Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Getting low fps even tho the pc has good specs

Hello, so I just upgraded my pc and bought the following:

 

a320 motherboard

rx560 4gb gpu

8gb ram

ryzen 3 3200g

500 gb hdd

 

I am getting under 100 fps on csgo even tho everything is low and pc is lagging hard, when it’s turning on, or a game is launching. 

 

-Haven’t reinstalled windows(10 x64)

-updated my gpu’s driver

-hdmi is plugged in my gpu

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

If you just upgraded, reinstall Windows. After that, install the latest BIOS (from the manufacturer's website) and chipset drivers (from AMD's website) along with other drivers you might need to install, like video drivers for example.

You might also want to invest in an SSD, as it'll massively improve the overall snappiness of your PC.

Desktop: Intel Core i9-9900K | ASUS Strix Z390-F | G.Skill Trident Z Neo 2x16GB 3200MHz CL14 | EVGA GeForce RTX 2070 SUPER XC Ultra | Corsair RM650x | Fractal Design Define R6

Laptop: 2018 Apple MacBook Pro 13"  --  i5-8259U | 8GB LPDDR3 | 512GB NVMe

Peripherals: Leopold FC660C w/ Topre Silent 45g | Logitech MX Master 3 & Razer Basilisk X HyperSpeed | HIFIMAN HE400se & iFi ZEN DAC | Audio-Technica AT2020USB+

Display: Gigabyte G34WQC

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I did whatever you told me to do but still I’m getting fps less than 100, I guess I’ll have to get an ssd

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

did you plug the monitor to the gpu?

  • CPU
    AMD Ryzen™ 7 3700X 4.3Ghz (-0.1V)
  • Motherboard
    MSI MEG X570 ACE
  • RAM
    G.SKILL Trident Z Royal Series 32GB (2 x 16GB) F4-3200C16D-32GTRS
  • GPU
    GIGABYTE AORUS GeForce® GTX 1060 6G (rev. 2.0)
  • Case
    Cooler Master MASTERBOX MB520 ARGB + Cooler Master MasterFan MF120R ARGB
  • Storage
    ADATA XPG SX8100 2TB PCIe Gen3x4 M.2 2280 SSD+ ADATA Ultimate SU800 2TB 2.5" SSD+ Toshiba X300 4TB 7200 RPM 128MB Cache 
  • PSU
    Cooler Master MWE GOLD 750 FULL MODULAR
  • Display(s)
    Acer KG271B Gaming Monitor (HDR Ready 27" 1920X1080 240Hz) + MSI PRO MP241
  • Cooling
    Cooler Master MASTERLIQUID ML240R RGB
  • Keyboard
    MSI Vigor GK80 RED GAMING KEYBOARD
  • Mouse
    Razer Naga Hex Wraith Red Edition Wired Laser Mouse
  • Operating System
    Windows 10 Home
  • Router
    Asus ROG Rapture GT-AX 11000
Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

On 5/11/2020 at 4:36 PM, ZephCloud said:

did you plug the monitor to the gpu?

Yup I did

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×