Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SaveYourLifes

Member
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Awards

This user doesn't have any awards

About SaveYourLifes

  • Title
    Newbie
  1. Same, finally had a bsod after 2days of normal use, I dont think things will improve and even just a bsod every couple days can't be good for the computer in the long run. I'll probably return the mobo before the warranty wears off. But it sucks ( pardon my french )
  2. I downloaded everything that's on there in the "driver" section and I'm running windows 2H20 ! yea I'm still not sure it's fixed, since I have no way of testing other than waiting I might realize it wasn't enough in 3 days, but so far so good ! Now that I think about that, I think I had an older version of windows a couple days ago, 19.something ( windows update wouldn't give me a newer version, nor would the microsoft tool ) so maybe that's what fixed the issue for me.
  3. So, I haven't had time to try that because I might have found another solution. I found out I could update the chipset's drivers, so I did, and so far (5-6hours) no bsod, not even a firefox crash... Never had such a long, uninterupted session. As a computer science student I feel really dumb not knowing the chipset is something that needed drivers I thought it was just a part of the mobo and didn't need anything at the software level... well at least I may have solved my issue, hope it fixes yours too.
  4. First I needed to re-activate windows because I changed the mobo so windows asked me to. At that point I had installed every component, but I had not migrated windows to my new SSD, it was still installed on my old HDD Then, I installed a windows partition on my SSD and formatted the old partition on my HDD. To do so I downloaded the windows media tool ( not sure about the name ) to install stuff on a usb stick, I unplugged my HDD, booted on my USB stick, installed windows on the SSD, then plugged everything back, booted on the SSD and cleared the HDD. Might be a weird way to
  5. I will try this and keep you updated on the results, thanks !
  6. That's what I thought. Do you think I should trust the memtest86 test and assume the RAM is OK and focus on something else ? Or continue with testing different RAM configuration ? Thanks for your help !
  7. Done ! I don't see anything out of the ordinary, what do you think ? hwinfo log.CSV
  8. Thanks ! will keep you updated if I find anything. I checked if anyone else had the same issur and I found this post, he doesn't have the exact same motherboard ( B450 Aorus M instead of elite ) but it makes me think the motherboard may somehow be the source of all our issues .
  9. So I've had my PC for like 6 years, I decided to upgrade some parts. I switched to a Gigabyte B450 AORUS ELITE motherboard with a ryzen 5 3600 CPU, 4x8GB 3200 DDR4 crutial ballistix gaming memory ( not sure if it's the full name of the product ) and a samsung 970 evo plus NVMe M.2 SSD. I kept everything else ie: 2 HDD ( 1 & 2 To, I can check manufacturer and specs if needed but I haven't had any problem with them for years ) graphic card ( MSI Geforce 970 ), PSU ( it's a "LDLC EC-500 Quality Select 80PLUS Bronze", french reseller, probably a rebranding, more info here ) and fans and t
×