Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Blackhawks

Windows desktop slow

Then i guess a reinstall of the os is needed

I fixed the problem. My mouse is plugged into my  func kb-460 keyboards usb port. I put it into the computer instead and now the problem is gone. So the problem is that the keyboard can't generate enough power? Or is it a driver issue that I can fix?

 

edit: the usb ports that work is usb 3.0 the keyboard is 2.0.

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

Hi. I have this problem with my fairly newbuilt PC. I made a video so you can see the problem: 

There is also a problem when I hover the cursor over icons in the desktop. They are supposed to get the blue box around them and when I move the cursor slowly, they do but when I move it quickly only some of them does. I hope you understand. It feels like there is some generaly slow refresh rates in the desktop and only the desktop. When i open folders and such it's very responsive. Games are not affected by this cause they run very smooth.

I have tested it out on other computers and there the problem doesn't exist. I'm getting really annoyed by this so I hope there is someone who can possible help me with this problem. I can make more videos to describe the problem if it's hard to understand. Thanks!

 

I have the newest graphics drivers and mobo bios.

 

 

OS: Microsoft Windows 8.1 pro 64-bit
CPU: fx-8320
CPU-cooling:CM hyper 212
Mobo: Gigabyte ga 970a-ds3p am3+
RAM: 2x 4 GB 1600mhz ddr3
GPU: Gigabyte r9 280 oc
HDD: seagate barracuda 1tb 7200rpm. Windows on it.
PSU :fractal design r2 integra 650w

Link to post
Share on other sites

I've watched this video three times and it looks normal except for the tiny lag with the boxes disappearing.

 

Have you tried completely uninstalling and reinstalling your graphics drivers?

Link to post
Share on other sites

I wouldn't really worry about it. I can't personally think of anything going on but if it doesn't affect performance then why worry.


Rose's are red violets are blue, without computers I'd know not what to do.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Thanks for answers!

 

 

I kind off have an ocd for stuff like that which annoys me a ton and I notice these lags very easliy and I don't experience this on any other computer that I have tried.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

I've watched this video three times and it looks normal except for the tiny lag with the boxes disappearing.

 

Have you tried completely uninstalling and reinstalling your graphics drivers?

Yes I have done it several times recently. Is it likely to be hardware or software related? An interesting thing is that just when I log in, the thing with the icons is faster but then after like half a minute it becomes very slow. It's is not from a startup program cause I have tested that so it might be one of the background processes?

Link to post
Share on other sites

this is normal when you fill up your PC with programs

 

perform a full defragmentation and disk cleanup

 

 

online do have free softwares like CCleaner and Defrag software that you can use


Budget? Uses? Currency? Location? Operating System? Peripherals? Monitor? Use PCPartPicker wherever possible. 

Quote whom you're replying to, and set option to follow your topics. Or Else we can't see your reply.

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

this is normal when you fill up your PC with programs

 

perform a full defragmentation and disk cleanup

 

 

online do have free softwares like CCleaner and Defrag software that you can use

I have defragmented the disk 2 times recently and I use ccleaner once a week.

Today I noticed that if I disable the AMD Gaming Evolved app then the thing with the iconhovering is significantly improving. Any ideas?

Link to post
Share on other sites

I have defragmented the disk 2 times recently and I use ccleaner once a week.

Today I noticed that if I disable the AMD Gaming Evolved app then the thing with the iconhovering is significantly improving. Any ideas?

How about uninstalling the program?


Budget? Uses? Currency? Location? Operating System? Peripherals? Monitor? Use PCPartPicker wherever possible. 

Quote whom you're replying to, and set option to follow your topics. Or Else we can't see your reply.

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

How about uninstalling the program?

Ofcourse I did that. It makes the icon thing decent but the rectangle lag is still here and I hate it.

Link to post
Share on other sites

Ofcourse I did that. It makes the icon thing decent but the rectangle lag is still here and I hate it.

Then i guess a reinstall of the os is needed


Budget? Uses? Currency? Location? Operating System? Peripherals? Monitor? Use PCPartPicker wherever possible. 

Quote whom you're replying to, and set option to follow your topics. Or Else we can't see your reply.

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP · Best Answer

Then i guess a reinstall of the os is needed

I fixed the problem. My mouse is plugged into my  func kb-460 keyboards usb port. I put it into the computer instead and now the problem is gone. So the problem is that the keyboard can't generate enough power? Or is it a driver issue that I can fix?

 

edit: the usb ports that work is usb 3.0 the keyboard is 2.0.

Link to post
Share on other sites

I fixed the problem. My mouse is plugged into my  func kb-460 keyboards usb port. I put it into the computer instead and now the problem is gone. So the problem is that the keyboard can't generate enough power? Or is it a driver issue that I can fix?

 

edit: the usb ports that work is usb 3.0 the keyboard is 2.0.

possible but technically the mouse do not draw a lot of power so why it lag is a weird problem


Budget? Uses? Currency? Location? Operating System? Peripherals? Monitor? Use PCPartPicker wherever possible. 

Quote whom you're replying to, and set option to follow your topics. Or Else we can't see your reply.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  


×