Jump to content
RKRiley

Weird Windows 10 time issue.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Since doing a fresh install of W10 about 1-2 months ago, i've been having this weird time/date issue.

For some reason the time and date doesn't seem to carry on counting when the PC is turned off. That might not make much sense, but basically say i turn my PC off at 20:00 on the 16/07/2017, when i turn it back on the next morning, it'll only be at 20:01 16/07/2017). 

I have the date and time set to auto and it doesn't seem to work, i have to turn auto off and on for the time to update every time i turn the PC on. Also tested it with auto time turned off and it still does the same thing.

 

Just seems like a very weird issue, not much of a big one, but i can go days without using my PC and sometimes it's the first time i'll see in a day, so waking up at 8am in the morning and seeing the time as the middle of the afternoon for example, can cause a bit of a panic lol.


PC Setup - CPU Ryzen 1600(3.8Ghz @ 1.27V) GPU XFX GTR RX480 8GB(1420Mhz Clock, 2100Mhz Memory) MOBO Gigabyte GA-AB350 Gaming RAM 16GB Corsair Vengeance(3066Mhz) RGB Storage 525GB Crucial MX300 SSD + 120GB Kingston SSD PSU Corsair CX750M Cooling Stock cooler(Until I can afford a Kraken x52/61/62) Case White NZXT S340

Peripherals - Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum Keyboard Generic eBay C**P  Displays 2x Acer 24" GF246(1080p, 75hz, Freesync)

Other - Console Xbox 360 (Arcade) Phone OnePlus 3T 128GBl Tablet Amazon Fire HD 10(7th Gen)

         

Link to post
Share on other sites

CMOS battery maybe? 


 

CPU - FX 8350 @ 4.4GHZ GPU - MSI GTX 760 OC Mobo - M5A99FX Pro R2.0 RAM - Crucial Ballistix 16GB @ 1600 PSU - Corsair CX600M CPU Cooler - Hyper 212 EVO Storage - Samsung EVO 250GB, WD Blue 1TB

Link to post
Share on other sites

Get a network time sync tool like Nettime


If I helped, hit the thumbs up icon below my post and pick it as 'Best Answer'

 Quick Links: i used to have shit here but the mods removed half of it lol

Mouse enthusiast. eGPU guy. Resident EliteBook fetishist.  My specs and shit down below.

Spoiler

Apollo: i5 4670K @ 4.6Ghz, Corsair H100i, MSI Z87I, EVGA GTX 1070 SC ACX3, Corsair 250D, 840 EVO 120GB, 1TB Seagate Barracuda, SeaSonic 520W PSU. Planned upgrades: 16GB RAM, 480/512GB SSD, new HDD

Sputnik: HP EliteBook 2570p, i5-3360M, 16GB DDR3, 256GB 840 EVO - Running Win10/Sierra dual-boot.  Future upgrades: i7-quad

Comet (home server): Atom D2500, 4GB 1066Mhz RAM, 2 x 320GB HDDs, 350W PSU, HAF-Stacker ITX, dual GbE. Cost me $80. back from the dead (mobo failure) bois

Spoiler

Main peripherals

- Corsair Strafe RGB MX Reds

- SteelSeries Siberia 650

- SteelSeries QcK+ CS:GO Camo 

- SteelSeries QcK+ Na'Vi Splash (Secondary pad, used for second rig)

- SteelSeries Rival 700

- SteelSeries Rival 300 (Secondary mouse, used for second rig)

 

 

 

NO ONE SLEEPS IN TOKYO, ALL RIGHT CROSSING THE LINE, NO ONE QUIT THE RADIO, TOKYO IS ON FIRE! 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, DarkEnergy said:

CMOS battery maybe? 

I don't think so, it only started after doing a fresh W10 install.

 

Would be very weird if the battery just happened to die at the same time haha.


PC Setup - CPU Ryzen 1600(3.8Ghz @ 1.27V) GPU XFX GTR RX480 8GB(1420Mhz Clock, 2100Mhz Memory) MOBO Gigabyte GA-AB350 Gaming RAM 16GB Corsair Vengeance(3066Mhz) RGB Storage 525GB Crucial MX300 SSD + 120GB Kingston SSD PSU Corsair CX750M Cooling Stock cooler(Until I can afford a Kraken x52/61/62) Case White NZXT S340

Peripherals - Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum Keyboard Generic eBay C**P  Displays 2x Acer 24" GF246(1080p, 75hz, Freesync)

Other - Console Xbox 360 (Arcade) Phone OnePlus 3T 128GBl Tablet Amazon Fire HD 10(7th Gen)

         

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, RKRiley said:

Since doing a fresh install of W10 about 1-2 months ago, i've been having this weird time/date issue.

For some reason the time and date doesn't seem to carry on counting when the PC is turned off. That might not make much sense, but basically say i turn my PC off at 20:00 on the 16/07/2017, when i turn it back on the next morning, it'll only be at 20:01 16/07/2017). 

I have the date and time set to auto and it doesn't seem to work, i have to turn auto off and on for the time to update every time i turn the PC on. Also tested it with auto time turned off and it still does the same thing.

 

Just seems like a very weird issue, not much of a big one, but i can go days without using my PC and sometimes it's the first time i'll see in a day, so waking up at 8am in the morning and seeing the time as the middle of the afternoon for example, can cause a bit of a panic lol.

Change the BIOS battery, see if that helps. Haven't seen it that bad before, mine has the tendency to be an hour behind until I toggle off/on auto time... I think mine is related to summer time though, specifically time savings. I don't have the issue in linux, so think it's a windows bug woth updating summer time savings times.


Please quote my post, or put @paddy-stone if you want me to respond to you, I may not see your post otherwise.

IF you think I helped you and want to show some support by contributing, I accept these below.

Spoiler

Bitcoin      15fuJsmvbyrWrB8Kv2hsLtrs1zQGJE4TBp

Zec           t1XRqPJs7BHZDHNDFE8Ha3iapmbyrW5SYFv

Eth            0x6ecd85673d7ab4518521892358431afd09c921c6

Doge        DNCc4NWhaM4zad66qidRwAyBM5YpDhYdGJ

Reddcoin  RiJFHMDuCeVYKsvB7GfQMRHMKYBR2fTkg6

Litecoin     LTje2ez9Zdj29uCKTYmEKgodF9CiKYD7FH

PSU tier list

Spoiler
  • PCs:-
  • AM4 1700 build https://uk.pcpartpicker.com/list/26ZrTH
  • AMD Ryzen 1700 w/ Wraith Spire cooler @3.75 1.269V - ASrock AB350M Pro 4  - 16GB Corsair Vengeance 3000Mhz RAM @3066Mhz  - Crucial M500 M.2 SSD 240GB - Zotac GTX 1050 mini - 2TB HDD - Thermaltake Core V21 -  EVGA Supernova P2 850W Platinum PSU - Pioneer BD writer in external USB 3.0 5.25 chassis.
  • AMD phenom II 1055t / 8GB RAM / DVD writer
  • ASUS x53e  - i7 2670QM / Sony BD writer x8 / Win 10, Elemetary OS, Ubuntu/ Samsung 830 SSD
  •  
  • Displays:-
  • Panasonic 55" 4k TV
  • LG 29" Ultrawide
  •  
  • Storage/NAS/Servers:-
  • Deadpool server -  i7 6700K - Cryorig C7 cooler - b250 mobo - fractal design node 804 - 3x4TiB Seagate Iron Wolfs - EVGA Supernova G2 650W Gold PSU
  • Backup server - HP Proliant Gen 8 4 bay NAS running FreeNAS ZFS striped 3x3TiB WD reds
  • WD mycloud 3TB
  • HP ProLiant G6 Server SE316M1 Twin Hex Core Intel Xeon E5645 2.40GHz 48GB RAM
  •  
  • Gaming/Tablets etc:-
  • Xbox One S 500GB + 2TB HDD
  • PS4
  • Nvidia Shield TV
  • Nvidia Shield K1 tablet
  • Lenovo k3 note
  • Windows tablet

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×