Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
potatojoe93

1080 Ti watercooling temps?

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP
On 3/26/2018 at 2:21 PM, For Science! said:

So are you saying that your card is basically cooking itself unless it has water running through it? Sounds like perhaps in the process of changing the stock thermal paste you might have missed something.

 

The poseidon should be a relatively a good performer on air alone and doesn't actually require water for normal operation.

The 92C was pre-paste change.

Link to post
Share on other sites

Ya, that's super weird, I wonder if the block is faulty? (which is rare) Well, you could try to RMA the card or you could get another waterblock for it if reapplying the paste and reseating doesn't work. The board is the same as a strix boards so any of those blocks will fit the Poseidon.

 

I linked the temps that I get for my Poseidon with a 23C ambient. Cooled with a 360 and a 240mm rads with noctua NF-F12s maxed out.Capture.PNG.c5fd2887d97b107ba7e70d212d19e17f.PNG

 


Build

SUPER_PIXEL_COLLIDER

Mobo: Asus x99a II  ||||| Ram: 32 GB Crucial Balistix Sport (White) ||||| CPU: Intel I7 6800k @ 4.35GHz ||||| GPU: ASUS GTX 1080ti Poseidon Platinum  ||||| Mouse: Logitech G900 Chaos Spectrum ||||| Headset: Logitech G930 {Gave it away} ||||| Keyboard: Logitech G810 Orion Spectrum ||||| Monitors: Acer XG270HU x2 ||||| AudioStuff: ONKYO DAC HA200 / Audio Techinca ath-m50x Edition Green / MXL TEMPO KR USB Condenser Microphone ||||| Storage: 4 TB WD Black --- 2 TB WD Red --- Crucial MX300 525GB M.2 SATA Ver.  ||||| Custom Loop -  Radiators: 1x360 1x240 Pump: Swifttech MCP355 Res: Alphacool Eisbecher 150mm ||||| Case: Phantek Enthoo Evolv ATX Tempered Glass ||||| PSU: Seasonic X series GOLD 1250w

 

 

Laptop: Dell XPS 15 9570 4k With a Logitech MX Master

Link to post
Share on other sites
On 3/23/2018 at 12:35 PM, COUPER MILLAR said:

Ya, i would assume that your temps would be a bit lower. for comparison Im running 2 FTW 1080 hybrids and they never get over 60C on synthetic load. I also have the same CPU running 4.2 @1.2v in a custom lop with 2x280 rads that i also have never seen over 65C in synthetic tests. What is your pump rated for? 2x420 + 280 and 2 water blocks is a lot of resistance to push against. 

The only real resistance would be from the blocks. Most rads don't add much resistance.

 

Any decent pump should have no issue driving those. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

It would be my luck then to get two poseidons with defective blocks. I'll take it apart again and take pics, see if there's anything that anyone finds odd.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Replaced the coolant after flushing the system a dozen times with distilled water. I counted. Now using EK blood red coolant instead of Primochill clear. Temps have maxed out at 57C on the GPU. May consider additional rinses when it's time to replace the fluid again.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×