Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
therealjaro

pc boot loop, reset wont fix

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

recently replaced my cooler temproriy because the bracket was broken, in the proccess i put in a new cooler of course. when i tried to boot up it was stuck in a loop, fans ramped up and down, ram rgb turned off and on and the mobo light said cpu, i took it out to see no bent pins, psu seems to work as gpu and mobo an d cpu on. any help? this is my primary computer for school and its broken :((

 

r5 3600

2070 super

x570 gaming edge wifi

600w psu evga 80+ b

 

 

Link to post
Share on other sites

Try and clear the cmos.


- If it ain't broken, don't fix it! 

- Your post codes and beep codes in the drop down below.

Spoiler

 

 

Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, therealjaro said:

did that already

 

Double check to make sure your CPU cooler is mounted properly...and that you use thermal paste.

Also make sure the fan from the CPU cooler is connected to the CPU_Fan header.


Intel Z390 Rig ( *NEW* Primary )

Intel X99 Rig (Officially Decommissioned, Dead CPU returned to Intel)

  • i7-8086K @ 5.1 GHz (still tweaking) -- i7-6800K
  • Gigabyte Z390 Aorus Master -- ASUS X99 Deluxe
  • Sapphire NITRO+ RX 5700 XT Special Edition -- 2x Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire
  • 32GB G.Skill TridentZ DDR4-3000 CL14 (16GB TridentZ RGB + 16GB Red/Black TridentZ)
  • SanDisk 480 GB SSD + 1TB Samsung 860 EVO + 1TB Intel 660p NVMe
  • EVGA SuperNOVA 850W P2 + Red/White CableMod Cables
  • Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Edition
  • Ekwb Custom loop
  • Logitech G502 Proteus Spectrum + Corsair K70 (Red LED, anodized black, Cheery MX Browns)

Intel Z97 Rig (Secondary)

  • Intel i5-4690K 4.8 GHz
  • ASUS ROG Maximus VII Hero Z97
  • Sapphire Vapor-X HD 7950 EVGA GTX 1070 SC Black Edition ACX 3.0
  • 20 GB (8GB X 2 + 4GB X 1) Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz
  • Corsair A50 air cooler  NZXT X61
  • Crucial MX500 1TB SSD + SanDisk Ultra II 240GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD + Kingston V300 120GB SSD [non-gimped version]
  • Antec New TruePower 550W EVGA G2 650W + White CableMod cables
  • Cooler Master HAF 912 White NZXT S340 Elite w/ white LED stips

AMD 990FX Rig (Decommissioned)

  • FX-8350 @ 4.8 / 4.9 GHz (given up on the 5.0 / 5.1 GHz attempt)
  • ASUS ROG Crosshair V Formula 990FX
  • 12 GB (4 GB X 3) G.Skill RipJawsX DDR3 @ 1866 MHz
  • Sapphire Vapor-X HD 7970 + Sapphire Dual-X HD 7970 in Crossfire  Sapphire NITRO R9-Fury in Crossfire *NONE*
  • Thermaltake Frio w/ Cooler Master JetFlo's in push-pull
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD + Kingston V300 120GB SSD + WD Caviar Black 1TB HDD
  • Corsair TX850 (ver.1)
  • Cooler Master HAF 932

 

<> Electrical Engineer , B.Eng <>

<> Electronics & Computer Engineering Technologist (Diploma + Advanced Diploma) <>

<> Electronics Engineering Technician for the Canadian Department of National Defence <>

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Newegg

×