Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

my roomate broke his bios...

Go to solution Solved by Stormseeker9,
2 minutes ago, camander33 said:

hello!

 

My roomate is super intrigued with the Scrap Yard Wars series on the LTT channel and he wanted to build his own pc for as little as possible.. he had a decent pc - intel core i5 with 8 gb of ram and an AMD 7950 grafics card, he was playing with the bios trying to get his (tyan s5515) motherboard to recognize the graphics card, in the bios he enabled PCI-E grafics and set intel integrated grafics to auto and when the pc rebooted the pc turned on, but there was no video from any port, so i tried switching the card out for a nvidia gtx 830 and i still dont have anything, ive also tried using the comos jumper and still nothing, anyone have any advice?

Take out CMOS battery and either short the socket with the battery or just leave it out for 5 minutes. Should reset everything back to basics

hello!

 

My roomate is super intrigued with the Scrap Yard Wars series on the LTT channel and he wanted to build his own pc for as little as possible.. he had a decent pc - intel core i5 with 8 gb of ram and an AMD 7950 grafics card, he was playing with the bios trying to get his (tyan s5515) motherboard to recognize the graphics card, in the bios he enabled PCI-E grafics and set intel integrated grafics to auto and when the pc rebooted the pc turned on, but there was no video from any port, so i tried switching the card out for a nvidia gtx 830 and i still dont have anything, ive also tried using the comos jumper and still nothing, anyone have any advice?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, camander33 said:

hello!

 

My roomate is super intrigued with the Scrap Yard Wars series on the LTT channel and he wanted to build his own pc for as little as possible.. he had a decent pc - intel core i5 with 8 gb of ram and an AMD 7950 grafics card, he was playing with the bios trying to get his (tyan s5515) motherboard to recognize the graphics card, in the bios he enabled PCI-E grafics and set intel integrated grafics to auto and when the pc rebooted the pc turned on, but there was no video from any port, so i tried switching the card out for a nvidia gtx 830 and i still dont have anything, ive also tried using the comos jumper and still nothing, anyone have any advice?

Take out CMOS battery and either short the socket with the battery or just leave it out for 5 minutes. Should reset everything back to basics

 

MSI B450 Pro Gaming Pro Carbon AC | AMD Ryzen 2700x  | NZXT  Kraken X52  MSI GeForce RTX2070 Armour | Corsair Vengeance LPX 32GB (4*8) 3200MhZ | Samsung 970 evo M.2nvme 500GB Boot  / Samsung 860 evo 500GB SSD | Corsair RM550X (2018) | Fractal Design Meshify C white | Logitech G pro WirelessGigabyte Aurus AD27QD 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, camander33 said:

intel integrated grafics

Is there an integrated GFX port on the mobo?

I assume he's plugged his monitor into that?

 

 

So rise up, all ye lost ones, as one, we'll claw the clouds

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

What you can also try is removing the graphics card and pulling the CMOS battery for a min or two. Put the battery back in and it should work again. If you enabled PCI_e graphics you'd want to set the onboard to disabled.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×