Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
mvinc17

Modem Overheating

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hello Everybody,

 

So I have this modem, and I have had it for a while, but it recently started overhearing for some unknown reason. I contemplated putting a heatsink in the main processor, however I did not have one that did not interfere with other components, so I found a (what I think) very original solution:

ltt_modem_cooler_small.jpg

 

My question is has anyone else ever done anything silly but necessary like this?


Intel Core i7 3930k @ Stock    Corsair H80i    Zalman z11 Plus    16GB Corsair Memory     nVidia GeForce GTX 680 4GB     nVidia GeForce GTX 650Ti (PhysX, was a spare card)

Samsung 840 Series 120GB   Corsair Force 3 60GB    2 X 1TB WD Black    Windows 7 Ultimate 64-Bit / Mac OSX 10.8.3

Keyboard: Razar Black Widow Ultimate 2013    Mouse: Razar Deathadder 2013    Monitor(s): 2x BenQ GW2250 + LG Flatron E2211 + Generic GVA Aux Display / TV Speakers: Logitech z506 + 300w Sub

Link to post
Share on other sites

Well that is one way to deal with the problem 


Asus Maximus VI Extreme, I7 4770K, NZXT Kraken X60, Kingston HyperXBeast DDR-3 2400, Sapphire 6950, NZXT Phantom 820, SanDisk 120Gb Extreme x2 in Raid, 2Tb WD Green, SeaSonic X-850 Gold

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Haha, I love this cooling solution !

Could be your power brick that's faulty, sending too much juice and causing the overheating.

Hello Mrenusso,

It's not the power brick, I have tried several different power bricks to no avail. I think that it is the fact that I recently got a 1 megabit/s increase in my connection speed, and that it is hammered 24/7 by my family and myself.

Thanks for the reply!


Intel Core i7 3930k @ Stock    Corsair H80i    Zalman z11 Plus    16GB Corsair Memory     nVidia GeForce GTX 680 4GB     nVidia GeForce GTX 650Ti (PhysX, was a spare card)

Samsung 840 Series 120GB   Corsair Force 3 60GB    2 X 1TB WD Black    Windows 7 Ultimate 64-Bit / Mac OSX 10.8.3

Keyboard: Razar Black Widow Ultimate 2013    Mouse: Razar Deathadder 2013    Monitor(s): 2x BenQ GW2250 + LG Flatron E2211 + Generic GVA Aux Display / TV Speakers: Logitech z506 + 300w Sub

Link to post
Share on other sites

you could go further and oil cool it while you re there lol.

of course if it s a modem given to you by your isp, request a new one.

(i guess oil isn t good for the warrenty...)


Anything I write is just a comment, take is as such, there is no guarantees associated with anything I say.

ATX Portable rig (smaller than prodigy(LOL)) :  Nmedia 2800 | Gigabyte Z77x-ud3h  | Corsair HX1000 | Scythe Big Shuriken | i5 3570K  |  XFX R9 290 DoubleD | Corsair Vengeance 32GB

Link to post
Share on other sites

somebody has a modem cooler now, linus or slick i think showed in Computex, somebody help, give a link


Work Desktop | CPU: Intel Core i7 4770k | GPU: Nvidia Quadro K1200 4GB GDDR5 | Motherboard: EVGA Z97 Classified | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB (4x8GB) DDR3-2133Mhz | PSU: Seasonic 750W SS-750KM3 80 PLUS Gold | STORAGE: WD 1TB Se Enterprise Grade Drive & Corsair Neutron NX500 400GB NVMe PCIe  | COOLER: Enermax Liqtech 240 | CASE: Corsair 600C | OS: Windows 10 Pro | Peripherals: Logitech MX Master 2S -- Logitech K840 -- INTEL X520 10Gb NIC -- 3x Acer H236HL -- Build Log | 

 

Laptop | CPU: Intel Core i7 6700HQ | GPU: Nvidia GTX 960M 2GB GDDR5 | RAM: 16GB (1x16GB) DDR4-2133Mhz | STORAGE: 512GB Hynix NVMe | OS: Windows 10 Pro |

 

Gaming Desktop | CPU: Intel Core i7 9700K | GPU: Gigabyte RTX™ 2080 WINDFORCE 8G  | Motherboard: ASRock Z390 PHANTOM GAMING-ITX | RAM: Ballistix Elite 32GB Kit (16GB x 2) DDR4-3000 | PSU: Silverstone SX700-LPT 700w 80 PLUS Platinum | STORAGE: 2x Samsung 970 PRO 1TB NVMe | COOLER: Noctua NH-12 | CASE: Louqe Ghost S1 | OS: Windows 10 Pro | Build Log in Progress | 

 

Home Server | CPU: Intel Xeon E5-2690 | GPU: Nvidia Quadro 4000 (PCI Passthrough for Plex) | Motherboard: SUPERMICRO X9SRL-F  | RAM: 64GB (8x8GB) Micron VLP DDR3-1600 ECC | PSU: SUPERMICRO 665W 80 PLUS Bronze | STORAGE: 2x Samsung 860 EVO 500GB (RAID 1) & 8 WD Gold 3TB (RAID 10) | COOLER: Noctua NH-U12DXi4 with 2x Noctua NF-F12 iPPC 3000 PWM | CASE: SUPERMICRO CSE-842TQ-665B 4U | OS: vSphere 6.7 U1 | 

 

Folding Server | CPU: 2x AMD Opteron 6128 | GPU: Inno3D GeForce GTX 1050 Ti (1-Slot Edition) 4GB | RAM: 32GB (8x4GB) Samsung DDR3-1600 ECC | STORAGE: 2x Inland Professional 120GB (RAID 1) | CASE: HP ProLiant DL165 G7 | OS: Windows Server 2016 Standard | 

Link to post
Share on other sites

I had a similar problem so I used and old fan and usb cable to cool it down a bit. Worked like a charm with no noise.

 

http://youtu.be/VC3PieBEXuo


My Build - Cpu: Intel i7 4770K @ 4.0Ghz Case: Phanteks Evolv ITX | Motherbord: ASUS Maximus VI ImpactRam: 8GB Corsair Vengeance Pro
Video Card: EVGA GTX 760 | Power Supply: Corsair AX760 | Monitors: Dell P2210 | Keyboard: Logitech k270 | Mouse: Logitech M185

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×