Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
guitarboy012001

Display Overclocking Issues

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Yo, so I'm overclocking my monitor right now just for the hell of it and when I create a custom resolution and successfully apply it, the new refresh rate doesn't show up in the advanced settings of my display. Any ideas?

 

Thanks


We're all dying slowly

 

Pentium G3258 3.2 ghz / ECS z97 pk MOBO / Intel Stock Cooler / R9 290 DD / Corsair Carbide Air 240 / 4GB mushkin stealth ram at 1600 / XFX 650W 80+ gold PSU / Kingston v300 240GB drive W/300GB seagate drive / HP x2301 / Gateway KB / Monoprice GM

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
3 hours ago, SCGazelle said:

What are you using to create a custom resolution?

Nvidia control panel (I have a 1050ti)


We're all dying slowly

 

Pentium G3258 3.2 ghz / ECS z97 pk MOBO / Intel Stock Cooler / R9 290 DD / Corsair Carbide Air 240 / 4GB mushkin stealth ram at 1600 / XFX 650W 80+ gold PSU / Kingston v300 240GB drive W/300GB seagate drive / HP x2301 / Gateway KB / Monoprice GM

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, guitarboy012001 said:

Nvidia control panel (I have a 1050ti)

can you send a screenshot of the custom resolution you set and you Windows Display Adaptor settings.


 

;(

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
37 minutes ago, SCGazelle said:

can you send a screenshot of the custom resolution you set and you Windows Display Adaptor settings.

 

ltt.png


We're all dying slowly

 

Pentium G3258 3.2 ghz / ECS z97 pk MOBO / Intel Stock Cooler / R9 290 DD / Corsair Carbide Air 240 / 4GB mushkin stealth ram at 1600 / XFX 650W 80+ gold PSU / Kingston v300 240GB drive W/300GB seagate drive / HP x2301 / Gateway KB / Monoprice GM

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
9 hours ago, SCGazelle said:

hmmm... have you tried restarting your PC?

Indeed

 

Could it be due to the TN panel? or is that not an issue?


We're all dying slowly

 

Pentium G3258 3.2 ghz / ECS z97 pk MOBO / Intel Stock Cooler / R9 290 DD / Corsair Carbide Air 240 / 4GB mushkin stealth ram at 1600 / XFX 650W 80+ gold PSU / Kingston v300 240GB drive W/300GB seagate drive / HP x2301 / Gateway KB / Monoprice GM

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, guitarboy012001 said:

Could it be due to the TN panel? or is that not an issue?

no, that shouldn't have anything to do with this. Windows should at least see the refresh rate. Whether your monitor will work with it or black screen is a different problem.

 

If you go into Device Manager, can you see any other Display Adaptors? I can't imagine that being the case, but can't hurt to check i guess


 

;(

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
38 minutes ago, SCGazelle said:

no, that shouldn't have anything to do with this. Windows should at least see the refresh rate. Whether your monitor will work with it or black screen is a different problem.

 

If you go into Device Manager, can you see any other Display Adaptors? I can't imagine that being the case, but can't hurt to check i guess

Just the 1050

 

image.thumb.png.530793a0f422e7dbb6102b12f98eddb1.png


We're all dying slowly

 

Pentium G3258 3.2 ghz / ECS z97 pk MOBO / Intel Stock Cooler / R9 290 DD / Corsair Carbide Air 240 / 4GB mushkin stealth ram at 1600 / XFX 650W 80+ gold PSU / Kingston v300 240GB drive W/300GB seagate drive / HP x2301 / Gateway KB / Monoprice GM

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×