80+ GOLD 1000W, Semi Modular GPU: EVGA 02G-P4 GeForce GT 1030 RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200mhz Motherboard: Asus ROG STRIX Z370-E Gaming

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

but before when i would do benchmark in xtu then at end it would show that it would boost up to 3.59ghz but it doesn't anymore.

 

but thanks for replies, i forgot about this post and only saw now

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×