Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
loony979

Issue not sure were it is tho.

Fixed it - gpu updated didn't work so took the GPU it self out "lucky i use soft tubing"

put it back in & bobs ya uncle. thank god i didn;t have to do a re-install.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Right so my MSI afterburner is showing a stupid CPU temp of over 360 oC

Also my gta v on pc now freezes just started today. so i played a game of "Age Of Empires 3 with no issues" .

i don't get it i checked the bios & my pump real quick. after seeing the that temp all is fine. 28oC. it's sitting on

so hmm. 2 issues in 1 ? oh my specs are:

 

Asus Z270 AR

24gb ram.

970 g1 - technically  it's 3.5gb's - runs game fine.

7600k @ 4.6gh'z at the moment - did have it set to 4.7ghz b4 seeing that temp.

um if anything needed in terms of specs ask.

Untitled.jpg


CPU I5-7600K 5.0ghz RAM Corsair Vengeance 24gb 2200 Mhz

GPU GTX 970 Windforce G1 4gb HDD WD 4TB PSU RMS-1000

MB Asus Prime Z270 AR CASE (Big Boy Case) Themaltake Core X71

SSD Plextor M5 Pro 128Gb/ Sandisk SSD Plus 480gb CPU Cooler Custom Water Loop Display BenQ W1070 100"

Link to post
Share on other sites

I believe you are looking at the wrong graph. Your cpu temperature is 31C, which is completely normal for cpu like yours with an AIO. As far as your games freezing up, that's more likely due to gpu problems or an unstable overclock. 


print "Hello World!" ("Hello World!")

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

um my oc on my gpu is - oh 1st up that temp thing my mistake. this is my overclock at the moment nothing silly on it. see pic.

Also i don't use a AIO ive got a 4 rad system - r yeah see pic.

Untitled.jpg


CPU I5-7600K 5.0ghz RAM Corsair Vengeance 24gb 2200 Mhz

GPU GTX 970 Windforce G1 4gb HDD WD 4TB PSU RMS-1000

MB Asus Prime Z270 AR CASE (Big Boy Case) Themaltake Core X71

SSD Plextor M5 Pro 128Gb/ Sandisk SSD Plus 480gb CPU Cooler Custom Water Loop Display BenQ W1070 100"

Link to post
Share on other sites

Have you tried memtest, removing the OCs, etc?


Fan Comparisons          F@H          PCPartPicker         Analysis of Market Trends (Coming soon? Never? Who knows!)

Designing a mITX case. Working on aluminum prototypes.

Open for intern / part-time. Good at maths, CAD and airflow stuff. Dabbled with Python.

Please fill out this form! It helps a ton! https://linustechtips.com/main/topic/841400-the-poll-to-end-all-polls-poll/

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

memory test what i use for that ?


CPU I5-7600K 5.0ghz RAM Corsair Vengeance 24gb 2200 Mhz

GPU GTX 970 Windforce G1 4gb HDD WD 4TB PSU RMS-1000

MB Asus Prime Z270 AR CASE (Big Boy Case) Themaltake Core X71

SSD Plextor M5 Pro 128Gb/ Sandisk SSD Plus 480gb CPU Cooler Custom Water Loop Display BenQ W1070 100"

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Ok an update on this - got new PGU drivers didn't install the sound driver ive got my own sound.

Tested it again. & then played GTA V to get this freeze & also the sound freezes as well. see pic

ALSO have in mind other games working fine. As you can see the freeze sections in this it looks blocky that's the freezing then it got ok then back to it. It's strange.

Untitled.jpg


CPU I5-7600K 5.0ghz RAM Corsair Vengeance 24gb 2200 Mhz

GPU GTX 970 Windforce G1 4gb HDD WD 4TB PSU RMS-1000

MB Asus Prime Z270 AR CASE (Big Boy Case) Themaltake Core X71

SSD Plextor M5 Pro 128Gb/ Sandisk SSD Plus 480gb CPU Cooler Custom Water Loop Display BenQ W1070 100"

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP · Best Answer

Fixed it - gpu updated didn't work so took the GPU it self out "lucky i use soft tubing"

put it back in & bobs ya uncle. thank god i didn;t have to do a re-install.


CPU I5-7600K 5.0ghz RAM Corsair Vengeance 24gb 2200 Mhz

GPU GTX 970 Windforce G1 4gb HDD WD 4TB PSU RMS-1000

MB Asus Prime Z270 AR CASE (Big Boy Case) Themaltake Core X71

SSD Plextor M5 Pro 128Gb/ Sandisk SSD Plus 480gb CPU Cooler Custom Water Loop Display BenQ W1070 100"

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×