Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

deadxsensei

Member
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by deadxsensei

  1. 3 hours ago, Noah0302 said:

    RAM is Double Data Rate, meaning 1333mhz = effective 2666mhz.

    But I do not know what you mean with your RAM maxes at 1750mhz, are you sure thats your RAM and not your VRAM?

    yes, im using msi afterburner and when im in game i shows Memory : 1750mhz, the gpu is at 1350mhz.

  2. I can't seem to get dual channel to work on my build. I have enabled XMP in the bios. But when I check on the main bios page it doesn't say that i'm on dual channel (like on this screenshot) it shows both the RAM sticks but it doesn't say dual channel. I'm running a ryzen 3 2200g, hyperX fury RAM 2666mhz 2x8GB and a Asrock a320m hdv r4 mobo. The board supports dual channel I've checked. The bios has been updated as well. The RAM is also running only at 1333mhz when i check on cpu-z. When playing GTA V the RAM maxes out at 1750mhz. Is that normal? I can barely keep 30fps.

    Specs:

    Ryzen 3 2200G

    Asrock A320M HDV R4 mobo

    RX 570 4gb

    HyperX fury 2x8GB 2666mhz

    coolermaster masterwatt 550W

    Western digital ssd 256 boot drive

    1TB western digital HDD

     

    Please help :/

  3. 2 minutes ago, steelo said:

    If you're running a single stick of ram (single channel) then you are basically crippling performance.

     

    I used to play bf5 and gtav on a similar system (r5 2400g with a rx 570) and had no issues maintaining 60 fps...something seems very wrong here

    I have one extra stick of RAM but its not a hyperX one. I tried using it along with the hyperX with XMP disabled, both were running at 2400mhz. There was no difference in performance. Should I just by another hyperX stick?

  4. 1 hour ago, boggy77 said:

    it's the single channel ram. you're also probably running it at 2133, not  it's rated speed.

    I'd start by checking you have xmp enabled in bios, to get the ram to run at the proper speed.

    i'd update bios(asrock website) and chipset drivers(amd website).

    if all this works, and improves your performance, you could also add another stick of ram

    ive done all this and still the same. XMP caused my games to crash so i disabled it. So i'm back to square one. sigh

  5. 36 minutes ago, boggy77 said:

    it's the single channel ram. you're also probably running it at 2133, not  it's rated speed.

    I'd start by checking you have xmp enabled in bios, to get the ram to run at the proper speed.

    i'd update bios(asrock website) and chipset drivers(amd website).

    if all this works, and improves your performance, you could also add another stick of ram

    i enabled xnp and the Memory frequency switched from auto to 2666mhz and now my games keep crashing. :/

  6. Please help, I don't understand why my PC is underperforming so much. My cinebench score is 1311 which is pretty close to the other systems of the same specs in the results which is 1344. I also checked gpucheck. com and it shows that my build should have no problem running games like battlefield 1 at 1080p. However my PC can barely run it, the game is barely playable, i get around 25-30fps at 1080p, even on low settings the game is not playable. I have tried different version of drivers with no improvement at all. Even GTA V which is a pretty old game by now struggle to reach 60 fps at high settings and sometimes dipped to 27-30. Even league of legends, a game that should run on onboard graphics can barely stay constant 60fps on my pc. In most of the games i've tried my cpu usage is constantly 100% except for league of legends. I've been told that it could be because i'm running a single channel RAM is that true? Could that really cause my PC to run games this badly? And some say that my CPU is the problem, so should i upgrade to a ryzen 5 2600 and dual channel RAM? please help!

     

    Specs:

     

    • Ryzen 3 2200g
    • Asus ROG Rx 570 4GB
    • HyperX Fury 8GB single channel
    • Asrock a320m-hdv r4.0
    • Coolermaster Masterwatt 550W
    • 256GB western digital SSD (boot drive)
    • 1TB HDD western digital

     

    Edit: Yes, my monitor is plugged to the GPU not the onboard hdmi port.

  7. 4 hours ago, TofuHaroto said:

    Also if you "tried" dual channel why did you go back to single lol

    Sorry I’m a newbie to all this. I meant I borrowed the ram from my friend cause he has the same one, so I had to give it back. My cpu temps when gaming is around 70°C and my gpu is 50-60°C. The cpu usage when gaming is 100% but the gpu usage is barely reaching 60%

  8. I got this PC last year, usually i only play league of legends so performance was always good. But recently i tried playing battlefiled 1 and it was literally unplayable, it can barely reach 30fps. GTA V is also getting really bad fps, around 30-45fps. My drivers are up to date. I just can't figure out whats wrong. Please help :/

     

    Specs :

     mobo - asrock a320m-hdv r4.0

    Graphics card = Asus ROG Rx570 4GB

    RAM - Hyper Fury X 8GB

    HDD - 1TB Western digital

    SSD (boot drive) - 256GB

    PSU - Cooler master Masterwatt 550W

  9. Hi , planning to move my build to a small portable case , can you guys suggest me one? Along with the psu that will fit it? 
     

    I’m planning to use the same components except for the psu.
     

    Current  specs: 

     

    Asrock A320m hdv R4.0

    asus rog rx 570 

    coolermaster master watt 550W

    fury X ddr4 8gb

    512gb SSD western digital

     

     thanks!

  10. 2 hours ago, piratemonkey said:

    This could be bottlenecked as it's an r3. It could also be using the igpu, make sure your plugged into the GPU not mobo. As always make sure drivers are up to date

    I'm pretty sure i'm plugged in the GPU and not the mobo.

  11. 2 hours ago, flashiling said:

    it's possible but i don't think it would be as much of a "bottleneck".

    are you missing some drivers or are there any background applications running?

    not really, only spotify and razer synapse. I tested it with another game, Sekiro shadow dies twice and same issue.

  12. I built this PC over a year ago but since i usually only play league of legends, performance was never an issue until today when i tried to play battlefield 1. The game is unplayable even on the lowest settings. Could it be a bottle neck issue? my CPU usage when playing battlefield 1 is 100% while my GPU usage is barely 50%. My old acer nitro 5 can play this game better and it only has  a gtx 1050.

     

    My specs are :

     

    CPU - Ryzen 2200g

    GPU - rx570 4GB

    SSD - 256gb Western digital (boot drive)

    HDD - 1TB western digital (my games are installed here)

    RAM - Hyper FuryX 8GB

    Mobo - Asrock A320M-HDV

×