Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

pc blue screens after boot

jevjev
 Share

so I turned my pc off last night and it was running fine but r his morning when I booted the be it crashed and blue screened after the windows logo

when it goes into recovery it doesn't let me reset, go to system restore point or anything

I'm on windows 10 6 bit

my bios is fully up to date

pc specs:

I5 8600k (5ghz stable)

16gb ddr4

asus dual gtx 1060 6 gb

asus rog strix z-370-e motherboard

500gb adata ssd

1tb hd

 

Arctic frost

my first build

 

cpu: intel i5 8600k

cpu cooler: ARCTIC - Freezer 33 eSports ONE

motherboard: Asus ROG strix z370-E

ram: Corsair - Vengeance LPX 16GB (4 x 4GB) DDR4-2133

ssd: Kingston - A400 240GB 2.5" Solid State Drive

hdd: Western Digital - Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive

gpu: Asus - GeForce GTX 1060 6GB Dual Series

case: NZXT - S340 Elite (White)

psu: EVGA - B3 550W 80+ Bronze 

 

thanks to @seoz for helping make the list :P and its based of her custom rig

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, LukeSavenije said:

dial back your overclock and try again I would say

the over clock I've had for 2 months that's why I've put it as stable it can do 5.1 stable so it's not the overclock :/ I've already tried that it just crashes straight after the windows logo 

Arctic frost

my first build

 

cpu: intel i5 8600k

cpu cooler: ARCTIC - Freezer 33 eSports ONE

motherboard: Asus ROG strix z370-E

ram: Corsair - Vengeance LPX 16GB (4 x 4GB) DDR4-2133

ssd: Kingston - A400 240GB 2.5" Solid State Drive

hdd: Western Digital - Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive

gpu: Asus - GeForce GTX 1060 6GB Dual Series

case: NZXT - S340 Elite (White)

psu: EVGA - B3 550W 80+ Bronze 

 

thanks to @seoz for helping make the list :P and its based of her custom rig

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

5 minutes ago, jevjev said:

the over clock I've had for 2 months that's why I've put it as stable it can do 5.1 stable so it's not the overclock :/ I've already tried that it just crashes straight after the windows logo 

any error codes?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, LukeSavenije said:

any error codes?

no which is why I can onto the forums for help 

Arctic frost

my first build

 

cpu: intel i5 8600k

cpu cooler: ARCTIC - Freezer 33 eSports ONE

motherboard: Asus ROG strix z370-E

ram: Corsair - Vengeance LPX 16GB (4 x 4GB) DDR4-2133

ssd: Kingston - A400 240GB 2.5" Solid State Drive

hdd: Western Digital - Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive

gpu: Asus - GeForce GTX 1060 6GB Dual Series

case: NZXT - S340 Elite (White)

psu: EVGA - B3 550W 80+ Bronze 

 

thanks to @seoz for helping make the list :P and its based of her custom rig

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, jevjev said:

no which is why I can onto the forums for help 

well, it can be so many things then. you get a bluescreen. do you have any pictures of it?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, LukeSavenije said:

well, it can be so many things then. you get a bluescreen. do you have any pictures of it?

I can't my phone camera is broken but I think it might be the mbr because it boots fine in bios and to the windows logo but past that if you get into recovery without a blue screen it you can't reset so I don't know as ill lose a lot of data but would it be a good idea to try a fresh install of windows? 

Arctic frost

my first build

 

cpu: intel i5 8600k

cpu cooler: ARCTIC - Freezer 33 eSports ONE

motherboard: Asus ROG strix z370-E

ram: Corsair - Vengeance LPX 16GB (4 x 4GB) DDR4-2133

ssd: Kingston - A400 240GB 2.5" Solid State Drive

hdd: Western Digital - Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive

gpu: Asus - GeForce GTX 1060 6GB Dual Series

case: NZXT - S340 Elite (White)

psu: EVGA - B3 550W 80+ Bronze 

 

thanks to @seoz for helping make the list :P and its based of her custom rig

 

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, jevjev said:

I can't my phone camera is broken but I think it might be the mbr because it boots fine in bios and to the windows logo but past that if you get into recovery without a blue screen it you can't reset so I don't know as ill lose a lot of data but would it be a good idea to try a fresh install of windows? 

you could at least try. It's hard to diagnose if you have little to no info about the problem.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×