Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

LTT Folding Team's Emergency Response to Covid-19

Go to solution Solved by GOTSpectrum,

This event has ended and I recommend you guys head over to the Folding Community Board for any general folding conversation. 

 

 

Long time viewer, 1st time poster. 

 

Thanks to who suggested to right click on the taskbar icon and uncheck on idle.  Waited ages for nothing.  Now it ramped up and worked straight away.

 

Stay safe all and greetings from Scotland. 👍

15849232666714188064843149699513.jpg

Link to post
Share on other sites

Hi guys, joined since 2-3 days with my RX570 and Ryzen 7 2700x

better PSU and RX 5700XT ordered so I can contribute more

 

let’s  hope for the best, stay safe friends and thank you for the initiative!

Link to post
Share on other sites

Let's go bois! This is our time to flex. Haven't posted in here for years, but this is the time!

 

image.png.ecacacab75b99214d46b697ddb46fa63.png

Codename: HighFlyer, specs:  CPU: i5 2500k cooled by a H70ish(2 rad)   Mobo: MSI MPower Z77   GPUs: Gigabyte GTX 660 OC 1150 MHZ core, 3150 memory both   RAM: Corsair Vengeance 16G @1600mhz   SSD: ADATA Premier Pro sx900 / HDD Seagate Barracuda 1TB/Samsung 1TB   Power supply: Corsair RM650 80+ Gold   Case Corsair Carbide 500R   5.4 ghz achieved on the good old 2500k, may it rest in peace. Current daily OC is 4.8 @1.41 v

 

Link to post
Share on other sites

Loads of positives from this.

 

1.) Murder that bastard Virus

2.) I no longer need a white noise generator to sleep, due to fans.  Lots of fans.

3.) Heating is no longer an issue.

4.) Saving water on washing clothes, as I'm stark naked sweating my bollocks off.

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, SlurmWorm said:

Ungh, Murphy's law is kicking me in the pants.

 

Just built a 3950X / 2080 Super / 64GB and works fine.  Running Ubuntu 19.10.

 

Problem?  FAH will not install.

 


sudo ./fahclient_7.5.1_amd64.deb 
./fahclient_7.5.1_amd64.deb: 2: Syntax error: newline unexpected

So I try forcing it...

 


sudo dpkg -i --force-depends fahclient_7.5.1_amd64.deb
(Reading database ... 205349 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack fahclient_7.5.1_amd64.deb ...
usermod: no changes
Unpacking fahclient (7.5.1) over (7.5.1) ...
Setting up fahclient (7.5.1) ...
update-rc.d: error: no runlevel symlinks to modify, aborting!
dpkg: error processing package fahclient (--install):
 installed fahclient package post-installation script subprocess returned error exit status 1
Processing triggers for systemd (242-7ubuntu3.7) ...
Processing triggers for gnome-menus (3.32.0-1ubuntu1) ...
Processing triggers for desktop-file-utils (0.24-1ubuntu1) ...
Processing triggers for mime-support (3.63ubuntu1) ...
Errors were encountered while processing:
 fahclient

Trying from the Ubuntu Software Store simply stops at 33% (double-clicking deb file with exe perms).

 

If anyone has had this issue and solved it I'd appreciate the info.

Run a WindoZz VM :)

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, alexl83 said:

Hi guys, joined since 2-3 days with my RX570 and Ryzen 7 2700x

better PSU and RX 5700XT ordered so I can contribute more

 

let’s  hope for the best, stay safe friends and thank you for the initiative!

Welcome to the team!

My Folding Stats - Join the fight against COVID-19 with FOLDING! - If someone has helped you out on the forum don't forget to give them a reaction to say thank you!

 

The only true wisdom is in knowing you know nothing. - Socrates
 

Please put as much effort into your question as you expect me to put into answering it. 

 

  • CPU
    Ryzen 7 1700 3GHz 8-Core Processor @ 4Ghz
  • Motherboard
    GA-AX370-GAMING 5
  • RAM
    DOMINATOR Platinum 16GB (2 x 8GB) @ 3400mhz
  • GPU
    Aorus GTX 1080 Waterforce
  • Case
    Cooler Master - MasterCase H500P
  • Storage
    Western Digital Black 250GB, Seagate BarraCuda 1TB x2
  • PSU
    EVGA Supernova 1000w 
  • Display(s)
    BenQ - XL2430(144hz), Dell 24" portrait
  • Cooling
    MasterLiquid Lite 240
Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, REDYul said:

Run a WindoZz VM :)

But my CPU overheads!

 

far as i'm aware 18.04 is stable for it.

Link to post
Share on other sites

how come my gpu show 4 % usage when on a gpu task this is only in task manger but gpu id show 98 % not that i am moaning i just wondered

Link to post
Share on other sites
Just now, kingbob666 said:

how come my gpu show 4 % usage when on a gpu task this is only in task manger but gpu id show 98 % not that i am moaning i just wondered

Task manager sucks at this kind of thing.

 

Link to post
Share on other sites
Just now, Rune said:

Task manager sucks at this kind of thing.

lol and thanks

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, kingbob666 said:

how come my gpu show 4 % usage when on a gpu task this is only in task manger but gpu id show 98 % not that i am moaning i just wondered

if you look at some of the drop down menus for the graphs you can view different actions, for mine "compute 1" is showing 100%

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, ViscountStyx said:

Loads of positives from this.

 

1.) Murder that bastard Virus

2.) I no longer need a white noise generator to sleep, due to fans.  Lots of fans.

3.) Heating is no longer an issue.

4.) Saving water on washing clothes, as I'm stark naked sweating my bollocks off.

I feel ya.

23 celcius in my room, meanwhile the whole house is at about 18 (with heaters off)

MOTHERBOARD: ASRock H97 Pro4 CPU: Intel Core i5-4460 @3.30 Ghz (-75mV Core // -5mV Cache) RAM: 32Gb (4x8Gb) Kingstone HyperX Fury DDR3@1600 Mhz (9-9-9-27)

GPU: MSI 390 8Gb Gaming Edition (-5mV // +80mhz core // +120mhz memory)  PSU: XFX TS 650w Bronze Enermax Revolution D.F. 650w 80+ Gold

STORAGE: SSD Samsung EVO 850 250Gb // HDD WD Green 1Tb // HDD WD Blue 4Tb // HDD WD Blue 160Gb MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum

MONITORS: Samsung CFG7 C24FG7xFQ @144hz // Samsung SyncMaster TA350 LT23A350 @60hz

CASE: Fractal Design Define R5 Windowed OS: Windows 10 Pro x64 Bit // Manjaro

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Rune said:

Task manager sucks at this kind of thing.

3 minutes ago, kingbob666 said:

how come my gpu show 4 % usage when on a gpu task this is only in task manger but gpu id show 98 % not that i am moaning i just wondered

Swap one of the GPU graphs to Cuda:

 

image.png.65a6a2e6bae995841c83306500386075.png

 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Rune said:

Task manager sucks at this kind of thing.

If you go to task manger and switch one of the GPU graphs reading to CUDA you will most likely see 100% utilization but yes Task manger sucks at this.

Link to post
Share on other sites

well i hope my 3 monsters will be fed tolorrow they all 3 Hangry and aint got no food. Let go Linus we need your monster server to feed out beasts...

My EOC F@H stats | My F@H Stats | My Real time F@H Production | My Boinc Stats

My team in point Generation order:

- Bender: Corsair CARBIDE 600C | Win 10 Pro 2004 | AMD Ryzen 2600 | 32GB DDR4-3200MHz Crucial CL22 4x8GB | Noctua NH-U14H
256 GB NVME Toshiba | EVGA 2060 KO Ultra | MSI 2060 Gaming Z | Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING | Seasonic FOCUS Plus 1000 Gold SSR-1000FX | 55" Samsung 120Hz 3D TV

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Calculon (MainTower): Fractal Design Meshify S2 White |  Win 10 Pro 2004 | AMD Ryzen 3900x | 64GB DDR4-3200 TridentZ RGB | NH-D15
2x 1TB NVME Samsung 970 Pro | AMD 5700XT XFX Rx-57XT8OFF6 | Gigabyte X570 WiFi Pro | Seasonic FOCUS Plus 750 Gold SSR-750FX | Dell U2719W & 2x D3218HN

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Flexo: Fractal Design Focus G | Win 10 Pro 2004 | AMD Ryzen 1400 | 32GB DDR4 3200 Team Group T-Force Dark Za

256 GB NVME Hynix | AMD RX580 XFX RX-580P8DFWR  | Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING | Seasonic FOCUS Plus 750 Gold SSR-750FX | Dell U2414G & U2917W

 

Honorable Mentions:

- Leela: Dell Inspiron AIO 7775 | Win 10 Pro 2004 | Ryzen 1700 | 16GB Micron DDR4-2400
1 TB NVME Crucial P1 | AMD RX580 | 330Watt ACadapter | 4K 27" LCD

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- iZac (Server): Fractal Design Node 804 | SVR 2019 std | Ryzen 2600 | 32GB DDR4-3200MHz Crucial CL22 4x8GB | AMD Wraith Prism
1x256GB NVME TeamGroup MP33, 1x512GB NVME TeamGroup MP33, 9x4TB SATA R6 | ASROCKRACK x470D4U | RM650i PSU | NO Monitor

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Scooty-Puff SR: Dell G5 5505 | Windows 10 Pro | AMD RYZEN R7-4800H | 16GB DDR4-3200 | 2xPM981 1TB NVME | AMD RX5600M | 240 Watt ACadapter

- Scooty-Puff: Dell XPS 9575 | Win 10 Pro 2004 | Intel i7-8705 | 16 GB RAM DDR4-2400 (intg) | 2TB NVME Intel 660p | AMD RX VEGA M GL | 130Watt ACadapter

- Scooty-Puff-JR: Dell Latitude 5179 | Win 10 Pro 20H2 | Intel m5-6y57 | 8GB Ram | 512 GB Toshiba NVME | Intel HD Graphics 515 | 30 Watt Acadapter

 

Useful stuff i may mention

F@H Babysitter | F@H in the Dark | HFM Setup

Link to post
Share on other sites

I really hope they can the server running well enough to take advantage of all these new folders. I get very few WUs, so temporarily I'm running my cards at -50% power limit, no point finishing fast just to end up idle and waiting for hours.

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Parideboy said:

I feel ya.

23 celcius in my room, meanwhile the whole house is at about 18 (with heaters off)

Thats not too bad, 

 

During the summer folding sprint I hit 40+C... It was... Uncomfortable 

My Folding Stats - Join the fight against COVID-19 with FOLDING! - If someone has helped you out on the forum don't forget to give them a reaction to say thank you!

 

The only true wisdom is in knowing you know nothing. - Socrates
 

Please put as much effort into your question as you expect me to put into answering it. 

 

  • CPU
    Ryzen 7 1700 3GHz 8-Core Processor @ 4Ghz
  • Motherboard
    GA-AX370-GAMING 5
  • RAM
    DOMINATOR Platinum 16GB (2 x 8GB) @ 3400mhz
  • GPU
    Aorus GTX 1080 Waterforce
  • Case
    Cooler Master - MasterCase H500P
  • Storage
    Western Digital Black 250GB, Seagate BarraCuda 1TB x2
  • PSU
    EVGA Supernova 1000w 
  • Display(s)
    BenQ - XL2430(144hz), Dell 24" portrait
  • Cooling
    MasterLiquid Lite 240
Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, Disco_Chef said:

Just out of curiosity, last night I checked the project number that was running and it was indeed the/a covid project. Today though, the cause has switched to cancer (again, on "any disease"). My understanding was that "any disease" would default to corona projects for the coming weeks. Did i miss something?

There is no "Covid 19" specific option right now, long technical reason, but they are prioritizing Covid related ones. Just let it do its thing, itll mostly get Covid jobs, but if it doesn't, just let it do what it gets, thats much easier on the servers which already have been, and are about to get WAY more overloaded.

Rig: i9 9900k @ 5Ghz - - Z390 Auros Elite  - - EVGA RTX 2080 XC Ultra @ 2025Mhz - - 4x8GB Vengeance Pro 3000Mhz @ 3600MHz - - Samsung 950 Pro 512 NVMe Boot + Main Programs - - Samsung 830 Pro 256 RAID 0 Lightroom + Photo work - - WD Blue 1 TB SSD for Games - - Corsair RM650i - - Sound BlasterX EA-5 - - EK Supremacy Evo - - XT45 X-Flow 420 + UT60 280 rads - - EK Full Cover GPU Block - - EK XRES RGB PWM - - Fractal Define S2 - - Acer Predator X34 -- Logitech G502 - - Logitech G710+ - - Logitech Z5500 - - Steel Series QcK XXL

 

Headphones/amp/dac: Schiit Lyr 3 - - Fostex TR-X00 - - Sennheiser HD 6xx

 

Homelab/ Media Server: ESXi 6.5 - - 250 GB SSD for VM's/ESXi boot - - FreeNAS 11.3-U2 - - HPE Proliant ML10 Gen 9 backbone - - i3 6100 - - 28 GB ECC - - 10x4 TB WD Red RAID Z2 - - Corsair 750D - - Corsair RM650i - - Dell H310 6Gbps SAS HBA - - Intel RES2SC240 SAS Expander

 

White Lightning (original full watercooled build) - Homelab / Media Server - The Blue Beast (my car and other expensive hobby...) - iPhone Xs - 2018 MacBook Air

Link to post
Share on other sites

For NVidia cards, is there a "preferred" OC settings?

- I notice that my CARD is only using 40% of it's power

- should I boost Memory or GPU clock or both?

 

1080Ti: GPU:1767MHz / RAM:11080MHz at 70oC & Voltage +10%

GPUPerf.png

Link to post
Share on other sites
Just now, GOTSpectrum said:

Thats not too bad, 

 

During the summer folding sprint I hit 40+C... It was... Uncomfortable 

For me even 23 is uncomfortable lol

MOTHERBOARD: ASRock H97 Pro4 CPU: Intel Core i5-4460 @3.30 Ghz (-75mV Core // -5mV Cache) RAM: 32Gb (4x8Gb) Kingstone HyperX Fury DDR3@1600 Mhz (9-9-9-27)

GPU: MSI 390 8Gb Gaming Edition (-5mV // +80mhz core // +120mhz memory)  PSU: XFX TS 650w Bronze Enermax Revolution D.F. 650w 80+ Gold

STORAGE: SSD Samsung EVO 850 250Gb // HDD WD Green 1Tb // HDD WD Blue 4Tb // HDD WD Blue 160Gb MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum

MONITORS: Samsung CFG7 C24FG7xFQ @144hz // Samsung SyncMaster TA350 LT23A350 @60hz

CASE: Fractal Design Define R5 Windowed OS: Windows 10 Pro x64 Bit // Manjaro

Link to post
Share on other sites
Just now, REDYul said:

- I notice that my CARD is only using 40% of it's power

Change the graph to show CUDA usage.

 

3 minutes ago, ViscountStyx said:

Swap one of the GPU graphs to Cuda:

 

image.png.65a6a2e6bae995841c83306500386075.png

 

 

CPU: Intel i7 6700k  | Motherboard: Gigabyte Z170x Gaming 5 | RAM: 2x16GB 3000MHz Corsair Vengeance LPX | GPU: Gigabyte Aorus GTX 1080ti | PSU: Corsair RM750x (2018) | Case: BeQuiet SilentBase 800 | Cooler: Corsair H100i AIO | SSD: Samsung 970 Evo 500GB + Samsung 840 500GB + Crucial MX500 2TB | HDD: Seagate Ironwolf 8TB + 2x Seagate Ironwolf 6TB | Monitor: Acer Predator XB271HU + Samsung BX2450

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, GOTSpectrum said:

Thats not too bad, 

 

During the summer folding sprint I hit 40+C... It was... Uncomfortable 

I always look forward to the summer sprint around the datacentre wondering where the heats coming from.

 

3 minutes ago, REDYul said:

For NVidia cards, is there a "preferred" OC settings?

- I notice that my CARD is only using 40% of it's power

- should I boost Memory or GPU clock or both?

 

1080Ti: GPU:1767MHz / RAM:11080MHz at 70oC & Voltage +10%

GPUPerf.png

Change the graph to Cuda

 

image.png.db512d740b0dd04b690a9d7e162f3b1c.png

Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Cavick said:

I set up my former streaming rig as a dedicated F@H rig. Not much just a R5-1600 and a GTX 970. Currently I'm folding on the GPU only. So two stupid questions. Question the first, if I put my CPU to work am I putting it at risk/shortening the life span of it or the motherboard? Its being cooled by the Wraith Spire from my R7-2700X in a old HAF case that has tons of ventilation so I'm not worried about temps. Question the second, how badly can I expect it to hit the power bill if I let the CPU go to work? Thanks! 

As long as temps are fine, no worry at all! PC's are meant to be ran 100% anyways, how do you think servers stay up and running ;)

 

That said, make sure temps are good, and if you are overclocked, that info slightly changes. But if its a stable OC, and its not extreme, you will be fine :). The "longevity" hit to the CPU isn't really a concern.

 

That PC is likely pulling ~350-400 watts of power at full load, but under Folding its likely 350 tops. So, whatever having 3-4 100 watt light bulbs on 24/7 would cost you in your area :)

Rig: i9 9900k @ 5Ghz - - Z390 Auros Elite  - - EVGA RTX 2080 XC Ultra @ 2025Mhz - - 4x8GB Vengeance Pro 3000Mhz @ 3600MHz - - Samsung 950 Pro 512 NVMe Boot + Main Programs - - Samsung 830 Pro 256 RAID 0 Lightroom + Photo work - - WD Blue 1 TB SSD for Games - - Corsair RM650i - - Sound BlasterX EA-5 - - EK Supremacy Evo - - XT45 X-Flow 420 + UT60 280 rads - - EK Full Cover GPU Block - - EK XRES RGB PWM - - Fractal Define S2 - - Acer Predator X34 -- Logitech G502 - - Logitech G710+ - - Logitech Z5500 - - Steel Series QcK XXL

 

Headphones/amp/dac: Schiit Lyr 3 - - Fostex TR-X00 - - Sennheiser HD 6xx

 

Homelab/ Media Server: ESXi 6.5 - - 250 GB SSD for VM's/ESXi boot - - FreeNAS 11.3-U2 - - HPE Proliant ML10 Gen 9 backbone - - i3 6100 - - 28 GB ECC - - 10x4 TB WD Red RAID Z2 - - Corsair 750D - - Corsair RM650i - - Dell H310 6Gbps SAS HBA - - Intel RES2SC240 SAS Expander

 

White Lightning (original full watercooled build) - Homelab / Media Server - The Blue Beast (my car and other expensive hobby...) - iPhone Xs - 2018 MacBook Air

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.


×