Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

9700k bottlenecking my 2080ti?

Go to solution Solved by DaMainMan,

Why not upgrade to 1440p?

In all honestly, a 2080ti is a horrible waste of money for 1080p. Upgrade the resolution and it will solve all issues :)

 

So, after getting curious about why my GPU never uses its fans, I did some looking into my task manager and found that my 9700k was sitting at 100%, and my 2080ti sitting at 0-8% usage. 

 

I am however gaming in 1080p, maxed settings in all games that I play, minus AA, as its useless for what I need and doesn't really impact viewing from what I can notice. Now, what can I do to remove this bottleneck, but I don't want to upgrade anything if I don't have to, i can tweak any setting needed, but I would just like to know what to do to fix my pegged CPU. 

Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

What game(s) it's affecting, and what mode you're using (windowed, borderless windowed, fullscreen) would be nice to know.

Quote me in replies so I see them.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, LukeSavenije said:

are you sure you're even using the gpu? 8 percent seems way too low, even if it is bottlenecking

its being used, i'm still getting 200+ fps in most games. but the temps of my CPU are undesirable (like 85+ C) 

Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

6 minutes ago, VikingGaming said:

What game(s) it's affecting, and what mode you're using (windowed, borderless windowed, fullscreen) would be nice to know.

so the biggest problem is in overwatch. epic graphics, 100% render, fullscreen. it gets like 300fps, but the fps drops terribly when initiating a fight. like to 100fps because the immense change in chaos on the screen. then remains there until the fight ends. but with the 144hz monitor i have, it really messes with me as the constant fps changes. 

Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I'm just going to put this here: you might want to check what clocks you are getting on that CPU - it might be that it's actually thermal throttling and that's why it's showing as 100% usage - the clock has dropped substantially, to the point, where it is bottlenecking the GPU

Don't forget to quote when replying to me

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, DaMainMan said:

Why not upgrade to 1440p?

In all honestly, a 2080ti is a horrible waste of money for 1080p. Resolution uprade and it will solve all issues :)

i figured that much was the only choice... and it was because i had the monitor before i had the 2080ti (parents bought me 2 more monitors for christmas, and I don't want to buy another because the ones they got me 'weren't good enough') but now i'm thinking i have to. 

Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, Thunderzzu said:

I'm just going to put this here: you might want to check what clocks you are getting on that CPU - it might be that it's actually thermal throttling and that's why it's showing as 100% usage - the clock has dropped substantially, to the point, where it is bottlenecking the GPU

task manager shows 100% usage and 5.0Ghz as the clock speed... so i don't think that is the issue. 

Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, TH3R34P3R said:

task manager shows 100% usage and 5.0Ghz as the clock speed... so i don't think that is the issue. 

Oh well, i tried :D

Don't forget to quote when replying to me

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

5 minutes ago, TH3R34P3R said:

i figured that much was the only choice... and it was because i had the monitor before i had the 2080ti (parents bought me 2 more monitors for christmas, and I don't want to buy another because the ones they got me 'weren't good enough') but now i'm thinking i have to. 

 

I mean you could return/sell your 2080ti and buy a 1080ti together a 144hz, 1440p monitor and be alot happer than with a totally one sided-OP system like you have now. I mean the 2080ti is even borderline for 1440p -> I think one should head towards 4k with that kind of power.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, DaMainMan said:

 

I mean you could return/sell your 2080ti and buy a 1080ti together a 144hz, 1440p monitor and be alot happer than with a totally one sided-OP system like you have now. I mean the 2080ti is even borderline for 1440p -> I think one should head towards 4k with that kind of power.

i mean i guess, but being that i got the PC as a prebuilt, and basically got the 2080ti for free after my 1080ti system broke from the same company... and had no 1080ti builds in stock... so i got the 2080ti one

Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, TH3R34P3R said:

i mean i guess, but being that i got the PC as a prebuilt, and basically got the 2080ti for free after my 1080ti system broke from the same company... and had no 1080ti builds in stock... so i got the 2080ti one

Yea that makes sense - I would just save up for a nice monitor in the future then (or sell your current ones). I'm sure your parents will understand :D

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

My system is 8700k with -100mV offset auto clock pinned to 4,3 gHz when all core used. I got 1080gtx standard clock and i get in overwatch maxxed out on 1080p between 115 and 160FPS and my Cpu overall load never really goes above 40% load. I don't know how much cores overwatch supports. 

 

If your overall cpu load is permanent 100% then there is probably something wrong. Btw in other cases your cpu load can be 100% all the time but your cpu is still thermal throttling. Check your clock rates under fullload. Aida64 has stress tool for that and even show the percentage of cpu throttling. 

 

What kind of cooler do you use, is it maybe incorrectly mounted? How much vcore do you have under load?

 

Test overwatch with standard clocks. I bet you minimum Fps will stay above 150FPS.

 

At least if you have not other unwanted software who cause your 100%cpuload, like virus or something. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

1 minute ago, Headrush said:

My system is 8700k with -100mV offset auto clock pinned to 4,3 gHz when all core used. I got 1080gtx standard clock and i get in overwatch maxxed out on 1080p between 115 and 160FPS and my Cpu overall load never really goes above 40% load. I don't know how much cores overwatch supports. 

 

If your overall cpu load is permanent 100% then there is probably something wrong. Btw in other cases your cpu load can be 100% all the time but your cpu is still thermal throttling. Check your clock rates under fullload. Aida64 has stress tool for that and even show the percentage of cpu throttling. 

 

What kind of cooler do you use, is it maybe incorrectly mounted? How much vcore do you have under load?

 

Test overwatch with standard clocks. I bet you minimum Fps will stay above 150FPS.

 

At least if you have not other unwanted software who cause your 100%cpuload, like virus or something. 

if i change the render scale in OW to 200%, then my fps tanks to 140, but the CPU useage is dropped to 40%... which is tolerable. 

 

for cooling, i have a 120mm AIO. and im not certain on the vcore under load. 

Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Why do you overclock your cpu to 5,2 when you are not even aware of your vcore and you real temps under load?

I guess your cpu runs to hot on your current cpu settings. 

 

I just checked my settings, i got the render scale on 150% and have constantly above 115FPS. On 100% I get between 175-230 FPS. But most of the time around 200fps. Like i said my 8,7k runs 4,3 gHz and temps stay below 70C on air cooling while gaming. So your CPU can't battleneck to 100FPS at 5,2gHz. There must be a problem and i guess it's thermal throttling. 

 

My overall cpu load doesn't really change much between 100% and 150% render scale. On 100% it's around 50% on 150% it around 40%.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

57 minutes ago, TH3R34P3R said:

if i change the render scale in OW to 200%, then my fps tanks to 140, but the CPU useage is dropped to 40%... which is tolerable. 

 

for cooling, i have a 120mm AIO. and im not certain on the vcore under load. 

IIRC even a Hyper 212 Evo beats a 120mm AIO, I'd definetly get a much better cooler, no wonder your CPU is overheating. Can your case fit an NH-D15 or Dark Rock Pro4 and such?

Intel HEDT and Server platform enthusiasts: Intel HEDT Xeon/i7 Megathread 

 

Current Rig - i7 6950X - EVGA X99 Classified - 4x8GB 3200Mhz CL16 DDR4 - 2060 Super FE - 1TB 970 Evo + 500GB WD Blue SSD + 1TB MX500 - LG WH14NS40 BluRay Drive - EVGA 1000W G3 - Corsair Air 540 - Noctua iPPC NF-A14 3000 (rear) + 3x Noctua NF-P12 redux-1700 PWM (radiator) - LG 27UK650-W (27" 4K60hz) - Custom CPU/GPU Loop w/single 360mm rad - Windows 10

 

Project Rig (WIP) - Xeon I forgot the name of - NH-L12S - EVGA X99 Micro 2 - 4x4GB 2800MHz DDR4 - WX2100 2GB - 256GB 960 Evo - Flex-ATX PSU - Old Dell OEM case - Noctua 80mm fans - probably will be windows

 

Daily Devices:

(work laptop) MacBook Pro 15,4 - i7 4980HQ - 16GB DDR3L - Iris Pro/Radeon R9 M370X 2GB - 1TB SSD - macOS 12.3 Monterey   

iPhone 13 Pro Max 128GB - iOS 15.4

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

The cooler should be fine and you can play any game even without overclock or at least slighter overclocking. 5,2gHz is probably to much for your cooler. 

 

Edit: just tried 50% render scale getting 300fps rock solid, cpu still chilling under 55% overall load. So you might see the problem yourself with your cpu settings. 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

21 hours ago, Zando Bob said:

IIRC even a Hyper 212 Evo beats a 120mm AIO, I'd definetly get a much better cooler, no wonder your CPU is overheating. Can your case fit an NH-D15 or Dark Rock Pro4 and such?

i dont think i can fit either of them but im not sure... i can always stick a 240, 280, or 360mm aio in it, as it has the space for one. i just didn't get one in the prebuilt. 

Rig 1: i7-9700k OC'd to 5.0ghz all core | EVGA XC RTX 2080Ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | ASUS PRIME Z370-P | Asetek 550LC 120mm | ADATA 480GB SSD & Toshiba P300 3TB | Cooler Master Masterbox MB500 | Win 10 Home | Logitech G910 Orion Spectrum, G502 Proteus Spectrum, G933 Artemis Spectrum Snow Wireless Limited Edition, Corsair MM300 Mouse Pad | 2 MSI Optix Curved 27" FHD Monitors 

 

(before i sold the WD drive and MSI gpu - https://www.userbenchmark.com/UserRun/11946219 171 gaming. felt good.)

 

Rig 2: i7-7700k Stock clocks | MSI Armor GTX 1070 | ADATA DDR4 2400mhz 2x8GB | MSI Z270 A-Pro | WD Green 240GB SSD & 2TB Seagate HDD | Thermaltake Core G21 Tempered Glass Edition | Win 10 Home | 2 HP Omen FHD 144hz 24.5" Monitors 

 

Rig 3: i7-6700 | GT 730 & GT 645 OEM | Some random DDR4 2133mhz 2x8gb sticks | OEM Dell Mobo | WD Black 2TB HDD & Toshiba 1TB HDD | Win 10 Home | 3 27" Dell FHD Monitors 

 

Rig 4: i7-4770 | EVGA SSC 1050ti | Some random DDR3 ram 2x2gb and 2x4gb sticks | OEM Dell Mobo | Stock Cooler | 1TB WD Black HDD | Win 7 Home 

 

RIP 

 

Rig 5 (dead and dismantled and sold) : i7-7820X OC'd to 4.8ghz all core | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 4x8gb | Gigabyte X299 UD4 PRO | Asetek 240mm AIO | WD Green 240gb SSD | Other various components that I can't remember

 

Rig 6 (same fate as rig 5) i7-8700k stock clocks | MSI DUKE 1080ti | ADATA DDR4 2400mhz 2x8gb | MSI Z370 A-Pro | Asetek 550LC 120mm | WD Green 240GB SSD & Toshiba 2TB HDD | Other various components that I can't Remember 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

21 hours ago, Zando Bob said:

IIRC even a Hyper 212 Evo beats a 120mm AIO, I'd definetly get a much better cooler, no wonder your CPU is overheating. Can your case fit an NH-D15 or Dark Rock Pro4 and such?

No, 212 Evo does not beat working 120mm AIO. However, it would beat 120mm AIO with dead pump :V

Ex-EX build: Liquidfy C+... R.I.P.

Ex-build:

Meshify C – sold

Ryzen 5 1600x @4.0 GHz/1.4V – sold

Gigabyte X370 Aorus Gaming K7 – sold

Corsair Vengeance LPX 2x8 GB @3200 Mhz – sold

Alpenfoehn Brocken 3 Black Edition – it's somewhere

Sapphire Vega 56 Pulse – ded

Intel SSD 660p 1TB – sold

be Quiet! Straight Power 11 750w – sold

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×