Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

No audio from output jacks - MSI b450 TOMAHAWK MAX problem

Hi!

 

First of all, my system: 

Ryzen 3600

B450 Tomahawk MAX by MSI

 

So suddenly all of audio outputs on my stopped working. 

Only thing that i hear is hissing.. 

It was all fine yesterday so that's weird. 

 

HDMI audio and my bluetooth dongle works fine.

 

Troubleshooting that i already done:

  • restarting pc couple of times (sometimes works lol)
  • reinstalling realtek drivers

 

Any ideas what to do?

 

Coronabreak gaming session ruined by this stupid problem... Im literally sad...

 

 

 

Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, cjgames said:

Hi!

 

First of all, my system: 

Ryzen 3600

B450 Tomahawk MAX by MSI

 

So suddenly all of audio outputs on my stopped working. 

Only thing that i hear is hissing.. 

It was all fine yesterday so that's weird. 

 

HDMI audio and my bluetooth dongle works fine.

 

Troubleshooting that i already done:

  • restarting pc couple of times (sometimes works lol)
  • reinstalling realtek drivers

 

Any ideas what to do?

 

Coronabreak gaming session ruined by this stupid problem... Im literally sad...

 

 

 

Hmm, I'd check to see if there's a short circuit somewhere... in case you accidentally dropped a little screw or something when you built it. Otherwise, it's time to contact either the retailer or manufacturer for an RMA or replacement, depending on how long you've had it.

Please quote my post, or put @paddy-stone if you want me to respond to you.

Spoiler
  • PCs:- 
  • Main PC build  https://uk.pcpartpicker.com/list/2K6Q7X
  • ASUS x53e  - i7 2670QM / Sony BD writer x8 / Win 10, Elemetary OS, Ubuntu/ Samsung 830 SSD
  • Lenovo G50 - 8Gb RAM - Samsung 860 Evo 250GB SSD - DVD writer
  •  
  • Displays:-
  • Philips 55 OLED 754 model
  • Panasonic 55" 4k TV
  • LG 29" Ultrawide
  • Philips 24" 1080p monitor as backup
  •  
  • Storage/NAS/Servers:-
  • ESXI/test build  https://uk.pcpartpicker.com/list/4wyR9G
  • Main Server https://uk.pcpartpicker.com/list/3Qftyk
  • Backup server - HP Proliant Gen 8 4 bay NAS running FreeNAS ZFS striped 3x3TiB WD reds
  • HP ProLiant G6 Server SE316M1 Twin Hex Core Intel Xeon E5645 2.40GHz 48GB RAM
  •  
  • Gaming/Tablets etc:-
  • Xbox One S 500GB + 2TB HDD
  • PS4
  • Nvidia Shield TV
  • Xiaomi/Pocafone F2 pro 8GB/256GB
  • Xiaomi Redmi Note 4

 

  • Unused Hardware currently :-
  • 4670K MSI mobo 16GB ram
  • i7 6700K  b250 mobo
  • Zotac GTX 1060 6GB Amp! edition
  • Zotac GTX 1050 mini

 

 

Link to post
Share on other sites

After having a search around it sems that for some people there is a problem with the Tomahawk and Tomahawk Max audio, especially with the rear audio rear jack. It is just static and poping. Fix seems to be RMA/replacement for some, others go for a sound card. Although I did find this post https://forum-en.msi.com/index.php?topic=333237  

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×