Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Help needed H100i V2 crazy temps.

 

Hello everyone, need help with an overheating issue. So my processor is a 6800k 6core that usually maxed out under load at 60C. The system is 4 years old and I recently cleaned the aio radiator and fans. The temps are reaching 90+ under minimal load. One pipe from the rad is hot and the other cold. I need some help getting these temps under control. Attaching pics for reference. Thanks! 

 

 

IMG-20200516-WA0025.jpeg

IMG-20200516-WA0023.jpeg

Link to post
Share on other sites

Hello and welcome.

 

I'm assuming you removed the cooler completely to clean it?  That would be the only thing I can think of -- you didn't re-install it with the proper mounting pressure.

 

And what is Temp #11 at 127*C?  You may want to get HWiNFO to see if it can identify what that component is.  

AMD Ryzen 3900X  |  Fractal Design S36 360 AIO w/6 Corsair SP120L fans  |  Asus Crosshair VII WiFi X470  |  G.SKILL TridentZ 3600CL15 2x8GB @ 3800MHz 14-16-14-14-34  |  EVGA 1070 Ti SC GAMING ACX 3.0 Black w/NZXT Kraken G12 Cooler  |  Samsung 970 EVO M.2 NVMe 500GB - Boot Drive  |  Samsung 850 EVO SSD 1TB - Game Drive  |  Seagate 1TB HDD - Media Drive  |  EVGA 650 G3 PSU | Thermaltake Core P3 Case 

Link to post
Share on other sites

The water temp is 60 degrees, and since one tube is hot and the other is not. It's definitely the pump that is not working. 

Link to post
Share on other sites

Agree with @TechJezus, if one tube is got, and the other is cold, your AIO pump is either clogged/jammed (could be air trapped bubbles), or dead.

It is not moving the liquid.

 

Can you hear / feel the pump moving?

Intel Z390 Rig ( *NEW* Primary )

Intel X99 Rig (Officially Decommissioned, Dead CPU returned to Intel)

  • i7-8086K @ 5.1 GHz (still tweaking) -- i7-6800K
  • Gigabyte Z390 Aorus Master -- ASUS X99 Deluxe
  • Sapphire NITRO+ RX 5700 XT Special Edition -- 2x Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire
  • 32GB G.Skill TridentZ DDR4-3000 CL14 (16GB TridentZ RGB + 16GB Red/Black TridentZ)
  • SanDisk 480 GB SSD + 1TB Samsung 860 EVO + 1TB Intel 660p NVMe
  • EVGA SuperNOVA 850W P2 + Red/White CableMod Cables
  • Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Edition
  • Ekwb Custom loop
  • Logitech G502 Proteus Spectrum + Corsair K70 (Red LED, anodized black, Cheery MX Browns)

Intel Z97 Rig (Secondary)

  • Intel i5-4690K 4.8 GHz
  • ASUS ROG Maximus VII Hero Z97
  • Sapphire Vapor-X HD 7950 EVGA GTX 1070 SC Black Edition ACX 3.0
  • 20 GB (8GB X 2 + 4GB X 1) Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz
  • Corsair A50 air cooler  NZXT X61
  • Crucial MX500 1TB SSD + SanDisk Ultra II 240GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD + Kingston V300 120GB SSD [non-gimped version]
  • Antec New TruePower 550W EVGA G2 650W + White CableMod cables
  • Cooler Master HAF 912 White NZXT S340 Elite w/ white LED stips

AMD 990FX Rig (Decommissioned)

  • FX-8350 @ 4.8 / 4.9 GHz (given up on the 5.0 / 5.1 GHz attempt)
  • ASUS ROG Crosshair V Formula 990FX
  • 12 GB (4 GB X 3) G.Skill RipJawsX DDR3 @ 1866 MHz
  • Sapphire Vapor-X HD 7970 + Sapphire Dual-X HD 7970 in Crossfire  Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire *NONE*
  • Thermaltake Frio w/ Cooler Master JetFlo's in push-pull
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD + Kingston V300 120GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD
  • Corsair TX850 (ver.1)
  • Cooler Master HAF 932

 

<> Electrical Engineer , B.Eng <>

<> Electronics & Computer Engineering Technologist (Diploma + Advanced Diploma) <>

<> Electronics Engineering Technician for the Canadian Department of National Defence <>

Link to post
Share on other sites

I can feel slight movement when I touch the tubes of the AIO, but honestly the pump doesn't make any sort of sound it's oddly quiet. I can feel it vibrate a bit. Honestly I need a sort of frame of reference because I don't have much experience with water coolers. This machine is primarily used for video production work and usually maxed out around 60 to 70C - but as you can see 30% load at 93C is quite concerning.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×