Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
TonyFycus

FPS drops everywhere

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello,

I have this PC for 1 month now and for some reason there are FPS drops both on the desktop and also in game. My computer has an i5 8500, 8GB DDR4 2400mhz and a 3GB GTX 1060 OC from Gigabyte on a B360M motherboard. I use Aorus engine and no matter if it is OC mode or not they still happen. I tried to make a clean install of the GPU driver and I even went as far as reinstalling Windows 10 and this still happens. Do you have any idea what might cause this and what should I do?

Thank you.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Yes it is single channel. I have 4 slots and I plan to buy one more RAM stick in the near future. Right now I am entering a game so I can monitor the usage and the temps.

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, TonyFycus said:

Yes it is single channel. I have 4 slots and I plan to buy one more RAM stick in the near future. Right now I am entering a game so I can monitor the usage and the temps.

Well, that is most likely the cause of your problems then.

Link to post
Share on other sites

Okay, does the problem continue to exist when you use the iGPU on the i5-8500?


[FS][US] Corsair H115i 280mm AIO-AMD $60+shipping

 

 

System specs:
Asus Prime X370 Pro - Custom EKWB CPU/GPU soft loop - Ryzen 1700X - Corsair Vengeance RGB 2x16GB - Crucial MX500 512 SSD + 2TB Adata SSD - EVGA GTX1080ti - Phanteks P400 Case (custom mesh front cover)
 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I did not test the iGPU yet. I will try that too. For now the temps and the usage is under 50% and the temps are under 65 degrees C.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I did not have these problems for the first 2 weeks. And I played instensive games like Battlefield 1 and I had no problem.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

It did not happen with the iGPU. And everything seemes normal. Also the RAM usage was very low but the FPS drops still go on.

Link to post
Share on other sites

When was the last time you updated drivers, and when you did (if ever) did you use a program called DisplayDriverUninstaller (aka DDU)?


[FS][US] Corsair H115i 280mm AIO-AMD $60+shipping

 

 

System specs:
Asus Prime X370 Pro - Custom EKWB CPU/GPU soft loop - Ryzen 1700X - Corsair Vengeance RGB 2x16GB - Crucial MX500 512 SSD + 2TB Adata SSD - EVGA GTX1080ti - Phanteks P400 Case (custom mesh front cover)
 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×