Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
YubinTheBunny

Insight on PSU

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

So, I have a XFX XXX edition 850w silver certified PSU. Its about 3-4 years old. My specs are in my signature but I'm trying to get my CPU up to about 4.8Ghz, but I'm wondering because my PC have freezing a lot recently and i think it might be because my PSU wattage is too small. Thoughts? also, would have a lacking PSU wattage be damaging to the rest of my components (eg.GPU)?


Build

SUPER_PIXEL_COLLIDER

Mobo: Asus x99a II  ||||| Ram: 32 GB Crucial Balistix Sport (White) ||||| CPU: Intel I7 6800k @ 4.35GHz ||||| GPU: ASUS GTX 1080ti Poseidon Platinum  ||||| Mouse: Logitech G900 Chaos Spectrum ||||| Headset: Logitech G930 {Gave it away} ||||| Keyboard: Logitech G810 Orion Spectrum ||||| Monitors: Acer XG270HU x2 ||||| AudioStuff: ONKYO DAC HA200 / Audio Techinca ath-m50x Edition Green / MXL TEMPO KR USB Condenser Microphone ||||| Storage: 4 TB WD Black --- 2 TB WD Red --- Crucial MX300 525GB M.2 SATA Ver.  ||||| Custom Loop -  Radiators: 1x360 1x240 Pump: Swifttech MCP355 Res: Alphacool Eisbecher 150mm ||||| Case: Phantek Enthoo Evolv ATX Tempered Glass ||||| PSU: Seasonic X series GOLD 1250w

 

 

Laptop: Dell XPS 15 9570 4k With a Logitech MX Master

Link to post
Share on other sites

850 is more than enough for that system. It must be something else.


Spoiler

Prometheus (Main Rig)

CPU-Z Verification

Laptop: 

Spoiler

Intel Core i3-5005U, 8GB RAM, Crucial MX 100 128GB, Touch-Screen, Intel 7260 WiFi/Bluetooth card.

 Phone:

 Game Consoles:

Spoiler

Softmodded Fat PS2 w/ 80GB HDD, and a Dreamcast.

 

If you want my attention quote my post, or tag me. If you don't use PCPartPicker I will ignore your build.

Link to post
Share on other sites

Not at all.. that setup uses less than 600W easy.


Gaming Build:

CPU: Ryzen 7 3800x (4.35GHz)  |  GPU: Asus ROG STRIX 2080 SUPER Advanced (2115Mhz Core | 9251Mhz Memory) |  Motherboard: Asus X570 TUF GAMING-PLUS  |  RAM: G.Skill Ripjaws DDR4 3600MHz 16GB  |  PSU: Corsair RM850x  |  Storage: 1TB ADATA XPG SX8200 Pro, 250GB Samsung 840 Evo, 500GB Samsung 840 Evo  |  Cooler: CM ML240R  |  Case: Lian Li PC-O11

 

Peripherals:

Monitor: LG 34GK950F  |  Sound: Sennheiser HD 598  |  Mic: Blue Yeti  |  Keyboard: Corsair K95 RGB Platinum  |  Mouse: Logitech G502

 

 

Link to post
Share on other sites

I would say it is not due to that. That should be more than enough power. 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Okay, thanks for the insight, I guess Ima go poke around my PC when i get home too see whats wrong with it. Because now I'm getting a error 43 for my 7970 *sigh*


Build

SUPER_PIXEL_COLLIDER

Mobo: Asus x99a II  ||||| Ram: 32 GB Crucial Balistix Sport (White) ||||| CPU: Intel I7 6800k @ 4.35GHz ||||| GPU: ASUS GTX 1080ti Poseidon Platinum  ||||| Mouse: Logitech G900 Chaos Spectrum ||||| Headset: Logitech G930 {Gave it away} ||||| Keyboard: Logitech G810 Orion Spectrum ||||| Monitors: Acer XG270HU x2 ||||| AudioStuff: ONKYO DAC HA200 / Audio Techinca ath-m50x Edition Green / MXL TEMPO KR USB Condenser Microphone ||||| Storage: 4 TB WD Black --- 2 TB WD Red --- Crucial MX300 525GB M.2 SATA Ver.  ||||| Custom Loop -  Radiators: 1x360 1x240 Pump: Swifttech MCP355 Res: Alphacool Eisbecher 150mm ||||| Case: Phantek Enthoo Evolv ATX Tempered Glass ||||| PSU: Seasonic X series GOLD 1250w

 

 

Laptop: Dell XPS 15 9570 4k With a Logitech MX Master

Link to post
Share on other sites

Okay, thanks for the insight, I guess Ima go poke around my PC when i get home too see whats wrong with it. Because now I'm getting a error 43 for my 7970 *sigh*

Did you install the new "omega" drivers?

Someone reported here that it broke his xfire of "different generation" GPUs


Soft and clean.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP

Did you install the new "omega" drivers?

Someone reported here that it broke his xfire of "different generation" GPUs

Ye I did, but even after reseting the bios and using clean install tools, It still gives me error 43. Ill try to move the card to a different slot to see if it still a no-go.


Build

SUPER_PIXEL_COLLIDER

Mobo: Asus x99a II  ||||| Ram: 32 GB Crucial Balistix Sport (White) ||||| CPU: Intel I7 6800k @ 4.35GHz ||||| GPU: ASUS GTX 1080ti Poseidon Platinum  ||||| Mouse: Logitech G900 Chaos Spectrum ||||| Headset: Logitech G930 {Gave it away} ||||| Keyboard: Logitech G810 Orion Spectrum ||||| Monitors: Acer XG270HU x2 ||||| AudioStuff: ONKYO DAC HA200 / Audio Techinca ath-m50x Edition Green / MXL TEMPO KR USB Condenser Microphone ||||| Storage: 4 TB WD Black --- 2 TB WD Red --- Crucial MX300 525GB M.2 SATA Ver.  ||||| Custom Loop -  Radiators: 1x360 1x240 Pump: Swifttech MCP355 Res: Alphacool Eisbecher 150mm ||||| Case: Phantek Enthoo Evolv ATX Tempered Glass ||||| PSU: Seasonic X series GOLD 1250w

 

 

Laptop: Dell XPS 15 9570 4k With a Logitech MX Master

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  


×