Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

LTT Folding Team's Emergency Response to Covid-19

Go to solution Solved by GOTSpectrum,

This event has ended and I recommend you guys head over to the Folding Community Board for any general folding conversation. 

 

 

Final credit estimate, 1433.00 points - that's more than I was expecting from an Intel(R) Pentium(R) 3805U @ 1.90GHz.

I tried an old Core2Duo earlier but it seemed a huge waste of electricity for how pathetic it was doing.

So annoying I still have an i3 2120 and Pentium G3258 sat doing nothing, as I don't have any motherboards to put them in.

Router: i5-7200U appliance running pfSense WiFi: Honor Router 3 (~850Mbit peak throughput)
ISPs: Zen Unlimited Fibre 2 (66Mbit) + Plusnet Unlimited Fibre Extra. (56Mbit) + Voxi LTE (~120Mbit)

Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, sese317j said:

New update of the OS Stats, nearly doubled once again.BildFertig.thumb.png.8a0e0e892a0fceda95005a570b13892d.png

 

PS: Props to those 6 lonely guys folding with GPU's on macOSX 😜

More than 2 ExaFLOPS baby😲 ....whoooohooooo

Link to post
Share on other sites
Just now, Alex Atkin UK said:

Final credit estimate, 1433.00 points - that's more than I was expecting from an Intel(R) Pentium(R) 3805U @ 1.90GHz.

I tried an old Core2Duo earlier but it seemed a huge waste of electricity for how pathetic it was doing.

So annoying I still have an i3 2120 and Pentium G3258 sat doing nothing, as I don't have any motherboards to put them in.

I'm taking my 2009-ish Dell Latitude with a Celeron out of the loop today.  Usually takes 14-20 hours for one WU.  Simply not worth the effort.  However, haven't had any hiccups with it at all this whole time. 

Link to post
Share on other sites

I thought i had it fixed

 

Spoiler

10:54:16:WU01:FS01:0x22:Bad State detected... attempting to resume from last good checkpoint. Is your system overclocked?
10:54:16:WU01:FS01:0x22:Following exception occured: Particle coordinate is nan
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Bad State detected... attempting to resume from last good checkpoint. Is your system overclocked?
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Following exception occured: Particle coordinate is nan
10:54:43:WU01:FS01:0x22:ERROR:114: Max Retries Reached
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Saving result file ..\logfile_01.txt
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Saving result file badstate-0.xml
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Saving result file badstate-1.xml
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Saving result file badstate-2.xml
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Saving result file checkpointState.xml
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Saving result file checkpt.crc
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Saving result file positions.xtc
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Saving result file science.log
10:54:43:WU01:FS01:0x22:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
10:54:43:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
10:54:43:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:14541 run:0 clone:1498 gen:25 core:0x22 unit:0x0000001d0d5262775e7d2522e2e0f3db

 

SO far gtx 970 = zero issues, gtx 1070ti = zero issues , teslas = zero issues, rx580=fuuuuuuuuuuuuuuuuu

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, WaldorfMan said:

I'm taking my 2009-ish Dell Latitude with a Celeron out of the loop today.  Usually takes 14-20 hours for one WU.  Simply not worth the effort.  However, haven't had any hiccups with it at all this whole time. 

I'm currently running this off a Fedora Live USB which didn't look like it was going to work at first, got a filesystem error.  So completing its first WU I was quite pleased.

Now if I can figure out how to use my free Google credit. ;)  What configuration are people using for that?

Router: i5-7200U appliance running pfSense WiFi: Honor Router 3 (~850Mbit peak throughput)
ISPs: Zen Unlimited Fibre 2 (66Mbit) + Plusnet Unlimited Fibre Extra. (56Mbit) + Voxi LTE (~120Mbit)

Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, Alex Atkin UK said:

I'm currently running this off a Fedora Live USB which didn't look like it was going to work at first, got a filesystem error.  So completing its first WU I was quite pleased.

Now if I can figure out how to use my free Google credit. ;)  What configuration are people using for that?

Tesla T4 on us-central1 / west1 region (you need to request quota)

Use the cheapest 4 vCPU + 6-8GB RAM (not sure, I use 9GB)

add 4 T4 (if you lucky enough)

 

Stay Hungry. Stay Foolish. Stay Folding. Stay at home!

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ItchyItch said:

I see folding like body building... You can only go so far all natural before having to hit the roids... :P i.e. before using the cloud VMs with Tesla GPUs :)

There are also GTX / RTX servers available in the cloud.

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, bafo_ah said:

Tesla T4 on us-central1 / west1 region (you need to request quota)

Use the cheapest 4 vCPU + 6-8GB RAM (not sure, I use 9GB)

add 4 T4 (if you lucky enough)

 

Is the OS preconfigured to use the GPUs?

Router: i5-7200U appliance running pfSense WiFi: Honor Router 3 (~850Mbit peak throughput)
ISPs: Zen Unlimited Fibre 2 (66Mbit) + Plusnet Unlimited Fibre Extra. (56Mbit) + Voxi LTE (~120Mbit)

Link to post
Share on other sites

Microsoft has released a PowerShell script that allows you to quickly start donating your CPU cycles to the Folding@Home project by deploying the program in the Windows 10 Sandbox.

 

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-script-installs-folding-home-in-windows-10s-sandbox/

Link to post
Share on other sites

Seems a moot point, I'm getting 0 GPU availability at Google Cloud. :(

 

Its annoying you can't just say "I want this hardware config, I don't care where".

Router: i5-7200U appliance running pfSense WiFi: Honor Router 3 (~850Mbit peak throughput)
ISPs: Zen Unlimited Fibre 2 (66Mbit) + Plusnet Unlimited Fibre Extra. (56Mbit) + Voxi LTE (~120Mbit)

Link to post
Share on other sites
Just now, Alex Atkin UK said:

d GPU is greyed out,

 

Just now, Alex Atkin UK said:

Add GPU is greyed out, have they run out of capacity?  I did notice that trying to allocate a high CPU count it says there are no CPUs available.  LOL

You have "upgraded" your account? So they can bill you when you run out free credit, be careful tho, be sure to remove it in time!

 

T4 only available on several region... just try different region, I use us-central1 and us-west1

I using centos8 - 40GB (a little bit overkill I think, but It need more than 10GB - CUDA driver is 5GB)

 

Here the script on centOS - hope you're lucky enough, I only encounter problem once in my 10 account so far (I'm running out credit card 😁😁) - paste line by line, if you encounter error, just search for help with google... Google is your friend (remember - you just sold your soul for them)

Spoiler

sudo dnf install -y epel-release
sudo dnf install -y nano wget telnet fail2ban fail2ban-systemd
# install fail2ban for security? ddos prevention? just to lazy to change ssh port?
sudo systemctl enable fail2ban
sudo nano /etc/fail2ban/jail.local
# paste this line :
[DEFAULT]
# Ban hosts for one day!:
bantime = 86400

# Override /etc/fail2ban/jail.d/00-firewalld.conf:
banaction = iptables-multiport

[sshd]
enabled = true

# ctrl+x for exit and then y then enter

sudo systemctl restart fail2ban
sudo fail2ban-client status sshd # to check status, you should see ssh jail here

sudo dnf install -y kernel
sudo dnf install -y kernel-devel-$(uname -r) kernel-headers-$(uname -r)
sudo dnf install -y http://developer.download.nvidia.com/compute/cuda/repos/rhel8/x86_64/cuda-repo-rhel8-10.1.243-1.x86_64.rpm
sudo dnf install -y https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-8.noarch.rpm
sudo dnf clean all
sudo dnf install -y cuda
nvidia-smi # you should see your GPU here, if not, you screwed

# fah im coming

wget https://download.foldingathome.org/releases/public/release/fahclient/centos-5.3-64bit/v7.4/fahclient-7.4.4-1.x86_64.rpm
sudo rpm -i --nodeps fahclient-7.4.4-1.x86_64.rpm

telnet localhost 36330
slot-info
options user=usernamehere passkey=yourpasskeyhere team=223518 client-type=beta max-packet-size=big power=full gpu=true
exit

sudo /etc/init.d/FAHClient stop
# wait a moment, cross your finger... then proceed
sudo /etc/init.d/FAHClient start

telnet localhost 36330
slot-info
# you should see your GPU here, and we can delete CPU slot
slot-delete 0
always_on
unpause
exit

tail -f /var/lib/fahclient/log.txt

 

Stay Hungry. Stay Foolish. Stay Folding. Stay at home!

Link to post
Share on other sites

 

On 3/13/2020 at 10:31 PM, TVwazhere said:

Damn, guess I wont be playing as much Doom: Eternal Borderlands 3 on Steam as I thought ?GOTTA FOLD BAYBEEEE

 

FoldingAtHome-wus-certificate-91181144.jpg

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, bafo_ah said:

 

You have "upgraded" your account? So they can bill you when you run out free credit, be careful tho, be sure to remove it in time!

 

T4 only available on several region... just try different region, I use us-central1 and us-west1

I using centos8 - 40GB (a little bit overkill I think, but It need more than 10GB - CUDA driver is 5GB)

 

Here the script on centOS - hope you're lucky enough, I only encounter problem once in my 10 account so far (I'm running out credit card 😁😁) - paste line by line, if you encounter error, just search for help with google... Google is your friend (remember - you just sold your soul for them)

  Reveal hidden contents

sudo dnf install -y epel-release
sudo dnf install -y nano wget telnet fail2ban fail2ban-systemd
# install fail2ban for security? ddos prevention? just to lazy to change ssh port?
sudo systemctl enable fail2ban
sudo nano /etc/fail2ban/jail.local
# paste this line :
[DEFAULT]
# Ban hosts for one day!:
bantime = 86400

# Override /etc/fail2ban/jail.d/00-firewalld.conf:
banaction = iptables-multiport

[sshd]
enabled = true

# ctrl+x for exit and then y then enter

sudo systemctl restart fail2ban
sudo fail2ban-client status sshd # to check status, you should see ssh jail here

sudo dnf install -y kernel
sudo dnf install -y kernel-devel-$(uname -r) kernel-headers-$(uname -r)
sudo dnf install -y http://developer.download.nvidia.com/compute/cuda/repos/rhel8/x86_64/cuda-repo-rhel8-10.1.243-1.x86_64.rpm
sudo dnf install -y https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-8.noarch.rpm
sudo dnf clean all
sudo dnf install -y cuda
nvidia-smi # you should see your GPU here, if not, you screwed

# fah im coming

wget https://download.foldingathome.org/releases/public/release/fahclient/centos-5.3-64bit/v7.4/fahclient-7.4.4-1.x86_64.rpm
sudo rpm -i --nodeps fahclient-7.4.4-1.x86_64.rpm

telnet localhost 36330
slot-info
options user=usernamehere passkey=yourpasskeyhere team=223518 client-type=beta max-packet-size=big power=full gpu=true
exit

sudo /etc/init.d/FAHClient stop
# wait a moment, cross your finger... then proceed
sudo /etc/init.d/FAHClient start

telnet localhost 36330
slot-info
# you should see your GPU here, and we can delete CPU slot
slot-delete 0
always_on
unpause
exit

tail -f /var/lib/fahclient/log.txt

 

Could that be why if I choose a none-compute platform and it DOES let me pick a GPU, its saying 0 are available?  Or are just too many people hammering their service right now?

 

Its all seeming like too much of a hassle right now, particularly as I'd be screwed if they billed me and I've had no sleep.

Router: i5-7200U appliance running pfSense WiFi: Honor Router 3 (~850Mbit peak throughput)
ISPs: Zen Unlimited Fibre 2 (66Mbit) + Plusnet Unlimited Fibre Extra. (56Mbit) + Voxi LTE (~120Mbit)

Link to post
Share on other sites

so apparently one of my puters will only send to 

140.163.4.231 and it gets to either .99% or 2% or .5% and looses connection why cant i send to a real server like linus1 lol

My EOC F@H stats | My F@H Stats | My Real time F@H Production | My Boinc Stats

My team in point Generation order:

- Bender: Corsair CARBIDE 600C | Win 10 Pro 21H1 | AMD Ryzen 2600 | 32GB DDR4-3200MHz Crucial CL22 4x8GB | Noctua NH-U14H
512GB Toshiba SSD | EVGA 2060 KO Ultra | EVGA FTW 3070 8GB Metal BackPlate |  Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING | Seasonic FOCUS Plus 1000 Gold SSR-1000FX | 55" Samsung 120Hz 3D TV

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Calculon (MainTower): Fractal Design Meshify S2 White |  Win 10 Pro 21H1 | AMD Ryzen 3900x | 64GB DDR4-3200 TridentZ RGB | NH-D15
2x 1TB NVME Samsung 970 Pro | AMD 5700XT XFX Rx-57XT8OFF6 | Gigabyte X570 WiFi Pro | Seasonic FOCUS Plus 750 Gold SSR-750FX | Dell U2719W & 2x D3218HN

 

Honorable Mentions:

- Leela: Dell Inspiron AIO 7775 | Win 10 Pro 2004 | Ryzen 1700 | 16GB Micron DDR4-2400
1 TB NVME Crucial P1 | AMD RX580 | 330Watt ACadapter | 4K 27" LCD

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- iZac (Server): Fractal Design Node 804 | SVR 2019 std | Ryzen 2600 | 32GB DDR4-3200MHz Crucial CL22 4x8GB | AMD Wraith Prism
1x256GB NVME TeamGroup MP33, 1x512GB NVME TeamGroup MP33, 9x4TB SATA R6 | ASROCKRACK x470D4U | RM650i PSU | NO Monitor

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Flexo: Fractal Design Focus G | Win 10 Pro 2004 | AMD Ryzen 1400 | 32GB DDR4 3200 Team Group T-Force Dark Za

256 GB NVME Hynix | EMPTY 😭 | Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING | Seasonic FOCUS Plus 750 Gold SSR-750FX | Dell U2414G & U2917W

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Scooty-Puff SR: Dell G5 5505 | Windows 10 Pro 21H1 | AMD RYZEN R7-4800H | 16GB DDR4-3200 | 2xPM981 1TB NVME | AMD RX5600M | 240 Watt ACadapter

- Scooty-Puff: Dell XPS 9575 | Win 10 Pro 21H1 | Intel i7-8705 | 16 GB RAM DDR4-2400 (intg) | 2TB NVME Intel 660p | AMD RX VEGA M GL | 130Watt ACadapter

- Scooty-Puff-JR: Dell Latitude 5179 | Win 10 Pro 20H2 | Intel m5-6y57 | 8GB Ram | 512 GB Toshiba NVME | Intel HD Graphics 515 | 30 Watt Acadapter

 

Useful stuff i may mention

F@H Babysitter | F@H in the Dark | HFM Setup

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Alex Atkin UK said:

Could that be why if I choose a none-compute platform and it DOES let me pick a GPU, its saying 0 are available?  Or are just too many people hammering their service right now?

Have you "request quota change"

click on hamburger menu (three strip menu on top left) -> IAM & Admin -> Quotas

*you need to enter to Compute Engine -> VM Instance first so they can configured your environment or something for first time, it take a time before you can create your first VM

set filter (click None first, so It clear the selection - so many quotas here)

set filter

Service -> compute engine API

Metric -> GPUs (all region) + NVIDIA T4 GPUs

Location -> Global + yourdesiredlocation

 

then you need to edit your quotas, send request to google team, and they will decided if you can do this (I request 4GPU and they approved it)

 

Then you can try to create instance again (Compute Engine -> VM Instance)

Stay Hungry. Stay Foolish. Stay Folding. Stay at home!

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, bafo_ah said:

Have you "request quota change"

click on hamburger menu (three strip menu on top left) -> IAM & Admin -> Quotas

set filter (click None first, so It clear the selection - so many quotas here)

set filter

Service -> compute engine API

Metric -> GPUs (all region) + NVIDIA T4 GPUs

Location -> Global + yourdesiredlocation

 

then you need to edit your quotas, send request to google team, and they will decided if you can do this (I request 4GPU and they approved it)

 

Then you can try to create instance again (Compute Engine -> VM Instance)

Yeah I'm REALLY not going to do that, I'm far too likely to forget and get charged. :(

Router: i5-7200U appliance running pfSense WiFi: Honor Router 3 (~850Mbit peak throughput)
ISPs: Zen Unlimited Fibre 2 (66Mbit) + Plusnet Unlimited Fibre Extra. (56Mbit) + Voxi LTE (~120Mbit)

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, cbigfoot said:

so apparently one of my puters will only send to 

140.163.4.231 and it gets to either .99% or 2% or .5% and looses connection why cant i send to a real server like linus1 lol

The server was unable to receive uploads yesterday due to running out of storage space. It seems that the storage issue has been fixed but there's still issues with the server, perhaps caused by everyone trying to upload all the completed work units from the past day or two all at once...
The Server Stats page lists an error with collection server on that server. https://apps.foldingathome.org/serverstats

All you can do is wait until they fix it. Keep an eye on the server status page and if it's showing online without errors you might need to restart your client to get it to attempt uploading again.

CPU: Intel i7 6700k  | Motherboard: Gigabyte Z170x Gaming 5 | RAM: 2x16GB 3000MHz Corsair Vengeance LPX | GPU: Gigabyte Aorus GTX 1080ti | PSU: Corsair RM750x (2018) | Case: BeQuiet SilentBase 800 | Cooler: Corsair H100i AIO | SSD: Samsung 970 Evo 500GB + Samsung 840 500GB + Crucial MX500 2TB | HDD: Seagate Ironwolf 8TB + 2x Seagate Ironwolf 6TB | Monitor: Acer Predator XB271HU + Samsung BX2450

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Alex Atkin UK said:

Yeah I'm REALLY not going to do that, I'm far too likely to forget and get charged. :(

Yeah, safety first... You can use CPU fold then (I forget the max CPU amount they allowed on free tier, its like 24CPU or something - but because its vCPU FAHClient only "see" half of them)

 

Enough to get 100k PPD (if lucky enough to get steady wu)

Stay Hungry. Stay Foolish. Stay Folding. Stay at home!

Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, WaldorfMan said:

the Windows 10 Sandbox

Does this work now? Last I tried they still had a bug with non-English languages.. need to have a look again

F@H
Desktop: i7-5960X 4.4GHz, Noctua NH-D14, ASUS Rampage V, 32GB, RTX3080, 2TB NVMe SSD, 2x16TB HDD RAID0, Corsair HX1200, Thermaltake Overseer RX1, Samsung 4K curved 49" TV, 23" secondary

Mobile SFF rig: i9-9900K, Noctua NH-L9i, Asrock Z390 Phantom ITX-AC, 32GB, GTX1070, 2x1TB NVMe SSD RAID0, 2x5TB 2.5" HDD RAID0, Athena 500W Flex (Noctua fan), Custom 4.7l 3D printed case

 

Dell XPS 2 in 1 2019, 32GB, 1TB, 4K

 

GPD Win 2

Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, bafo_ah said:

Yeah, safety first... You can use CPU fold then (I forget the max CPU amount they allowed on free tier, its like 24CPU or something - but because its vCPU FAHClient only "see" half of them)

 

Enough to get 100k PPD (if lucky enough to get steady wu)

Yeah I was struggling to get CPUs too, it said 0 availability even when I selected 16.  They make it WAY too hard to just setup a VM when it honestly doesn't matter WHERE its located.

Router: i5-7200U appliance running pfSense WiFi: Honor Router 3 (~850Mbit peak throughput)
ISPs: Zen Unlimited Fibre 2 (66Mbit) + Plusnet Unlimited Fibre Extra. (56Mbit) + Voxi LTE (~120Mbit)

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, bafo_ah said:

Tesla T4 on us-central1 / west1 region (you need to request quota)

Use the cheapest 4 vCPU + 6-8GB RAM (not sure, I use 9GB)

add 4 T4 (if you lucky enough)

 

What's your PPD on this config? Btw I tried everything, 4x T4 is impossible to get atm so I got 2x P100.

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.


×