Jump to content

HDD not detected by Bios

Yoga

Hai im yoga, I recently instal my new seagate barracuda to replace my old drive. It works well until this evening. Sudenly it wont work, and not detected by bios. I've checked the ports and it works well with my old drive. I also try to conect it with orico drive enclosure but it wont work either. Does anyone know how to fix it?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

29 minutes ago, svegori1950 said:

Can you hear your drive spinning when computer turns on?

Yes, it does spinning like normal

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

  • 9 months later...

I have more or less the same issue.  Upgraded my wife's PC with my older Motherboard, CPU and RAM, and added her HDD to that rig.  Also added a brand new SSD.  Bios does not detect the new drive or the old drive.

 

Strange thing is, the DVD ROM is detected when the exact same SATA port and cable is used.  And why would the brand new SSD also not be detected at all?

 

Before testing the new SSD, I thought the HDD had failed.  The first time I started, it seemed as though the Windows loading screen came up - now automatically booting from the HDD - but then a very quick blue screen led to a sudden restart of the computer.  After that the motherboard did not want to detect ANY harddrive at all.  But still, the DVD ROM is detected..

 

Can also hear and feel HDD spinning and operating.

 

Please let me know if you have learned anything.  Thanks

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×