Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Latislapaloie

Deleted

Recommended Posts

Hi so let me start off by telling my specs- gtx 560 1gb, i5 3570k-12Gigs ram,250gbssd- 750gb hdd, 750w psu, OS windows 8.1 and my power options are set to high priority. so my problem is that i get random FPS drops in my games like league of legends, it'll be at 170fps or 100+ all game and a few times it will just drop down to 45-50 and go back to 100+. V sync (i tried it on too) is off and it does it not matter what the settings are high/low. it also does it with bf4 and various other games. my gpu drivers are up to date. nothing is overclocked and nothing is overheating so i'm kinda lost :( i'm also running 2 monitors and i notice it more when i'm watching a stream or video on youtube could that be it? even if i'm not watching a video or something it still drops fps. my ping is fine no spikes. could i be missing a driver update for something other the gpu that could be doing that? any help is appreciated. 

 

- also the fps drops don't happen when something intense is going on, it'll just drop randomly.

and my 12 gigs of ram are 2x4gb http://ncix.com/products/?sku=70136&vpn=KHX1600C9D3B1K2%2F8GX&manufacture=Kingston&promoid=1115

and the other 4 is from my older computer that i don't use anymore. could it be that? both are running at the same speeds (i think)

Turn on vertical sync. 

I would also say it's your GPU, it's not the best. 


|CPU: Intel 5960X|MOBO:Rampage V Extreme|GPU:EVGA 980Ti SC 2 - Way SLI|RAM:G-Skill 32GB|CASE:900D|PSU:CorsairAX1200i|DISPLAY :Dell U2412M X3|SSD Intel 750 400GB, 2X Samsung 850 Pro|

Peripherals : | MOUSE : Logitech G602 | KEYBOARD: K70 RGB (Cherry MX Brown) | NAS: Synology DS1515+  - WD RED 3TB X 5|ROUTER: AC68U

Sound : | HEADPHONES: Sennheiser HD800 SPEAKERS: B&W CM9 (Front floorstanding) ,  B&W CM Center 2 (Centre) | AV RECEIVER : Denon 3806 | MY X99 BUILD LOG!

 

Link to post
Share on other sites

yea but i never had these drops before :(

Have you changed anything recently? Any new programs installed, new hardware, new drivers? Odd it just happened out of nowhere..

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Have you changed anything recently? Any new programs installed, new hardware, new drivers? Odd it just happened out of nowhere..

 nope, but i recently reformatted from windows 7 to 8.1 but the frame drops happened after about a week


 

 

Link to post
Share on other sites

 nope, but i recently reformatted from windows 7 to 8.1 but the frame drops happened after about a week

Lot of people still have performance issues with 8.1 (including myself), but if you said it started happening a week after, maybe it isn't the reason. What driver version are you on? I know with a lot of people the newer Nvidia drivers cause many problems, especially for the 400/500 series cards. I consider 314.22 to be the "last" good driver for 400/500, but that's just me. I have zero problems using 314.22 (using a 550 Ti at the moment.)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  


×