Jump to content
SirGh0st

GPU starts posting after boot sequence

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello guys.

I have a little problem. I just bought a new Aorus RX 580 XTR 8GB. There's nothing wrong with but I'm using an old monitor Asus VH228D which has only VGA so i bought some reduction VGA to DisplayPort and there's a problem that the gpu won't post until lock screen appears, until gpu drivers starts in windows (which is when lock screen appears). It's not a big problem but i have no way of getting into BIOS to tweak my settings and that's a serious problem for me because i like to overclock. I assume it's that reduction i bought that causing this problem. Is there something i can try, do? Thanks for any help.

Link to post
Share on other sites

you can use onboard video to access bios in this situation, assuming you have onboard video...........


Home PC:

CPU: i7 4790s ~ Motherboard: Asus B85M-E ~ RAM: 32GB Ballistix Sport DDR3 1666 ~ GPU: Sapphire R9 390 Nitro ~ Case: Corsair Carbide Spec-03 ~ Storage: Kingston Predator 240GB   PCIE M.2 Boot, 2TB HDD, 3x 480GB SATA SSD's in RAID 0 ~ PSU:    Corsair CX600
Display(s): Asus PB287Q , Generic Samsung 1080p 22" ~ Cooling: Arctic T3 Air Cooler, All case fans replaced with Noctua NF-B9 Redux's ~ Keyboard: Logitech G810 Orion ~ Mouse: Cheap Microsoft Wired (i like it) ~ Sound: Radial Pro USB DAC into 250w Powered Speakers ~ Operating System: Windows 10 Enterprise x64
 

Work PC:

CPU: Intel Xeon E3 1275 v3 ~ Motherboard: Asrock E3C226D2I ~ RAM: 16GB DDR3 ~ GPU: GTX 460 ~ Case: Silverstone SG05 ~ Storage: 512GB SATA SSD ~ Displays: 3x1080p 24" mix and matched Dell monitors plus a 10" 1080p lilliput monitor above ~ Operating System: Windows 10 Enterprise x64

Link to post
Share on other sites

GPU's can be funky during POST in terms of what outputs they use for bios/post/splash screens though, do you have an HDMI telly you can plug the PC in to ? in order to access the bios through your GPU


Home PC:

CPU: i7 4790s ~ Motherboard: Asus B85M-E ~ RAM: 32GB Ballistix Sport DDR3 1666 ~ GPU: Sapphire R9 390 Nitro ~ Case: Corsair Carbide Spec-03 ~ Storage: Kingston Predator 240GB   PCIE M.2 Boot, 2TB HDD, 3x 480GB SATA SSD's in RAID 0 ~ PSU:    Corsair CX600
Display(s): Asus PB287Q , Generic Samsung 1080p 22" ~ Cooling: Arctic T3 Air Cooler, All case fans replaced with Noctua NF-B9 Redux's ~ Keyboard: Logitech G810 Orion ~ Mouse: Cheap Microsoft Wired (i like it) ~ Sound: Radial Pro USB DAC into 250w Powered Speakers ~ Operating System: Windows 10 Enterprise x64
 

Work PC:

CPU: Intel Xeon E3 1275 v3 ~ Motherboard: Asrock E3C226D2I ~ RAM: 16GB DDR3 ~ GPU: GTX 460 ~ Case: Silverstone SG05 ~ Storage: 512GB SATA SSD ~ Displays: 3x1080p 24" mix and matched Dell monitors plus a 10" 1080p lilliput monitor above ~ Operating System: Windows 10 Enterprise x64

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×