Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

i7 7700k water cooled goes over 90c...

Its over like an year and cpu is going crazy when playing games...... i know ppl dellid there 7700k but if i delid it can i just leave it like that on the MB and not like glue it back ?

well make ur dreams come true

Link to post
Share on other sites

Have you tried remounting the cooler? Is the pump dead?

Community Standards || Tech News Posting Guidelines

---======================================================================---

CPU: R5 3600 || GPU: GTX 1080 || Memory: 16GB @ 3200 || Cooler: Noctua D15 || PSU: 750W EVGA G2 || Case: Define C

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Slottr said:

Have you tried remounting the cooler? Is the pump dead?

no its like 1 year like that didnt touch it how can i see if the pumps dead ? like if its dead wound it like not start my pc ?

well make ur dreams come true

Link to post
Share on other sites
Just now, vramnik7 said:

no its like 1 year like that didnt touch it how can i see if the pumps dead ? like if its dead wound it like not start my pc ?

has the cpu been going at 90 degrees for the whole year or is it a recent issuse

 

possible problems:

pump not working

bad thermal paste application

you have some setting that is telling the fans not to spin up very high

 

Link to post
Share on other sites

well like its new past months i think i just need to clean it amd change fluid

well make ur dreams come true

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, vramnik7 said:

no its like 1 year like that didnt touch it how can i see if the pumps dead ? like if its dead wound it like not start my pc ?

If you can feel the tubes on the AIO (assuming its an AIO) vibrating its working, if it is, definitely try another application of thermal paste and remount the cooler.

Community Standards || Tech News Posting Guidelines

---======================================================================---

CPU: R5 3600 || GPU: GTX 1080 || Memory: 16GB @ 3200 || Cooler: Noctua D15 || PSU: 750W EVGA G2 || Case: Define C

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Slottr said:

If you can feel the tubes on the AIO (assuming its an AIO) vibrating its working, if it is, definitely try another application of thermal paste and remount the cooler.

it's custom by ek all is separated like pump radiotars and fans

well make ur dreams come true

Link to post
Share on other sites

 

5 minutes ago, vramnik7 said:

it's custom by ek all is separated like pump radiotars and fans

go see if the pump is working

then if it isnt go reapply the thermal paste and see if that fixes your issue

Link to post
Share on other sites

What motherboard? What frequency and voltage?

I WILL find your ITX build thread, and I WILL recommend the SIlverstone Sugo SG13B

 

Primary PC:

i7 8086k (won) - EVGA Z370 Classified K - G.Kill Trident Z RGB - Force MP500 - Jedi Order Titan Xp - Hyper 212 Black (with RGB Riing flair) - EVGA G2 650W - Black and green theme, Razer brainwashed me.

Draws 400 watts under max load, for reference.

 

Linux Proliant ML150 G6:

Dual Xeon X5560 - 24GB ECC DDR3 - GTX 750 TI - old Seagate 1.5TB HDD - Dark moded Ubuntu (and Win7, cuz why not)

 

How many watts do I need? Seasonic Focus threadUserbenchmark (Et al.) is trash explained, PSU misconceptions, protections explainedgroup reg is bad

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, fasauceome said:

What motherboard? What frequency and voltage?

asus rampage ix formula 1.55 volts

well make ur dreams come true

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, vramnik7 said:

asus rampage ix formula 1.55 volts

1.55 volts is insanely high! Are you running it at like 5.5 GHz? You need to drop the voltage.

I WILL find your ITX build thread, and I WILL recommend the SIlverstone Sugo SG13B

 

Primary PC:

i7 8086k (won) - EVGA Z370 Classified K - G.Kill Trident Z RGB - Force MP500 - Jedi Order Titan Xp - Hyper 212 Black (with RGB Riing flair) - EVGA G2 650W - Black and green theme, Razer brainwashed me.

Draws 400 watts under max load, for reference.

 

Linux Proliant ML150 G6:

Dual Xeon X5560 - 24GB ECC DDR3 - GTX 750 TI - old Seagate 1.5TB HDD - Dark moded Ubuntu (and Win7, cuz why not)

 

How many watts do I need? Seasonic Focus threadUserbenchmark (Et al.) is trash explained, PSU misconceptions, protections explainedgroup reg is bad

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, vramnik7 said:

stock 4.20 turbo 4.5 but it was on auto 

@fasauceome is right. 1.55 is way too high of a voltage, you need to lower it.

current pc

i7-8086k (@stock)

evga clc 280 aio

gigabyte aorus z390 pro

oloy warhawk 3000mhz rgb (light blue colorway)

evga gtx 1070 ti ftw

t force delta rgb 250gb ssd

western digital caviar blue 1tb hdd

fractal design meshify c black (w/ blue front panel)

seasonic m12ii evo 620w (gross)

 asus mg248qr 1080p 144hz

dell 1905fp 1024p 60hz 

corsair k55 wired keyboard

logitech g305 wireless mouse

cosair void pro rgb wireless headset

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×