Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

turquato

Member
  • Content Count

    79
  • Joined

  • Last visited

Awards

This user doesn't have any awards

About turquato

  • Title
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

687 profile views
  1. Hey everyone! It's me again facing this odd error 43 on my Asus K555L with Nvidia GeForce 940M graphics. Scenario 1: Whenever I restart the laptop after a fresh install of Windows 10, everything works fine with the iGPU. But when the automatic updates kick in, it downloads the Nvidia drivers for the 940M and when it is installed, the computer restarts and shows nothing (same thing happened after manually installing the latest Nvidia Drivers). The screen is lit up but it's just a black screen. I repeated the process several times and still goes displays a back l
  2. I'm really hoping to find a cheap board replacement. 170USD and up + shipping would be a tough pill to swallow. I'll let you guys know whenever I get a replacement board or a replacement chip. @Kilrah thanks for helping out.
  3. So it seems. I guess I should start the hunt for that specific chip. is it specific? I'd say you're on point with the "fried" components. that laptop lights the charging LED but does nothing. won't power on. definitely this chip took some components with it.
  4. yes, that's the actual chip, removed from the board. the only visible print is the realtek logo
  5. I'm currently searching for dead boards. but that's a gamble since I don't really know if the component I'm after is either working or not...but yeah, that's how it is with used parts. And I'm still waiting for folks that knows what the part number of the chip I'm looking for.
  6. that is a good idea. but purchasing a defective board would still cost quite a bit. shipping cost is what takes the prices to another level.
  7. hoping to find replacement boards cheaper than 170USD. took the board out and no visible texts next to the chip in question.
  8. would you happen to know the part number of that chip? maybe you have had experience with these kinds of things.
  9. it's near the Ethernet, HDMI, USB 3.0 ports and a card reader.
  10. Hello! A friend of mine bought an Acer Aspire Laptop a few years back. Acer Aspire 3 A315-51 Series Acer Aspire 3 A315-51-39XM (Intel Core i3-6005u) Model No.: N17Q1 What I'm really here for is about a chip found on the underside of an M.2 slot, that somehow blew up / burned / melted itself. Here's an image of the board I found off the internet which I've encircled red with a blue arrow pointing towards it. The second image is of the actual chip, marked with the Realtek Logo (the crab looking thing). I was wondering if someone knew what this chip was fo
  11. hey @Likwid thanks for the immediate reply. I did try changing ram slots before. I also did use just the single stick of ram on different boards supporting much higher frequencies.
  12. So I have a stick of 2GB DDR3. when installed alone in a compatible board, nothing appears on display nor beeping sounds. but when another stick of ram is installed, the computer boots, but only a single stick is detected by the BIOS and the OS. But while using CPU Z, and a 4GB stick is installed together with the 2GB stick (ram in question). The 2GB stick appears but with very limited information displayed on CPU Z. The 2GB stick has not been in use for quite some time but has been placed in its original container so to avoid damaging it. What could have caused this problem?
  13. You guys guessed it correctly...thank you so much for the answers.
  14. haha...true! sorry I didn't provide the specifics. its a DeepCool Maelstrom 240T. I never saw one with that thing on the radiator. however, I now know what it is. it is actually the fill-port. I saw it from Greg Salazar's video. He had a DeepCool Captain and the having compared the two, that part in question was mentioned as a fill-port.
×