Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Lalisa

Member
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Awards

This user doesn't have any awards

About Lalisa

  • Title
    Newbie

System

  • CPU
    Intel i5-6600K
  • Motherboard
    Asus Z170 Pro Gaming Aura
  • RAM
    G.Skill Ripjaws V 16gb DDR4 3200
  • GPU
    Asus Strix GTX 1060
  • Case
    Phanteks P400
  • PSU
    Seasonic M12II-620 EVO 80Plus Bronze
  • Display(s)
    Acer Predator XB271HU
  • Cooling
    Noctua NH-D15

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. The noise seems to be coming from the middle fan whenever it starts to spin. I tried to push it upward and it feels a little loose compared to the other two that feels intact. Does anyone know how to fix this? It's annoying sometimes specially when it's quiet InShot_20210205_042804517.mp4
  2. Is it normal for windows to check disk on a non-windows drive? Right now windows is fixing(?) my other harddrive and it's taking too long since it's 2tb and I'm afraid to restart/interrupt it. Before this happens, I encountered BSOD with error of "Unexpected Store Exception" I really thought this is happening because there's something wrong or my windows drive is failing.. shouldn't it be checking and fixing that one?
  3. I am upgrading from 16gb RAM (3200 CL16) to 64gb but I'm not sure which would perform well between these two: G.Skill 64gb (4 x 16gb) 3600 CL16 vs G.Skill 64gb (2 x 32gb) 3600 CL18 I've read some saying that using 4 ram would stress the memory controller and/or you wouldn't get the exact speed. I want to hear your thoughts on this to help me which one I should get Btw, I'm using Asus Crosshair 8 Wifi Mobo.
  4. So I managed to made my PC work when I encounter this issue... But right now, I'm facing another one when my PC (Win10) suddenly have bsod Critical Process Failed What happened before it was: 1. I tried to put my PC to Sleep but it doesn't work and it just restarting so... 2. I updated windows and drivers 3. The sleep function now works but my "Autodesk Maya" suddenly got stuck on loading and I've read that sometimes windows update is the culprit so... 4. I used system restore to revert back when I updated everything. 5. When it was successfull, I tr
  5. yes i have gpu and i used hdmi cable instead of display cable. 1 ram is in slot 4 (A2)
  6. I recently upgraded my motherboard and cpu to Crosshair 8 Hero and Ryzen 3900x but unfortunately, it doesnt boot to bios. Everything is lighting up and all but there's no display.. the error showing in the led is "0d" and the DRAM light stays on. I tried using only 1 ram but its still the same. (currently updating bios using flashback when this posted) My ram is gskill ripjaws 5 3200. I've used it on my previous intel build and its working fine.
  7. Ohh!! Thank you! That small switch fix the issue. Felt so stupid lol
  8. I can't find it Btw, I have z170 pro gaming aura mobo, i5-6600k and Corsair RM850 PSU. I looked into the BIOS and it doesn't show any info of the gpu (even the name) but I can see it thru CPU-Z or HWMonitor. Even in BIOS mode and even when gpu driver is uninstalled, the fan keeps spinning. Is it defective or I'm missing something?
  9. I just upgraded from GTX 1060 to RTX 2070 Super (both Asus OC version) But I noticed that all fans keep on spinning even on Idle. I've already reinstalled drivers, disabled ShadowPlay and set Power management mode to Adaptive but nothing's happening. I've checked GPUTweakII and it seems that the temp is low but the gpu speed is at constant/max 1800. Can someone help me with this? I didn't experience this with my previous gpu :\
  10. Thanks both of you. It makes sense now. I tried capturing a zoomed scene outside using the normal 3:4 and 64mp mode and the latter looked much better with a bigger file size too.
  11. So I got the new S20 plus and tried the 64mp and zoomed it to max but I've noticed a very huge difference between the normal 3:4 ratio and 3:4 64MP . The 64MP looks bad :\ and the file size difference is also not that big (I assumed it would be big since it's 64mp). Is there some setting that I don't know to change this? I'm very new with this since I came from an outdated S7 where you can change the MP manually :D
  12. Thank you so much for your replies and suggestions. Can you guys give me exact unit/model to buy for the PSU aside from the FOCUS?? which can/might still be usuable in the future tech? Guess I'll need to drop the Maximus Hero XI, @Princess Luna thanks for pointing that out. Another question though regarding the cooler, I currently have Noctua NH-D15, should I upgrade that too? I'm not a fan of water cooling but you can suggest anything if it needs be.
  13. I'm planning to upgrade from i5-6600k, asus z170 pro gaming mobo and gtx 1060 to i9-9900k, maximus hero XI and rtx 2070. I'm wondering if my current PSU, which is Seasonic M12II 620w 80 plus bronze, will be enough?
  14. Hey everyone! I'm planning to upgrade my current setup since I'm leaning towards 1440p gaming and I'm also noticing a lot of lag (CPU reaches 100% lol) when I'm doing some 3D (Zbrush) while watching videos on my other monitor (720p resolution only ?) Here's my current build: CPU: i5-6600K Motherboard: Asus Z170 Pro Gaming Aura RAM: G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200 GPU: Asus Strix GTX 1060 Cooling: Noctua NH-D15 PSU: Seasonic M12II-620 EVO 80Plus Displays: Acer Predator XB271HU and an old 720p samsung monitor I think my CPU is the bottlen
×