Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
RXGT Recon

1660 Super in An Old PC

Recommended Posts

Posted · Original PosterOP

hi, does anyone know why my pc gets stuck at post? its an old dell pc, its the dell vostro 460, specs i5-2500 not k, 16gb ddr3 corsair vengeance, gtx 1050 not TI, latest bios A06, i put in the 1660s and it gets to post, stops then beeps once and black screens then has individual beeps every like 15-20 seconds, the 1660s works in other PC's jsut not mine. all help and info is appreciated <3

Link to post
Share on other sites

Did you add a proper power supply? Or are you using adapter cables?


I WILL find your ITX build thread, and I WILL recommend the SIlverstone Sugo SG13B

 

Primary PC:

i7 8086k (won) - EVGA Z370 Classified K - G.Kill Trident Z RGB - Force MP500 - Jedi Order Titan Xp - Hyper 212 Black (with RGB Riing flair) - EVGA G2 650W - Black and green theme, Razer branwashed me.

Draws 400 watts under max load, for reference.

 

Linux Proliant ML150 G6:

Dual Xeon X5560 - 24GB ECC DDR3 - GTX 750 TI - old Seagate 1.5TB HDD - Dark moded Ubuntu (and Win7, cuz why not)

 

How many watts do I need? Seasonic Focus threadUserbenchmark (Et al.) is trash explained, PSU misconceptions, protections explainedgroup reg is bad

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Fasauceome said:

Did you add a proper power supply? Or are you using adapter cables?

i did yes, i have a 600w EVGA 80plus certified

Link to post
Share on other sites
Just now, RXGT Recon said:

i did yes, i have a 600w EVGA 80plus certified

Are you able to enter the BIOS when you see the initial post screen?


I WILL find your ITX build thread, and I WILL recommend the SIlverstone Sugo SG13B

 

Primary PC:

i7 8086k (won) - EVGA Z370 Classified K - G.Kill Trident Z RGB - Force MP500 - Jedi Order Titan Xp - Hyper 212 Black (with RGB Riing flair) - EVGA G2 650W - Black and green theme, Razer branwashed me.

Draws 400 watts under max load, for reference.

 

Linux Proliant ML150 G6:

Dual Xeon X5560 - 24GB ECC DDR3 - GTX 750 TI - old Seagate 1.5TB HDD - Dark moded Ubuntu (and Win7, cuz why not)

 

How many watts do I need? Seasonic Focus threadUserbenchmark (Et al.) is trash explained, PSU misconceptions, protections explainedgroup reg is bad

Link to post
Share on other sites
10 hours ago, RXGT Recon said:

i have a 600w EVGA 80plus certified

what model exactly? also try the old psu abd the 1050 and check if you can boot, also try booting with the igpu with the card slotted and check if it's detected. 


Fun Fact: The Meshify c is the best case to ever exist.

 

 

Wārudobītā

Spoiler

3100.

B550m TuF plus.

Hyper x rgb 8 gig stick. (MJR or CJR  i still don't know lol).

1650 super.

CX450.

MX500.

NX500.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, Fasauceome said:

Are you able to enter the BIOS when you see the initial post screen?

i am not, it posts but wont let me enter bios or anything, it wont get past the post screen, it just freezes then fails

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, TofuHaroto said:

what model exactly? also try the old psu abd the 1050 and check if you can boot, also try booting with the igpu with the card slotted and check if it's detected. 

i used the 1050 since 2018 with the old PSU all worked fine, i upgraded to the EVGA psu this year and still worked fine 

 

Link to post
Share on other sites
10 hours ago, RXGT Recon said:

i upgraded to the EVGA psu this year and still worked fine 

what psu specifically? 

also you could plug the gpu and try booting with the igpu and check if the card is detected. 

you could also try clearing the cmos. 


Fun Fact: The Meshify c is the best case to ever exist.

 

 

Wārudobītā

Spoiler

3100.

B550m TuF plus.

Hyper x rgb 8 gig stick. (MJR or CJR  i still don't know lol).

1650 super.

CX450.

MX500.

NX500.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
Just now, TofuHaroto said:

what psu specifically? 

also you could plug the gpu and try booting with the igpu and check if the card is detected. 

you could also try clearing the cmos. 

i already cleared the CMOS it did the same thing, it wouldnt let me boot with gpu installed and using IGPU

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
10 minutes ago, RXGT Recon said:

hi, does anyone know why my pc gets stuck at post? its an old dell pc, its the dell vostro 460, specs i5-2500 not k, 16gb ddr3 corsair vengeance, gtx 1050 not TI, latest bios A06, i put in the 1660s and it gets to post, stops then beeps once and black screens then has individual beeps every like 15-20 seconds, the 1660s works in other PC's jsut not mine. all help and info is appreciated ❤️

 

specs.PNG

Link to post
Share on other sites
10 hours ago, RXGT Recon said:

it wouldnt let me boot with gpu installed and using IGPU

highly unlikely the reason, but if the card works just fine in other systems, you could try updating the bios if an update is available. 

but if that didn't help, some oem's do have proprietary firmware and do not work with certain gpu's. 

again, highly unlikely the reason, but it is possible.  


Fun Fact: The Meshify c is the best case to ever exist.

 

 

Wārudobītā

Spoiler

3100.

B550m TuF plus.

Hyper x rgb 8 gig stick. (MJR or CJR  i still don't know lol).

1650 super.

CX450.

MX500.

NX500.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
Posted · Original PosterOP
1 minute ago, TofuHaroto said:

highly unlikely the reason, but if the card works just fine in other systems, you could try updating the bios if an update is available. 

but if that didn't help, some oem's do have proprietary firmware and do not work with certain gpu's. 

again, highly unlikely the reason, but it is possible.  

im on the latest bios update, its probably the oem's

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×