Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Flickering on Acer Predator XB271HUbmiprz

Force Gaia
 Share

My Acer Predator XB271HUbmiprz has recently developed a flicker. It's most noticeable when looking at a bright white-ish view such as a document or web page. I't seems totally random at present, but when it does flick it appears like the screen seems not dispaly anyhitng for a refresh cycle.

 

I've swapped the displayport cable and its still happening (my initial thought was shoddy cable due to a lack of VESA certification).

I don't have any other displayport monitors available to swap in, and no other graphics cards i own use displayport (I recently upgraded form a 750Ti, so this is the first time I've had any Displayport devices)

 

Is this the monitor or my graphics card? Is there any other diagnosis i can do easily?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

On what refresh rate is the monitor running ?

 

if i am not wrong it is a 1440p 165 hz monitor right ?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Just now, SoreRaito said:

On what refresh rate is the monitor running ?

 

if i am not wrong it is a 1440p 165 hz monitor right ?

ah yes forgot to mention that thought had crossed my mind. I don't run it at the overclocked 165hz, but at the native 144Hz

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

5 minutes ago, Force Gaia said:

ah yes forgot to mention that thought had crossed my mind. I don't run it at the overclocked 165hz, but at the native 144Hz

Can you try and run it at a lower Hz rate if that is possible ?

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

I shouldn't really have to, as this is within spec, but I'll try it at 120hz

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

8 minutes ago, Force Gaia said:

I shouldn't really have to, as this is within spec, but I'll try it at 120hz

Yeah i know what you mean.

 

I have the X34P and it is advertised as 120hz refresh rate but when i have it 120/115/110/105 hz it starts to flicker for whatever reason. It just started 2 days ago, I might need to get a replacement for that.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

nope it's not anything to do with refresh rate, i've taken it down to 60Hz and it's still doing it. In fact its even more noticeable as I do think it is skipping a refresh so it's now flickering fro 1/60th of a second instead of 1/144th of a second

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, Force Gaia said:

nope it's not anything to do with refresh rate, i've taken it down to 60Hz and it's still doing it. In fact its even more noticeable as I do think it is skipping a refresh so it's now flickering fro 1/60th of a second instead of 1/144th of a second

hmm then im sorry i am out of ideas.

 

my guess was that it had something to do with the refresh rate.

 

a last idea would be to check another display port on the GPU if there is any and if the driver are up to date.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Drivers are a good shout, and I'll swap my port. That way i've changed everything in some way but the main big bits of hardware

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

So if anyone has any bright ideas, not sure this is g-sync as i've disabled it and it's STILL happening.

Link to comment
Share on other sites

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×