Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Nattan

Blue particles on screen using apu

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Well I am using a A6-5400k in a freenas build and lately I have been noticing it going offline randomly, I plugged in my monitor to see what was up and the computer was frozen with blue particles showing.

 

I thought this was my under volt being unstable, so i restored it to default clock speed and settings and something is still causing it. Any ideas?


My Setup:


CPU: I7-3930k @ 4.5GHz | Cooling: Corsair H100 in PP /w NF-F12 | MOBO: Asus P9X79 WS LGA 2011 | RAM  32 GB Mushkin Redline @  2133  | GPU:  (2) Sapphire 7970 GHz 6G edition | Case:  NZXT Switch 810 | Storage: Raid 0: Mushkin ssd total 480 GB | PSU: XFX ProSeries 1250W


Displays: (3) Acer GD235HZbid (120 hz) with a Ergotech Triple Monitor ArmStand /w telescoping wings | Keyboard: Xarmor black backlight mechanical with cherry blues | Mouse: Roccat Kone XTD  | Sound: Logitech 5.1 Z-5500 and Astro A-40's

Link to post
Share on other sites

I agree with the RMA.

 

You can also try reseating the CPU and heatsink, updating the bios/drivers, or bargaining with a BSOD gremlin (often tricky and dangerous, use caution). 

 

In all seriousness if none of the above fixes it....RMA the chip.


9900K  / Noctua NH-D15S / Z390 Aorus Master / 32GB DDR4 Vengeance Pro 3200Mhz / eVGA 2080 Ti Black Ed / Morpheus II Core / Meshify C / LG 27UK650-W / PS4 Pro / XBox One X

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

is it the apu or the motherboard?


My Setup:


CPU: I7-3930k @ 4.5GHz | Cooling: Corsair H100 in PP /w NF-F12 | MOBO: Asus P9X79 WS LGA 2011 | RAM  32 GB Mushkin Redline @  2133  | GPU:  (2) Sapphire 7970 GHz 6G edition | Case:  NZXT Switch 810 | Storage: Raid 0: Mushkin ssd total 480 GB | PSU: XFX ProSeries 1250W


Displays: (3) Acer GD235HZbid (120 hz) with a Ergotech Triple Monitor ArmStand /w telescoping wings | Keyboard: Xarmor black backlight mechanical with cherry blues | Mouse: Roccat Kone XTD  | Sound: Logitech 5.1 Z-5500 and Astro A-40's

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  


×