Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
xdeathshot20

Memory led won't turn off

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I just got a asus x99 deluxe mother board and just put it in my pc.  I'm using corsair dominator platinum 33gb ddr4 running athe 3000mhz.  The pc won't post and it is giving an error code 53.  Meaning that the memory isn't supported.  Any ideas on how to fix the issue?


Current Rig=  AMD Ryzen 5 2600x, Asus Prime x470-pro, Asus strix gtx 1070 ti, 32gb Corsair Vengence Pro RGB 3000hz White, EVGA 750 P2 PSU, 500gb samsung 860 evo, 2tb seagate firecuda sshd,  NZXT H700i, EK Supremacy evo am4 RGB, EK strix 1080 full cover block, EK X-Res 140 d4 pump, EK CE 240mm Rad, EK CE 280mm Rad

Link to post
Share on other sites

Check to see if the memory is seated properly, If you can get into the BIOS see if anything is detected there. Try enabling the memory's X.M.P profiles if disabled, or disabling that if its enabled. How many DIMMs are you using? being x99 and Quad channel, are they in the correct slots?


rmurad38

 

i7 6700k | 32GB Kingston HyperX DDR4 | ASUS Z170I Pro Gaming | Zotac GTX1070 FE | Samsung 950 Pro 256MB M.2 SSD | SanDisk X400 1TB SSD | Noctua NH-U9S Cooler | EVGA Hadron Air

Link to post
Share on other sites

Not sure how memory led has anything to do with system not booting.


Intel Xeon E5 1650 v3 @ 3.5GHz 6C:12T / CM212 Evo / Asus X99 Deluxe / 16GB (4x4GB) DDR4 3000 Trident-Z / Samsung 850 Pro 256GB / Intel 335 240GB / WD Red 2 & 3TB / Antec 850w / RTX 2070 / Win10 Pro x64

HP Envy X360 15: Intel Core i5 8250U @ 1.6GHz 4C:8T / 8GB DDR4 / Intel UHD620 + Nvidia GeForce MX150 4GB / Intel 120GB SSD / Win10 Pro x64

 

HP Envy x360 BP series Intel 8th gen

AMD ThreadRipper 2!

5820K & 6800K 3-way SLI mobo support list

 

Link to post
Share on other sites

Make sure it's in the correct slots. 

 

 


CPU - i7-4790k | CPU Cooler - Cryorig A40 | Motherboard -  MSI Z97 MicroATX | RAM - Corsair Vengeance (2x8GB) 2400Mhz | Graphics Card - MSI GTX 1070 | Power Supply - Corsair CS750M | Storage - Seagate 1TB HDD | Samsung 500GB 850 Evo | Case - Fractal Design ARC Mini R2 | Colour Theme - Red & Black

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Operating System - Windows 10 Pro | Peripherals - Corsair RGB Mechanical K70 Keyboard/Corsair M65 Mouse

 

Click here to give a damn

"So advertised, the Pad-Zilla is extremely big... they actually apparently have even bigger sizes coming!" - Linus, 1 Feb 2016

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

The memory is in the correct slots the white LedS on the memory are on so it does work but I can't enter the bios since it won't post 


Current Rig=  AMD Ryzen 5 2600x, Asus Prime x470-pro, Asus strix gtx 1070 ti, 32gb Corsair Vengence Pro RGB 3000hz White, EVGA 750 P2 PSU, 500gb samsung 860 evo, 2tb seagate firecuda sshd,  NZXT H700i, EK Supremacy evo am4 RGB, EK strix 1080 full cover block, EK X-Res 140 d4 pump, EK CE 240mm Rad, EK CE 280mm Rad

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×