Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
PhatRATTY

No picture on screen after upgrading from 1700x to 3900x ...2

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

I updated bios to the newest version and cleared Cmos but I have the same issue... Does anybody know how to solve this? If not I'm buying a new x570 mobo that supports 3900x out of the box along with two set of matching ram instead of two separate sets of 3200 cl16 ddr4 

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, PhatRATTY said:

x470 ultra gaming gigabyte auros

Take out the cpu make sure no pins are bent

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, YT_DomDaBomb20 said:

Take out the cpu make sure no pins are bent

None are bent and no thermal paste on pins when i switch it for the 1700x everything runs fine.

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, PhatRATTY said:

None are bent and no thermal paste on pins when i switch it for the 1700x everything runs fine.

What’s the full setup, gpu, ram, psu

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, YT_DomDaBomb20 said:

What’s the full setup, gpu, ram, psu

32 gb ram 2070 1000 watt psu x470 ultra gaming mobo 360 mm aio

Link to post
Share on other sites
Just now, PhatRATTY said:

32 gb ram 2070 1000 watt psu x470 ultra gaming mobo 360 mm aio

Which psu

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, PhatRATTY said:

x470 ultra gaming gigabyte auros

https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/X470-AORUS-ULTRA-GAMING-rev-10/support#support-cpu

Make sure you flash your BIOS to at least F40


 Gaming PC:                                        Streaming PC:

-Ryzen 5 3600x                CPU              -Ryzen 7 2700x  

-2x8GB @ 3200               RAM              -2x8GB @ 3600 

-EVGA 2070 Super             GPU               -GTX 1060 6gb    

                                                 -Asus B450M-A MATX        MOBO            -GB B450I MITX                                                     

                     -CM NR400                   CASE          -Thermaltake Core V1            

 

Monitor: Viewsonic VX2758-2KP-MHD

 

Good, Cheep and Easy Cable Management is my fetish.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, YT_DomDaBomb20 said:

Which psu

don't know but its 80 plus certified and knowing how electricity works that should not be a problem... Especially since all the lights were on...

Link to post
Share on other sites
Just now, HenrySalayne said:

Is the 3900X on the list of supported models for your BIOS version or do you need another variant of the BIOS?

 

12 minutes ago, PhatRATTY said:

I updated bios to the newest version and cleared Cmos

 

Link to post
Share on other sites
Just now, PhatRATTY said:

don't know but its 80 plus certified and knowing how electricity works that should not be a problem... Especially since all the lights were on...

Efficiency isn’t quality

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, YT_DomDaBomb20 said:

Efficiency isn’t quality

1000 watt psu should be fine. 


 Gaming PC:                                        Streaming PC:

-Ryzen 5 3600x                CPU              -Ryzen 7 2700x  

-2x8GB @ 3200               RAM              -2x8GB @ 3600 

-EVGA 2070 Super             GPU               -GTX 1060 6gb    

                                                 -Asus B450M-A MATX        MOBO            -GB B450I MITX                                                     

                     -CM NR400                   CASE          -Thermaltake Core V1            

 

Monitor: Viewsonic VX2758-2KP-MHD

 

Good, Cheep and Easy Cable Management is my fetish.

Link to post
Share on other sites

Sounds stupid but we have to check: 

 

Are you plugging your monitor into the GPU or the motherboard. Display should be plugged into the GPU directly. 


 Gaming PC:                                        Streaming PC:

-Ryzen 5 3600x                CPU              -Ryzen 7 2700x  

-2x8GB @ 3200               RAM              -2x8GB @ 3600 

-EVGA 2070 Super             GPU               -GTX 1060 6gb    

                                                 -Asus B450M-A MATX        MOBO            -GB B450I MITX                                                     

                     -CM NR400                   CASE          -Thermaltake Core V1            

 

Monitor: Viewsonic VX2758-2KP-MHD

 

Good, Cheep and Easy Cable Management is my fetish.

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Skipple said:

Sounds stupid but we have to check: 

 

Are you plugging your monitor into the GPU or the motherboard. Display should be plugged into the GPU directly. 

Yes... The 3900x doesnt have an integrated gpu...

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Skipple said:

Sounds stupid but we have to check: 

 

Are you plugging your monitor into the GPU or the motherboard. Display should be plugged into the GPU directly. 

Although it was working with the 1700x op should know where to plug in a dp or hdmi

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×