Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
nicklmg

Hardline Water Cooled PC Build Log

Recommended Posts

While normally 4k would be preferable to 60fps, there was a TON of screen tearing for me while watching this due to the quick panning shots. 

Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I built my computer about three months ago and I believe I may had made an error somewhere. Just to clear up; the computer works just fine. It boot up, go to windows and all. However, when ever I boot up the computer, there are about 15 seconds of dead gap between the moment I switch on the computer until my main screen turns on to ASUS logo. Also, after windows interface shows up (the desktop), there are about 10 seconds of delay until all the "Startup" applications kicks in. During those 10 sec, I can run google chrome, as an example, without any problems. Nevertheless, I know for sure that the computer is still not ready. After those 10 sec, all of the Startup applications will start working together at once without any kind of delay. Sometimes, I will have this problem where the desktop shortcuts icons won't display for about the same.

 

Comparing to Z97 with i7-4790k, my x99 with i7-5930k is way slower in terms of booting up.

 

My setup:

ASUS ATX DDR4 3000 (O.C.) Motherboard X99-DELUXE

Intel Core i7-5930K Haswell-E 6-Core 3.5GHz LGA 2011-v3 140W Desktop Processor BX80648I75930K

Corsair Vengeance LPX 16GB (4 x 4GB) DDR4 2800MHz (PC4 2800) C16 memory kit for DDR4 Systems - Blue (CMK16GX4M4A2800C16B)

ASUS Graphics Cards STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5 1x

Corsair Hydro Series H105 Extreme Performance Liquid CPU Cooler CW-9060016-WW

Samsung 850 Pro 250GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD (MZ-7KE256BW)

Corsair RM Series 1000 Watt ATX/EPS 80PLUS Gold-Certified Power Supply - CP-9020062-NA RM1000

WD Black 1TB Performance Desktop Hard Drive: 3.5-inch, SATA 6 Gb/s, 7200 RPM, 64MB Cache WD1003FZEX

Windows 8.1 pro 64 bit

 

Note: I tried taking of the 1TB hdd out of the system but nothing changed.

BIOS: I update BIOS to 1502.

 

Question: Is this normal?

HELP!!

Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I built my computer about three months ago and I believe I may had made an error somewhere. Just to clear up; the computer works just fine. It boot up, go to windows and all. However, when ever I boot up the computer, there are about 15 seconds of dead gap between the moment I switch on the computer until my main screen turns on to ASUS logo. Also, after windows interface shows up (the desktop), there are about 10 seconds of delay until all the "Startup" applications kicks in. During those 10 sec, I can run google chrome, as an example, without any problems. Nevertheless, I know for sure that the computer is still not ready. After those 10 sec, all of the Startup applications will start working together at once without any kind of delay. Sometimes, I will have this problem where the desktop shortcuts icons won't display for about the same.

 

Comparing to Z97 with i7-4790k, my x99 with i7-5930k is way slower in terms of booting up.

 

My setup:

ASUS ATX DDR4 3000 (O.C.) Motherboard X99-DELUXE

Intel Core i7-5930K Haswell-E 6-Core 3.5GHz LGA 2011-v3 140W Desktop Processor BX80648I75930K

Corsair Vengeance LPX 16GB (4 x 4GB) DDR4 2800MHz (PC4 2800) C16 memory kit for DDR4 Systems - Blue (CMK16GX4M4A2800C16B)

ASUS Graphics Cards STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5 1x

Corsair Hydro Series H105 Extreme Performance Liquid CPU Cooler CW-9060016-WW

Samsung 850 Pro 250GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD (MZ-7KE256BW)

Corsair RM Series 1000 Watt ATX/EPS 80PLUS Gold-Certified Power Supply - CP-9020062-NA RM1000

WD Black 1TB Performance Desktop Hard Drive: 3.5-inch, SATA 6 Gb/s, 7200 RPM, 64MB Cache WD1003FZEX

Windows 8.1 pro 64 bit

 

Note: I tried taking of the 1TB hdd out of the system but nothing changed.

BIOS: I update BIOS to 1502.

 

Question: Is this normal?

HELP!!

This.... Is in the wrong spot. 

Make this post in the troubleshooting forum please.


 

Spoiler

I7 4790K @4.5 Ghz 1.294V

VALIDATION, MSI Z97 Gaming 7, 24GB DDR3 1600, Asus Strix 1070 8GB OC@ 2.2Ghz, Corsair graphite series 760T (Black), Cooler master V850, NH-D15 w/LNA ,1TB Samsung 850 Evo,  480GB Sandisk Ultra II SSD, 3TB Seagate Barracuda x 3, 1 TB WD Passport (Backup drive), 2 TB WD Passport (Backup Drive 2),  Windows 10 Pro x64 (uhg), Logitech G900 Chaos (Main), Steelseries Rival (FADE) (Courtesy of Edzel Yago, Thanks Ed), Steelsieres Rival 300 Hyperbeast Special Edition, Coolermaster Quickfire TKL (MX Blue), Razer Blackwidow Tournament edition (Greens).  Audio: Sennheiser HD598 SE, Edifier S1000DB, AudioEngine D1 DAC; Yamaha MG06X Mixer & AudioTechnica AT2020.

 

Phones; Daily drivers: Nexus 6P 64GB/iPhone 6 (Music), Apple Watch, Apple AirPods.

Laptop: 2015 Macbook Pro 13, 8GB of RAM, 2.7Ghz i5, 240GB Apple SSD. 

 

Spoiler

Plex Server: i7 3770, Gigabyte Board, 16GB DDR3 1600, Asus Strix GTX 1050ti 4GB, 120GB SSD Boot Drive, 8 x 3TB Seagate Barracuda, Rosewill RSV-R4000 With 2 Rosewill Hot Swap 4x Backplane Bays, 1050 Watt Corsair HX Series PSU,Hyper T2, Windows 10 Pro 

 

I also do Youtube, check me out!

Link to post
Share on other sites

Is the top rad fans blowing into the case and the bottom also blowing into (so downwards airflow) the case too?

 

If not (and I am guilty of this on my Enthoo Primo atm) the hot air goes from the bottom rad and through into the top rad before going out of the top of the case making the bottom rand kinda useless.


It's all about the watercooling baby.
4770K, 2x HD7970, Enthoo Primo, 3x Samsung S27A950D 27" 120hz 1080p, Customer watercooling. 1x 480 rad, 1x 360 rad, XSPC Raystorm and GPU blocks, red Primo Chill LRT Advanced.

 

Link to post
Share on other sites

Can anyone tell me what the name of the screwdriver is so i can buy it? 

i really like that screwdriver, and it's the only thing that i can effort  :lol:

Someone please tell me, I'd also like to know

Link to post
Share on other sites

Linus, Can you send me a complete parts list via email, i'm am thinking about doing a hardline build and I would like to know the exact parts. Thanks!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×