Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
IzzuddinFX

Weird

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi everyone. I'm experiencing a weird pc behavior and I think the culprit is my psu. Below is my pc spec;

 

Amd fx 8350 stock clock

Asus m5a97 v2

Sapphire radeon r9 290 tri-x stock clock

Xigmatek tauro 700w

3x sata 3 hdd

1x Kingston 128gb ssd

Cm seidon 120m lc

4 case fan

Cm storm scout 2

Regular usb mouse and keyboard 

 

The motherboard and the ssd was recently bought. So after i bought both of these part, i connected everything and some of my hard drive was not available in the windows. So i interchange the power connector between those drives to troubleshoot if there is any broken connector and the result was not consistent. Sometime the same connector was ok and sometime was bad whether anywhere i connected it. My psu was about 3-4 yo. Please help me cuz i dont want to end up buying wrong part when the other part is broken. TY in advance. 

 

 

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, IzzuddinFX said:

Hi everyone. I'm experiencing a weird pc behavior and I think the culprit is my psu. Below is my pc spec;

 

Amd fx 8350 stock clock

Asus m5a97 v2

Sapphire radeon r9 290 tri-x stock clock

Xigmatek tauro 700w

3x sata 3 hdd

1x Kingston 128gb ssd

Cm seidon 120m lc

4 case fan

Cm storm scout 2

Regular usb mouse and keyboard 

 

The motherboard and the ssd was recently bought. So after i bought both of these part, i connected everything and some of my hard drive was not available in the windows. So i interchange the power connector between those drives to troubleshoot if there is any broken connector and the result was not consistent. Sometime the same connector was ok and sometime was bad whether anywhere i connected it. My psu was about 3-4 yo. Please help me cuz i dont want to end up buying wrong part when the other part is broken. TY in advance. 

 

 

If you try only 1 drive is it 100% consistent?


Please spend as much time writing your question, as you want me to spend responding to it.  Take some time, and explain your issue, please!

Spoiler

If you need to learn how to install Windows, check here:  http://linustechtips.com/main/topic/324871-guide-how-to-install-windows-the-right-way/

Event Viewer 101: https://youtu.be/GiF9N3fJbnE

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
5 hours ago, JefferyD90 said:

If you try only 1 drive is it 100% consistent?

No, even if i connect the ssd only in my system there is a problem. And it takes long time to boot windows sometimes. 

Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, IzzuddinFX said:

No, even if i connect the ssd only in my system there is a problem. And it takes long time to boot windows sometimes. 

Check your sata cables.


Please spend as much time writing your question, as you want me to spend responding to it.  Take some time, and explain your issue, please!

Spoiler

If you need to learn how to install Windows, check here:  http://linustechtips.com/main/topic/324871-guide-how-to-install-windows-the-right-way/

Event Viewer 101: https://youtu.be/GiF9N3fJbnE

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×