Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Speedbird

HTC One m8 USB port only works when the cable is at a certain angle

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello

I've had my HTC one m8 for over 2 years now and recently the micro USB port has been acting up. It only works , i.e can charge and transmit data, when the cable plugged in is at a certain angle, usually it has to be bent downwards (with the screen facing up), but not too far down. Sometimes it needs to be bent to the right or left as well. I've tried moving the connector around in the port with a flat head screwdriver, but it doesn't change anything. Since my warranty ended in November, is there anything in can do?


LTT's unofficial Windows activation expert.
Am I getting an actually new card or is it just a rebrand? Find out here: http://linustechtips.com/main/topic/222806-what-rx-200-series-card-is-what-7000-series-card/

Link to post
Share on other sites

Careful sticking a screwdriver into the port. It seems like the port itself is dying. My old Galaxy S4 did that, and I had to replace the port. Luckily it was only a few dollars and about thirty minutes for a local shop to fix it for me.


POST THE SPECIFICATIONS OF YOUR COMPUTER IN YOUR QUESTION FOR EASIER HELP

Main Laptop: HP Envy M6 AE-151DX, Intel Core i5-5200u (Broadwell Dual Core), 8GB DDR3, Intel HD 5500 Graphics, 240GB Kingston SSDNow V300 SATA 6.0Gb/s and 64GB SanDisk MicroSD Card (secondary storage), Windows 10 Professional/ Linux Mint 18.3 MATE

ChromeBook: Gateway NV79, Intel Core i3-330M, 2GB DDR3, Integrated graphics, 80GB Seagate Barracuda, Neverware Cloudready

Folding Machine: Dell Vostro 260 MT, Intel Core i5-2400, 2GB DDR3 (broken DIMM slot), Intel HD 2000 Graphics, 80GB Seagate Barracuda, Linux Mint 18.3 MATE running Folding at Home on Full Power 24/7

Testing Desktop: Dell Inspiron 560 in a Compaq case, Intel Pentium Dual-Core E2220, 5GB DDR3, XFX RX 570 4GB (don't ask), 1TB WD Caviar Blue, Windows 8.1 Professional

Hackintosh: Dell OptiPlex 780 SFF Intel Core 2 Duo E8400 (3GHz Dual Core), 5GB DDR3 1066, GeForce 9500 GT 1GB Graphics, 500GB Samsung Spinpoint 2.5" HDD, Mac OS X 10.11.6 El Capitan

Secondary Laptop: HP Pavilion G6 2233NR, Intel Core i3-2370M (Sandy Bridge Dual Core), 8GB DDR3, Intel HD 3000 Graphics, 320GB Toshiba 2.5" HDD, Windows 10 Professional (soon to be Mint 18.3/Windows 10/Windows 7)

Main Server: Dell OptiPlex 755 MT, Intel Core 2 Duo E8400 (3GHz Dual Core), 8GB DDR2 800MHz, Radeon HD 4670 512MB Graphics, 60GB OCZ Vertex 2, Windows Server 2016 (I upgraded!)

Secondary Server: Dell OptiPlex 330 MT, Intel Core 2 Duo E7200 (2.53GHz Dual Core), 4GB DDR2 800Mhz, Intel Integrated Graphics, 500GB WD Caviar Blue, 500GB Seagate Barracuda, 500GB WD Greenpower, 500GB WD Caviar Green, FreeNAS

Online Machine: Paperspace, GPU+ Virtual Machine, Intel Xeon E5-2623 V4, 30GB RAM, Nvidia Quadro M4000 8GB, 100GB SSD, Windows Server 2016

Another Server: HP Compaq DC7900 SFF, Intel Core 2 Duo E8400 (3.00GHz Dual core), 6GB DDR2 800MHz, Intel Integrated Graphics, 250GB WD Caviar Blue, Windows Server 2008 R2 (main OS)/Windows 7 Professional (other reasons)

Link to post
Share on other sites

Your USB port is dying. Take it to a local phone shop or do it yourself if you can. You can gets parts cheap on ebay


Hello

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×