Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Sgt.Mak

Why isn't it showing 8gb,instead its 4gb...

Everything is OKAY!

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi,

So i replaced my 8gb 1333GHz to 8gb 1600GHz.. and its showing 4gb available instead of 8gb

 

 

post-81752-0-19897300-1432221969_thumb.j

post-81752-0-61549300-1432222288.jpg

Link to post
Share on other sites

slots used 1, either slot is dead or stick is dead. oh it's a 8gb stick lol.


Location: Kaunas, Lithuania, Europe, Earth, Solar System, Local Interstellar Cloud, Local Bubble, Gould Belt, Orion Arm, Milky Way, Milky Way subgroup, Local Group, Virgo Supercluster, Laniakea, Pisces–Cetus Supercluster Complex, Observable universe, Universe.

Spoiler

Xeon 1230v2, B75 Pro3-M, 16GB Crucial Ballistix, Msi TF GTX760, Crucial M500, Seagate Barracuda 1TB, CM G550M, Fractal Arc Mini.

 

Link to post
Share on other sites

What does it say in the BIOS?


An AMD cpu has no place in a solely gaming build, end of.

I3 4150, Intel HD graphics, corsair CX750M, 4gb ram, Asus H81M-E, corsair 230T, Intel stock cooler WD Green 2TB Gigabyte 550TI

Why you shouldn't trust Gpu or Cpu boss Click on this I dare you!

Link to post
Share on other sites

You have a 64-bit OS installed right?


Spoiler

Prometheus (Main Rig)

CPU-Z Verification

Laptop: 

Spoiler

Intel Core i3-5005U, 8GB RAM, Crucial MX 100 128GB, Touch-Screen, Intel 7260 WiFi/Bluetooth card.

 Phone:

 Game Consoles:

Spoiler

Softmodded Fat PS2 w/ 80GB HDD, and a Dreamcast.

 

If you want my attention quote my post, or tag me. If you don't use PCPartPicker I will ignore your build.

Link to post
Share on other sites

I would ask if you're using a 32-bit version of Windows, but since you already had 8gb before I'd say either a stick or a slot is faulty.


New to Star Citizen? Look no further!

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

in Bios its showing 1333ghz 4gb... and i'm using 64bit

 

 

i think its because i used that slot and that 1333ghz 4gb ram for like 3 years...

how does one update that stuff ?

Link to post
Share on other sites

If you're only using 1 stick of RAM and windows is only allowing you to use 4 but detects 8. You're most likely using 32-bit windows and that's the hard limit for 32-bit :)

 

nvm

 

Go to BIOS and reset everything to default and see if that makes a difference?

Link to post
Share on other sites

Why would you replace it when you can just overclock you old RAM stick -.-


Spoiler

Samung Tab S 8.4

 

Link to post
Share on other sites

in Bios its showing 1333ghz 4gb... and i'm using 64bit

 

 

i think its because i used that slot and that 1333ghz 4gb ram for like 3 years...

how does one update that stuff ?

It should update when you boot the PC up.


RIG: CPU: i5 6600k @4.8GHz 1.34v  CPU Cooler: H100i  Motherboard: Asus Z170-AR  RAM: Corsair Vengence LPX 2400 (2x8GB)

 

HDD: Seagate Baracuda 2TB  SSD: Samsung 850 Evo 500GB/PNY 240GB  GPU: Gigabyte G1 Gaming GTX 970  PSU: EVGA G2 650W

Please use PcPartPicker, and paste the "BB" code when posting your build!

 

Link to post
Share on other sites

Omg people, do you even read the OP?

 

It says right there, it is a single DIMM, he is running a 64bit OS, christ.

 

Getting mad.


CPU  5820k - 4.0GHz @ 1.27V  |  MOBO X99-Pro  |  RAM 16GB Ballistic @ 2133MHz  |  PSU HX750i 

 

 COOLING  Kraken X61 - 6x NF-A14 iPPC  |  DRIVES  256GB 950 Pro - 2x 1TB Travelstar - 1x 1TB WD Black

 

 

GPU  EVGA GTX980 SC |  CASE  R5  |  OS  Win 8.1 Pro  |  MISC   Cablemod C-Series White Set

 

Link to post
Share on other sites

Omg people, do you even read the OP?

 

It says right there, it is a single DIMM, he is running a 64bit OS, christ.

 

 

He added that screenshot after everyone ask whether he was running 32-bit or 64-bit. :)

Link to post
Share on other sites

He added that screenshot after everyone ask whether he was running 32-bit or 64-bit. :)

 

God damn ninjas


CPU  5820k - 4.0GHz @ 1.27V  |  MOBO X99-Pro  |  RAM 16GB Ballistic @ 2133MHz  |  PSU HX750i 

 

 COOLING  Kraken X61 - 6x NF-A14 iPPC  |  DRIVES  256GB 950 Pro - 2x 1TB Travelstar - 1x 1TB WD Black

 

 

GPU  EVGA GTX980 SC |  CASE  R5  |  OS  Win 8.1 Pro  |  MISC   Cablemod C-Series White Set

 

Link to post
Share on other sites

Are you running a 32 or 64 bit OS

You have a 64-bit OS installed right?

You are probably running a 32-bit OS...

I would ask if you're using a 32-bit version of Windows, but since you already had 8gb before I'd say either a stick or a slot is faulty.

GUYS READ

it says 64bit in the screenshot


My sound system costs more than my PC.        Check out my S340 build log "White Heaven"        The "LIGHTCANON" flashlight build log        Project AntiRoll (prototype)        Custom speaker project

Spoiler

Intel i7 4790k | AMD Vega 64 | ASUS Sabertooth Z97 Mark S | Corsair Vengeance Pro 32GB | NZXT S340 | Seasonic Platinum 760 | modded H100i | Coolermaster SK630 White | Logitech MX Master 2S | 2x Samsung 850 Pro 512GB | WD Red 4TB Samsung 58" 4k TV | 2x Behringer NEKKST K8 | BIC Acoustech H-100II | Scarlett 2i4 | 2x AT2020

 

Link to post
Share on other sites

GUYS READ

it says 64bit in the screenshot

KNOW THE SITUATION

He added that after I replied.


Spoiler

Prometheus (Main Rig)

CPU-Z Verification

Laptop: 

Spoiler

Intel Core i3-5005U, 8GB RAM, Crucial MX 100 128GB, Touch-Screen, Intel 7260 WiFi/Bluetooth card.

 Phone:

 Game Consoles:

Spoiler

Softmodded Fat PS2 w/ 80GB HDD, and a Dreamcast.

 

If you want my attention quote my post, or tag me. If you don't use PCPartPicker I will ignore your build.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

so I tried 2 slots near the Processor and they wouldn't work.. I tried the other 2 they both still show 4gb...

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

and my google chrome won't open...and my Windows loaded up in 5 secs.. everything feels smoother and faster but still 4gb

Link to post
Share on other sites

and my google chrome won't open...and my Windows loaded up in 5 secs.. everything feels smoother and faster but still 4gb

Possible that they're 2X2GB? Can you send us a link of the exact kit you bought?


Spoiler

Prometheus (Main Rig)

CPU-Z Verification

Laptop: 

Spoiler

Intel Core i3-5005U, 8GB RAM, Crucial MX 100 128GB, Touch-Screen, Intel 7260 WiFi/Bluetooth card.

 Phone:

 Game Consoles:

Spoiler

Softmodded Fat PS2 w/ 80GB HDD, and a Dreamcast.

 

If you want my attention quote my post, or tag me. If you don't use PCPartPicker I will ignore your build.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  


×