Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Whaler_99

Folding@Home Install Guide and Links - LinusTechTips_Team - 223518

Recommended Posts

I just installed but my client won't start up. I tried rebooting, installing as admin, using revouninstaller to delete registry files, and reinstalling again. Still nothing, I am going to paste the log file and hope anyone can help. All  the webcontrol does not detect my install and the local control just stays in connecting / inactive. Thanks in advance. 

 

 

*********************** Log Started 2020-03-19T12:17:11Z ***********************
12:17:11:************************* Folding@home Client *************************
12:17:11:      Website: https://foldingathome.org/
12:17:11:    Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
12:17:11:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
12:17:11:         Args: --open-web-control
12:17:11:       Config: <none>
12:17:11:******************************** Build ********************************
12:17:11:      Version: 7.5.1
12:17:11:         Date: May 11 2018
12:17:11:         Time: 13:06:32
12:17:11:   Repository: Git
12:17:11:     Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
12:17:11:       Branch: master
12:17:11:     Compiler: Visual C++ 2008
12:17:11:      Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
12:17:11:     Platform: win32 10
12:17:11:         Bits: 32
12:17:11:         Mode: Release
12:17:11:******************************* System ********************************
12:17:11:          CPU: Intel(R) Core(TM) i5-7600K CPU @ 3.80GHz
12:17:11:       CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 158 Stepping 9
12:17:11:         CPUs: 4
12:17:11:       Memory: 15.95GiB
12:17:11:  Free Memory: 10.89GiB
12:17:11:      Threads: WINDOWS_THREADS
12:17:11:   OS Version: 6.2
12:17:11:  Has Battery: false
12:17:11:   On Battery: false
12:17:11:   UTC Offset: -4
12:17:11:          PID: 11812
12:17:11:          CWD: C:\Users\Cristian\AppData\Roaming\FAHClient
12:17:11:           OS: Windows 10 Enterprise
12:17:11:      OS Arch: AMD64
12:17:11:         GPUs: 1
12:17:11:        GPU 0: Bus:1 Slot:0 Func:0 NVIDIA:7 GP106 [GeForce GTX 1060 6GB] 4372
12:17:11:CUDA Device 0: Platform:0 Device:0 Bus:1 Slot:0 Compute:6.1 Driver:10.1
12:17:11:       OpenCL: Not detected
12:17:11:Win32 Service: false
12:17:11:***********************************************************************
12:17:11:<config>
12:17:11:  <!-- Folding Slots -->
12:17:11:</config>
12:17:11:Trying to access database...
12:17:11:Successfully acquired database lock
12:17:11:Enabled folding slot 00: PAUSED cpu:2 (not configured)

 

Link to post
Share on other sites
On 3/17/2020 at 7:52 PM, rkv_2401 said:

Yes, the F@H servers are having trouble dispatching the volume of WUs we are demanding of them; many people have been reporting this over the last 3-4 days.

 

If you've set your preferences to 'Any', you're quite likely to receive COVID WUs. They have been assigned the highest priority. 

Thanks for that response. I just started back on folding today and was wondering the same thing. Thanks m8

Link to post
Share on other sites

Hi, I want to join too, but I am getting a 502 error message in the Download link at f@h webpage... is there another way to get the software from a trusted source???

 

Link to post
Share on other sites

Hey everybody! I have a bit of hardware I inherited from my work that i've setup and tasked to folding as well as my gaming rigs.

 

They don't seem to be doing anything though. As best I can tell 0% cpu on the servers and 0% cpu/gpu on the gaming rigs.

 

When I look at the logs I see this repeatedly but for different IPs:

 

14:31:04:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
14:31:04:WU00:FS00:Connecting to 18.218.241.186:80

 

To me this sounds like it's trying to connect to get WU's and either can't connect (I'd expect a different message for that but you never know sometimes) or there truly is no WU's available. 

 

Given the massive influx of compute power into the F@H community does this seem right? Does it seem like it's setup and there is just nothing for me to do?

 

Thanks!

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Weirdman24 said:

there truly is no WU's available. 

Yep, that's it ^

 

The last week and a bit or so, there have just been such a bit influx of people folding, that we have run out of WU's. 

More specifically, F@H is currently prioritizing COVID-19 WU's, which they are currently out of right now.

 

Just let it run for a bit more and at some point it should pick up a WU. If this goes on a for a long time (think like 2 hours or so), you can try to 'refresh' your computer asking for WU's, by pausing the client, waiting 40 seconds and then resuming it.

I have had the luck that is picks up a WU at that point, but not always.

 

By the way, if you're going to monitor the utilization of your hardware in Task Manager, be sure to set the GPU graph to CUDA (Nvidia) or one of the Compute graphs (on AMD videocards).


"We're all in this together, might as well be friends" Tom, Toonami.

Sorry if my post seemed rude, that is never my intention.

"Why do we suffer a lifetime for a moment of happiness?" - Anonymous

 

Link to post
Share on other sites
On 1/6/2013 at 12:37 PM, Whaler_99 said:

You can help scientists studying Alzheimer's, Huntington's, and many cancers by simply running a piece of software on your computer.


Join others around the world to form the world's largest distributed supercomputer.

Here is link to download the software....
http://folding.stanford.edu/

 

Here is a link to the Installation Guides for various OSes:

https://foldingathome.org/support/faq/installation-guides/

And for the direct link to the Windows Install Guide:

https://foldingathome.org/support/faq/installation-guides/windows/

 

Link for the Passkey...
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/getpasskey.py
You need that for bonus points. After you have complete 10 Work Units on the CPU slot, you will then get extra PPD point.

 

HOW do I get one of those fancy Badges?? Check here:

http://linustechtips.com/main/topic/207857-for-folding-users-tips-tricks-and-faq-updated-aug-2014/

 

Done by our own @Xsilent(X)

Folding@home Installation guide! Linux distros and server.

http://linustechtips.com/main/topic/51633-foldinghome-installation-guide-linux-distros-and-server/#entry689950

 

Remember, during the install, use our Team Number for proper points crediting - 223518

Team links:
Official Folding@Home Site:
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=223518
 

ExtremeOverclocking Stats
http://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=223518

 

The DC-Vault link (combines scores from various teams to a global one)

http://www.dc-vault.com/showteam.php?team=547

 

The official forum: http://foldingforum.org/

 

The official News bloghttp://folding.stanford.edu/home/blog - A blog all about Folding@home, from its Director, Prof. Vijay Pande

 

 

Link to my 4P Folding build logs/guide - http://linustechtips.com/main/topic/15102-whalers-4p-folders-build-log-32-cores-and-24-cores/

 

Link to my Multi GPU Folding build guide - http://linustechtips.com/main/topic/12541-whalers-gpu-folder-build-log-folding3/

 

MORE Stats and Links

 

Stanford Client Stats

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=osstats2

 

Want to look up a Project Description?

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/fahproject.overusingIPswillbebanned

 

Folding @ Home Projects Summary - Pretty neat. :)

http://fah-web.stanford.edu/new/psummary.html

Just joined the forum, and just joined the team! Glad to be here!

Link to post
Share on other sites

Just joined as well. It took about 15 mins to find a WU but now its going strong!

image.thumb.png.7de70029c90e4e8941c61844a3a22c29.png

 


Desktop:RM650X, x570 Gaming Plus, Ryzen 5 3600, Cooler Master ML240L CPU cooler, Sapphire Pulse RX5700, 2x8 G.Skill Ripjaws V, NvME Intel 660p 1TB and Seagate 2 TB 7200RPM, Cooler Master MB530P case, ASUS VG278 27'' 1080p Monitor 165Hz 

 

Folding Stats

Link to post
Share on other sites

I set it up, and I think it's going, but when I look at the viewer, there's no info like "project" etc.  Is that normal? (I've only been running for a few minutes if it takes time to fill in.

Am I set up right?

 

708278148_Screenshot(14).thumb.png.acafb2278ed10aa4bdbca1058361b8c8.png

 

2139048295_Screenshot(15).thumb.png.3eb53eb54a860dec4e6630a320d22a7a.png


🖥️ Motherboard: MSI A320M PRO-VH PLUS  ** Processor: AMD Ryzen 2600 3.4 GHz ** Video Card: Nvidia GeForce 1070 TI 8GB Zotac 1070ti 🖥️
🖥️ Memory: 32GB DDR4 2400  ** Power Supply: 650 Watts Power Supply Thermaltake +80 Bronze Thermaltake PSU 🖥️

🍎 2012 iMac i7 27";  2007 MBP 2.2 GHZ; Power Mac G5 Dual 2GHZ; B&W G3; Quadra 650; Mac SE 🍎

🍎 iPad Air2; iPhone 5s; AppleTV 4k 🍎

Link to post
Share on other sites

Hi there,

I'm a noob here at the forum, and at folding.

I've configured my client with my User, LTT team number and Passkey, in the advanced control it reflects that, but my stats in web are never updated since the first WU.

Already tried to clear cache in the web browser, it works for a few ours and then it starts blinking, and loses my info....

 

I'm still folding and helping, but I would like to see my stats and help LTT team.

does anyone had this issue, and how did you solve it?

Capture.JPG

Capture2.JPG

Capture3.JPG

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, cmpm said:

Hi there,

I'm a noob here at the forum, and at folding.

I've configured my client with my User, LTT team number and Passkey, in the advanced control it reflects that, but my stats in web are never updated since the first WU.

Already tried to clear cache in the web browser, it works for a few ours and then it starts blinking, and loses my info....

 

I'm still folding and helping, but I would like to see my stats and help LTT team.

does anyone had this issue, and how did you solve it?

Everyone is having this issue, the stats.foldingathome.com page is just not updating. Web control is also kind of funky, so it's generally recommended to use advanced control (which you have open in your first screenshot)

Thankfully EOC is mostly updated and can be used to track your stats.

 

This website updates every three hours and has a ton more information than the normal stats page. Keep in mind though, they are still reliant on the official stats, so if those are having an issue in the backend, EOC can't update either.

 

Here is your EOC page:

https://folding.extremeoverclocking.com/user_summary.php?s=&u=1013349

 

Here is the team information, if you're interested:

https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=223518


"We're all in this together, might as well be friends" Tom, Toonami.

Sorry if my post seemed rude, that is never my intention.

"Why do we suffer a lifetime for a moment of happiness?" - Anonymous

 

Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, minibois said:

Everyone is having this issue, the stats.foldingathome.com page is just not updating. Web control is also kind of funky, so it's generally recommended to use advanced control (which you have open in your first screenshot)

Thankfully EOC is mostly updated and can be used to track your stats.

 

This website updates every three hours and has a ton more information than the normal stats page. Keep in mind though, they are still reliant on the official stats, so if those are having an issue in the backend, EOC can't update either.

 

Here is your EOC page:

https://folding.extremeoverclocking.com/user_summary.php?s=&u=1013349

 

Here is the team information, if you're interested:

https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=223518

Thanks @minibois

 

I've been folding since the 27th of March, and my Hp notebook is always on, only a I5 5300U but all help is good at this time.

 

Will continue to look at the Stats and hope they get updated 🙂 

Link to post
Share on other sites
8 hours ago, OpSecGuru said:

Can't get my GPUs to work on Ubuntu. It's using CPU only. :/ What do?

@OpSecGuru I had trouble when first setting up Linux too.  I'm using Ubuntu 18.04 headless.  Since I didn't have the GUI had to manually add the GPU slot(s) to the config file.

Config file is located at /etc/fahclient/config.xml.  Example screenshot below.  You don't need to add the next-unit-percentage option, just the slot id and type.

image.png.be9a7948132b9b89d3fcc7c355978668.png

 

After changing the config file you need to tell the F@H client to restart.  You can use the following command to restart.

sudo /etc/init.d/FAHClient restart -v

Also, there are a summary of Linux commands for F@H on the fah website. https://foldingathome.org/support/faq/installation-guides/linux/command-line-options/

 

Hope this helps!

Link to post
Share on other sites

Also chiming in with my desktop i5 3570 + RX 580 and laptop with i7 9750H + Quadro T1000.

Already passed half a million points 😎

 

Did have one strange error on my laptop though, it seems that the gromacs compiler doesn't like 12 thread processors...

17:41:58:WU02:FS00:0xa7:Project: 14580 (Run 0, Clone 1418, Gen 0)
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:Unit: 0x00000000287234c95e7a3535d7ac54a0
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:Reading tar file core.xml
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:Reading tar file frame0.tpr
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:Digital signatures verified
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:Reducing thread count from 11 to 10 to avoid domain decomposition by a prime number > 3
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:Calling: mdrun -s frame0.tpr -o frame0.trr -x frame0.xtc -cpt 15 -nt 10
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:Steps: first=0 total=500000
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:-------------------------------------------------------
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:Program GROMACS, VERSION 5.0.4-20191026-456f0d636-unknown
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:Source code file: C:\build\fah\core-a7-avx-release\windows-10-64bit-core-a7-avx-release\gromacs-core\build\gromacs\src\gromacs\mdlib\domdec.c, line: 6902
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:Fatal error:
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:There is no domain decomposition for 10 ranks that is compatible with the given box and a minimum cell size of 1.37225 nm
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:Change the number of ranks or mdrun option -rcon or -dds or your LINCS settings
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:Look in the log file for details on the domain decomposition
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:For more information and tips for troubleshooting, please check the GROMACS
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:website at http://www.gromacs.org/Documentation/Errors
17:41:58:WU02:FS00:0xa7:ERROR:-------------------------------------------------------
17:42:03:WU02:FS00:0xa7:WARNING:Unexpected exit() call
17:42:03:WU02:FS00:0xa7:WARNING:Unexpected exit from science code
17:42:03:WU02:FS00:0xa7:Saving result file ..\logfile_01.txt
17:42:03:WU02:FS00:0xa7:Saving result file md.log
17:42:03:WU02:FS00:0xa7:Saving result file science.log
17:42:03:WU02:FS00:0xa7:WARNING:While cleaning up: boost::filesystem::remove: The process cannot access the file because it is being used by another process: "01/md.log"
17:42:03:WU02:FS00:0xa7:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
17:42:03:WARNING:WU02:FS00:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
17:42:03:WU02:FS00:Sending unit results: id:02 state:SEND error:FAULTY project:14580 run:0 clone:1418 gen:0 core:0xa7 unit:0x00000000287234c95e7a3535d7ac54a0

 

Link to post
Share on other sites

:( I had my FAH running for a couple days and had 12 WU sitting in Send state constantly failing.
I tried allowing firewall rules to no avail and ended up playing with the FAH folders/ reinstalling. I think I lost 2 days worth of work as a result.
I did backup my Appdata folder prior to messing with it so if anyone knows how I can restore 12 WU from that, that would be amazing.

But, as you can see below even after a re-install my jobs still sit in 'Send' status and fail to connect to servers.
For example, I can browse to the 52.224.109.74:8080 that seems to show the server responding even though FAH can't get to it.

Is this normal, taking days to send and fail after fail?

UPDATE:
I somehow managed to recover my saved AppData folder and get them sending.

I gave Admin to FAHClient.exe
Force closed FAH
Replaced FAH AppDate folder
Reinstalled
Opened Advanced control - watched "connecting" for 10 min then it came up

I may have just fluked something but those steps may help someone.

 

 

image.thumb.png.73bba4e4a271e66c86013451622179ed.png

image.thumb.png.b80707588515383ea7de07a5a0bb834c.png

 

image.png.925073368e864fb63efc394d13cd0862.png

Link to post
Share on other sites

for everyone who has just arrived  to the event to give a helping hand  follow this guide. 😀

 


El Psy Congroo out!

 

Folding since 15/03/20

 

Rig specs

Mobo - crosshair hero 7

Ram -  trident z 3400

Processor- Ryzen 7 2700x @ 4.1 Ghz

Graphics card - Gigabyte 1080 TI

Link to post
Share on other sites
On 3/30/2020 at 2:25 PM, minibois said:

Everyone is having this issue, the stats.foldingathome.com page is just not updating. Web control is also kind of funky, so it's generally recommended to use advanced control (which you have open in your first screenshot)

Thankfully EOC is mostly updated and can be used to track your stats.

 

This website updates every three hours and has a ton more information than the normal stats page. Keep in mind though, they are still reliant on the official stats, so if those are having an issue in the backend, EOC can't update either.

 

Here is your EOC page:

https://folding.extremeoverclocking.com/user_summary.php?s=&u=1013349

 

Here is the team information, if you're interested:

https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=223518

I fold in a VM running Manjaro ❤️ on my QNAP-NAS. To view the stats i use an anonymous Chrome Tab and use CTRL+SHIFT+R or Developer Console and Click and hold the reload sign and choose Hardreload to update the stats.

Link to post
Share on other sites

Is my machine properly folding? TY in advance for the help. It says trying in the visualization window but it says the project/work unit in the web control window. New to this. 

Annotation 2020-04-17 002231.png

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×