Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

The performance drop of the patches of meltdown and spectre are not acceptable

Shekjai
 Share

i am now using win10 19H1. We all know this the patches implemented in 19H1. And then, my sequential read&write speed is dropped from 10000MB/s(1809) to 6000MB/s(19H1). This is about 40% performance drop!!!!!

 

I have to mention that the performance hit may possibly bigger because the speed of 10000MB/S is possibly limited by my board's bug. The maximum speed should be expected to at least around 17500MB/S.

 

Testing environment :

CPU: Threadripper 2990wx

RAM: f4-3600c18d-16gtzrx * 2 at 3200 c16

Motherboard: MSI creation meg x399

Display card: GALAX GeForce® RTX 2080Ti SG Edition

SSD: PM981 256GB x7 RAID0

PSU: Corsair hx1200i 

OS: Windows server 2019(1809)/Windows 10 pro workstation(19H1)

 

Also, anyone have an experience of the raid 0 at x399? What speed do you meet? 7 nvme ssd raid 0 is only hitting around 6000MB/s. It is really frustrating.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

How exactly do you use this speed anyways?

GUITAR BUILD LOG FROM SCRATCH OUT OF APPLEWOOD

 

- Ryzen Build -

R5 3600 | MSI X470 Gaming Plus MAX | 16GB CL16 3200MHz Corsair LPX | Dark Rock 4

MSI 2060 Super Gaming X

1TB Intel 660p | 250GB Kingston A2000 | 1TB Seagate Barracuda | 2TB WD Blue

be quiet! Silent Base 601 | be quiet! Straight Power 550W CM

2x Dell UP2516D

 

- First System (Retired) -

Intel Xeon 1231v3 | 16GB Crucial Ballistix Sport Dual Channel | Gigabyte H97 D3H | Gigabyte GTX 970 Gaming G1 | 525 GB Crucial MX 300 | 1 TB + 2 TB Seagate HDD
be quiet! 500W Straight Power E10 CM | be quiet! Silent Base 800 with stock fans | be quiet! Dark Rock Advanced C1 | 2x Dell UP2516D

Reviews: be quiet! Silent Base 800 | MSI GTX 950 OC

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

54 minutes ago, 19_blackie_73 said:

How exactly do you use this speed anyways?

Honestly, i just want faster and more faster.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

7 minutes ago, Shekjai said:

Honestly, i just want faster and more faster.

and how did you manage to get 7 drives to the motherboard?

 

AND IF you are really on 19H1... first off it's an insider build, second it should fix the performance issues, third don't use insider builds for evaluating such things, maybe it got corrupted. during install/update to 19H1.

AND I really hope for you you are not trolling, so maybe post some evidence, the longer I think about it the more unlikely it becomes for me

GUITAR BUILD LOG FROM SCRATCH OUT OF APPLEWOOD

 

- Ryzen Build -

R5 3600 | MSI X470 Gaming Plus MAX | 16GB CL16 3200MHz Corsair LPX | Dark Rock 4

MSI 2060 Super Gaming X

1TB Intel 660p | 250GB Kingston A2000 | 1TB Seagate Barracuda | 2TB WD Blue

be quiet! Silent Base 601 | be quiet! Straight Power 550W CM

2x Dell UP2516D

 

- First System (Retired) -

Intel Xeon 1231v3 | 16GB Crucial Ballistix Sport Dual Channel | Gigabyte H97 D3H | Gigabyte GTX 970 Gaming G1 | 525 GB Crucial MX 300 | 1 TB + 2 TB Seagate HDD
be quiet! 500W Straight Power E10 CM | be quiet! Silent Base 800 with stock fans | be quiet! Dark Rock Advanced C1 | 2x Dell UP2516D

Reviews: be quiet! Silent Base 800 | MSI GTX 950 OC

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

45 minutes ago, Mira Yurizaki said:

I'm trying to figure out how they got 7 M.2 SSDs in a RAID0 configuration. Add-on card? Is there even one that has enough slots for that?

 

If it's split between multiple cards or interfaces, that's going to cause a performance hit.

3 slot on board and 4 slot on extension card.

I do know there have a potential performance hit so i expect the speed is lower that is only 17500MB/S read (single one 3000MB/S and 1500MB/S read/write) .

And the more important thing is when we can assume the real maximum speed is really 10GB/s, it is still horrible. And then, there is just changed the windows version which is the only factor I have changed casues the performance drop down 40%. Only one factor changing means that this is a fair test.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, 19_blackie_73 said:

and how did you manage to get 7 drives to the motherboard?

 

AND IF you are really on 19H1... first off it's an insider build, second it should fix the performance issues, third don't use insider builds for evaluating such things, maybe it got corrupted. during install/update to 19H1.

AND I really hope for you you are not trolling, so maybe post some evidence, the longer I think about it the more unlikely it becomes for me

I have tested it after formatting, secure earse+ and formatting again.

 

I am working now, i may post the crystal disk mark here, when i go back my home(11 hour later)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

here is the capture of crystal diak mark in 19H1 (18282)1356776370_.jpg.68a2de0153d917223b89bc12ff034e23.jpg

this picture is captured when i am on win10 18282.

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=311561.0

 

here is the capture in windows server 2019(1809)IMG-20181231-WA0079.jpg.0d1a6cc10b757f434bee6e9e1a23d911.jpg

i have no full windows size capture. this picture is captured and sending through Garena to give my friend to see. After that, i go to win10 18305.

 

And then, the 19H1(18305)

is around 6000MB/s

2005564854_.jpg.3f4323f0bdb9229eafd300e00fd11877.jpg

 

 

 

here is the process that how i find out this result.

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=313239.0

 

18282->1809->18305

I don't want to explain too much.

In simply, i feel win10 18282 is buggy then i go to windows server 2019(1809) and then i find it is buggy too and then i go to 18305. The reason why i don't use 1803 is because 1803 don't support DXR(ray tracing).

 

When i were at 18282, i had found this issue but i didn't know this was caused by windows.

When i were at server 2019, i updated bios and the bios claimed that fixed RAID issues,  so i tested it again. I saw a huge improvement and i were thinking this was the contribution of bios.

And then, i am at 18305 now. The speed is back to 6000MB/s. I finally realized that all is because of windows, not BIOS

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

11 hours ago, 19_blackie_73 said:

and how did you manage to get 7 drives to the motherboard?

 

AND IF you are really on 19H1... first off it's an insider build, second it should fix the performance issues, third don't use insider builds for evaluating such things, maybe it got corrupted. during install/update to 19H1.

AND I really hope for you you are not trolling, so maybe post some evidence, the longer I think about it the more unlikely it becomes for me

Uploaded. Any doubt?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

5/1 Updated 

I jsut download and install 1809 again(dual boot)

I don't know What Is Going On.

I use another benchmark program called Anvil's Storage Utilities 1.1.0.

And they have the same result on 1809 and 18305... both

I can't realize what is happened...

I cannot get 10GB/S any more even try it on Crystal disk mark again.

Is there has some patches on new 1809?

Am i using the 1809 the same with windows server 2019 1809?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×