Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
DigineX

Asus ROG X99 Mobo getting weird qcodes and doesn't boot into BIOS. Once boot windows crashes with sudden BSOD

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I halted PC for the months after the board didn't power up after pressing the case buttons or neither the pwr button in the Mobo. Later I was told to short the io pins removing the io plugs and it worked.

 

 

Later into windows after running for a few mins switching apps and movies, then windows crash with sudden BSOD forcing restart. The reboot layer proceed into what foretold state of not powering up followed by qcodes below

 

96 *PCI Bus Assign Resources*

 

A2 *IDE Detect*

 

00 *Not used*

 

55 *Memory not installed*

 

Tried reinserting the CMOS after 10 mins off the cell. And starting with each DIMM through slots. The pc boot with 96 again, the monitor was off so I'm not sure what went through. But the next try it failed and stuck at qcode 00.

 

 

*CPU - Intel Core i7-6850K 3.6GHz 6-Core Processor*

 

*M0B0 - Asus ROG STRIX X99 Aura RGB Motherboard* 

 

*MEM0RY - Corsair Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4-3000*

 

*GPU - ASUS ROG STRIX GTX1060 06G GAMING*

 

Tail end - Any help and guidance to resurrect my only pc is highly anticipated. Done staying off my PC anymore. Attached is the BSOD screen before crash force restart. 

 

Thanks

IMG_20200916_010359.jpg

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, DigineX said:

I halted PC for the months after the board didn't power up after pressing the case buttons or neither the pwr button in the Mobo. Later I was told to short the io pins removing the io plugs and it worked.

 

 

Later into windows after running for a few mins switching apps and movies, then windows crash with sudden BSOD forcing restart. The reboot layer proceed into what foretold state of not powering up followed by qcodes below

 

96 *PCI Bus Assign Resources*

 

A2 *IDE Detect*

 

00 *Not used*

 

55 *Memory not installed*

 

Tried reinserting the CMOS after 10 mins off the cell. And starting with each DIMM through slots. The pc boot with 96 again, the monitor was off so I'm not sure what went through. But the next try it failed and stuck at qcode 00.

 

 

*CPU - Intel Core i7-6850K 3.6GHz 6-Core Processor*

 

*M0B0 - Asus ROG STRIX X99 Aura RGB Motherboard* 

 

*MEM0RY - Corsair Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4-3000*

 

*GPU - ASUS ROG STRIX GTX1060 06G GAMING*

 

Tail end - Any help and guidance to resurrect my only pc is highly anticipated. Done staying off my PC anymore. Attached is the BSOD screen before crash force restart. 

 

Thanks

IMG_20200916_010359.jpg

WHEA error is usually memory related, so a good place to start would be to reset bios to default and run memtest86 if you can find a way to get around the no post, but honestly I'd blame the failed post on a dying mobo.


Quote me or @TwilightRavens if you want me to see your reply.

 

Main Gaming PC

AMD Ryzen 9 3900X 12-core processor || AsRock X570 Taichi || G.Skill TridentZ Neo DDR4 3800MHz 2 x 16GB C16 1.452v || Corsair Hydro H100i v2 || Phanteks Enthoo Pro E-ATX || MSI GTX 1080 ti Armor OC || Samsung 970 Evo 250GB NVME SSD & Seagate IronWolf NAS 4TB 5900RPM HDD || EVGA Supernova 750W Platinum PQ || Windows 10 Pro 2004 x64 || Sceptre 27” VA 1080p 144hz curved & Acer 21.5” 1080p 75hz IPS || Logitech G213 Prodigy || Logitech G502 Hero

Backup Gaming PC

Intel Core i7-5775C 4.0GHz || Gigabyte GA-Z97N-Gaming 5 ITX || Corsair Vengeance DDR3 2400MHz 2 x 8GB C11 1.66v || Thermaltake 7 Blade CPU cooler || Fractal Design Node 202 ITX || EVGA GeForce GTX 1070 SC FTW ACX 3.0 || Crucial M500 960GB SATA III SSD || Fractal Design ION 650W Gold SFX PSU || Linux Lite 5.0 x64 || 42" Vizio TV from 2010 || Old Wired slim dell keyboard || Some kind of Chinesium mouse that's extremely questionable

Wife's Work/Gaming PC

AMD Ryzen 5 3600 || Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming || G.Skill TridentZ RGB DDR4 3800MHz 2 x 8GB C16 1.45v || AMD Wrath Prism || DEEPCOOL Kendomen TI ATX || EVGA GeForce GTX 1080 SC FTW ACX 3.0 || Crucial MX100 512GB SATA III SSD & Seagate IronWolf NAS 4TB 5900RPM HDD || Corsair CX650 Bronze || Windows 10 Pro 2004 x64 || 22" Samsung Curved IPS Display || Logitech G213 Prodigy || One of those small wireless Logitch mice that are uncomfortable af to people with normal sized hands.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×