Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gpu works but doesn't appear in device manager nor there are any indications of its activity

acidcat66
 Share

Go to solution Solved by Stormseeker9,

Google ‘GPU model drivers’ and download them from Nvidia directly 

 

And replace GPU model with your model.

Greetings fellas

so i am running an i5 7400k with gtx 1050ti 4gbs in the pci-e1 and everything posts fine and shit except
I can't see the gpu in the display adapters section, i am using hdmi connection but as my monitor is vga and supports up to 1366 x 768 i use an adapter while waiting for my acer 144hz 
but i dont really see the any options in display settings other than 1024x768


((My issues))
-can't set my monitor to 1366x768
-uh my pc doesn't read the gpu idk???
 

((What i tried))

-Setting in bios primary display as pci expressive

-Changing pcie slots

((Gud info))
-My hdmi is connected in the gpu slot

-My gpu lights are lit (all the time)

-My gpu fans are not spinning(only few secs in the beginning but then stop)

-I did not try to run a game yet(downloading)

-i have a asrock bios

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

9 minutes ago, corrado33 said:

Did you install the drivers?

damn happy to see people willing to help on holidays
appreciate you man, 
as you can tell i am new to this shit and lack a lot of basic knowledge
so yeah trynna install drivers atm using linus tech tips guide got the 1050ti , 64 bit ones 
will update after the installation
Again, thanks a lot corrado33 :}}

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Google ‘GPU model drivers’ and download them from Nvidia directly 

 

And replace GPU model with your model.

 

MSI B450 Pro Gaming Pro Carbon AC | AMD Ryzen 2700x  | NZXT  Kraken X52  MSI GeForce RTX2070 Armour | Corsair Vengeance LPX 32GB (4*8) 3200MhZ | Samsung 970 evo M.2nvme 500GB Boot  / Samsung 860 evo 500GB SSD | Corsair RM550X (2018) | Fractal Design Meshify C white | Logitech G pro WirelessGigabyte Aurus AD27QD 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

On 12/25/2018 at 2:03 PM, acidcat66 said:

damn happy to see people willing to help on holidays
appreciate you man, 
as you can tell i am new to this shit and lack a lot of basic knowledge
so yeah trynna install drivers atm using linus tech tips guide got the 1050ti , 64 bit ones 
will update after the installation
Again, thanks a lot corrado33 :}}

No worries. It's a mistake we've all made. :)

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×